Zidane: A FIFA büntetése teljességgel abszurd

A francia tréner a holnapi, Gijón elleni meccsről és a FIFA Real elleni szankciójáról is beszélt mérkőzés előtti nyilatkozatában.

Az eltiltásról
"Ez teljesen abszurd. Már egy jó ideje itt élek a családommal és a fiaimmal. Az egészet felülvizsgáljuk a jövő héten, tisztában vagyunk a helyzettel."

Bosszúság
"Igen, zaklatott vagyok emiatt, de semmit sem tudok tenni. Vannak egyes döntések, amelyeket nehéz elfogadni, de megpróbálok nyugodt maradni."

FIFA-szankció
"Ennek nincs most értelme, azt hittem, a holnapi mérkőzésről beszélünk majd. Biztos vagyok benne, hogy tévedés. Nem fogok semmit tenni, a klubra bízom a továbbiakat, mivel nem az én fiaim az egyedüliek, akik érintve vannak a történtekben."

James
"Holnap döntünk a kezdőcsapatról, de James tagja a keretnek. Talán kezdő lesz, de ezt ma nem tudom megmondani."

Sergio Ramos
"Jobban van. Miután konzultáltam az orvosokkal, úgy gondoljuk, hogy jövő héten már csatlakozhat a többiekhez. Úgy gondoljuk, az a legjobb, ha nem kockáztatunk. Azt hiszem, kedden már normális edzőmunkát végezhet a többiekkel."

Edzések
"Szerdán erőnléti edzést tartottunk, a pályán és az edzőteremben is, csütörtökön a védekezésre koncentráltunk, labdával és anélkül is. Mindkét nap jól sikerült. Pénteken némileg csökkentettük az intenzitást, ahogy ma is, a mérkőzés előtti napon. Mindenből próbálunk csinálni egy kicsit minden edzésen. A fizikai munka is része ennek, tekintettel arra, hogy csak heti egy mérkőzésünk van. A hét elején kicsit többet foglalkozunk a fizikai dolgokkal, a hét végére az edzések kicsit rövidebbek és mindig nagy szerepet kap a labda. Ilyen az én filozófiám."

A Gijónról
"Keményen kell kezdenünk a meccset. A Gijón is jó csapat, ők is erősek. Tudják, hogyan kell játszani, továbbra is arra kell fókuszálnunk, amire egész héten készültünk. Jól kell kezdenünk a meccset és élveznünk kell a játékot."

Cristiano formája
"Jó formában van, én pedig maximálisan bízom benne. Örülök annak, ahogy teljesít."

Nincs Király-kupa meccs
"
Szerencsétlen dolog, hogy nem lehetünk ott a küzdelemben, de legalább több időnk van edzeni. Van még három hetünk arra, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligájára."

Pogba
"Ő egy rendkívüli játékos. Jelenleg azonban azzal a csapattal dolgozom, amely rendelkezésemre áll, csak erre koncentrálok."

Balhátvéd
"Eddig nem beszéltünk erről a klubbal. Elégedett vagyok a kerettel. Coentraóval jól megértjük egymást, tudom, hogy milyen játékos is ő, de nagyon elégedett vagyok a jelenlegi játékosaimmal és azzal, ahogy az edzéseken szerepelnek."

Bettoni
"David Bettoni a technikai stábom tagja, de még sokan mások is. Hogy tisztázzuk a dolgokat: nem a másodedzőm. Ha eltiltanak – amire nagyon remélem, hogy nem kerül sor -, akkor Chendo látja majd el a másodedzői feladatokat, mivel megvannak a szükséges papírjai ehhez."

Aranylabda
"Számomra teljesen egyértelmű, hogy Cristiano Ronaldo a világ legjobbja. Messi és közte van egyfajta verseny, ami mindkettejüknek jó, ez pedig egy ideig nem is fog változni. Nem hiszem, hogy rosszabb játékos lenne, mint ezelőtt volt. Élvezi a bizalmam. A statisztikáit mindenki láthatja. Ha nem szerez három gólt, nem számít, mi mind boldogok leszünk. Mindig beszélni fognak róla, de elégedett vagyok vele és a munkájára koncentrálok. Jól teljesít, remélem, jól kezd majd holnap és sok gólt szerez."

Forrás: AS, Marca, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…