A Zidane – Modric kapcsolat

Luka Modric mindig mosolyog. Példaképének, Zinedine Zidane-nak a vezetőedzői pozícióba érkezésével, a Deportivo elleni remek meccsel a háta mögött és a FIFA/FIFPro World XI csapatba való beválasztása után a horvát játékos végérvényesen visszatért és fényes jövő áll előtte.

Zidane és Modric egy erős szövetséget alkottak, amikor a francia szakember Carlo Ancelotti másodedzőjeként szerepelt. A Real Madrid 19-ese már fiatal játékos korától kezdve csodálója Zidane-nak és most lehetőséget kapott rá, hogy a korábbi játékos-zseni irányítása alatt játszhasson, amivel a múlté a lelassult, „öregapós” karekter.

Ez egy olyan kapcsolat, ami újra fellobbant. Zidane új hatáskört adott Modric-nak, akire mint hadnagya számít, aki példát mutat a társaknak és az üzeneteit továbbítja a pályára. Az ő érett viselkedése, ahogy a pályán lát, és a pályán betöltött pozíciója mind ahhoz vezetnek, hogy ő legyen az edző jobb keze.

Az első alkalommal, amikor együtt dolgoztak a 2013/14-es szezonban, és ami a „Tizedik” megnyerésével végződött, Zidane és Modric gyakran maradtak az edzés után is a pályán és a horvát játékmester a távoli lövéseket gyakorolta. Ez mutatta meg a kettejük közötti kapcsolatot, amelyet az elmúlt napokban újra lehet látni Valdebebas gyepén. Ahogy Ancelotti rájött, úgy Zidane is tudja, hogy Modric a kulcs a szezonban való fejlődéshez. Tény, hogy Zidane már egy évvel ezelőtt kifejezte nagyrabecsülését Modric irányába, amikor a horvát játékost beválasztotta (egyedüli Real Madrid középpályásként) a saját maga által összeállított „álomcsapatba”.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK