10 dolog, amit tudnod kell Iker Casillasról

A Marca legutóbbi lapszámában Ikerről találtunk egy válogatást, amely tíz olyan dolgot tartalmazott, amivel egy Iker-szurkolónak tisztában kell lennie. Úgy döntöttünk, elhozzuk nektek.

1. Amikor Iker Casillas felkerült a Real Madrid első számú csapatához, annyira fiatal volt még, hogy nem volt jogosítványa, így metróval járt edzésre.

2. 18 évesen és 115 naposan debütált a nagyok között az Athletic Bilbao ellen, ezzel pedig ő lett a Real Madrid történetének legfiatalabb kapusa.

3. A 2006-os németországi labdarúgó világbajnokságon megsérült az egyik ujja, aminek eredményeképp két ujját egymáshoz kellett erősíteni. Ezért több meccsen is egy külön neki készített négyujjas kesztyűben védett.

4. Iker Casillas sokak számára példakép, de még a példaképeknek is szükségük van olyan emberekre, akikre felnéznek. Iker esetében ez a személy a nála csupán három évvel idősebb olasz kapus, Gianluigi Buffon.

5. A legtöbb élsportoló személyre szabott diétát tart, nagyon odafigyel arra, hogy mit és mikor egyen. De persze néha nekik is el kell engedniük magukat. Iker Casillas kedvenc étele a nem éppen diétásnak mondható „huevos rotos”, ami egy tipikusan spanyol étel, tükörtojás sültkrumplival.

6. A „San Iker” becenevet egy 2002-es, írek elleni világbajnoki meccs után kapta, ahol a csapat tizenegyesekkel jutott tovább.

7. Iker Casillas több filmben megjelent, melyek közül a legnépszerűbbek a Torrente 3 és a Gol 2. Előbbiben csapattársaival, Gutival és Helguérával együtt látható, utóbbiban pedig a teljes Real Madrid keret feltűnik.

8. Példátlan karrierjének tiszteletére szülővárosában, Móstolesben elneveztek róla egy utcát, az Avenida de Iker Casillast.

9. Jelenleg ő a legtöbb BL-meccsel rendelkező játékos (156).

10. Iker egyik kedvenc időtöltése a Mus (egy spanyol kártyajáték), amit gyerekkori barátaival szokott játszani. Lesifotósok többször is készítettek már róla fotókat játék közben.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK