Egyesületi mozgalom a palesztin fiú álmáért

Szurkolói klubok összefogtak, hogy segítsenek egy szörnyű tragédiát megélt kisfiúnak abban, hogy egyik álma valóra válhasson, ami nem más, mint találkozni Cristiano Ronaldóval. Egy szívszorító történet következik.

Palesztinában és Jordániában két Real Madrid szurkolói klub indított kampányt Ahmad Dawabshehért, hogy a kisfiú elutazhasson Madridba, ahol találkozhatna példaképével, Cristiano Ronaldóval. Egy, a zsidó szélsőségesekhez köthető gyújtogatás miatt a kisfiú elveszítette szüleit és testvérét, testének 60%-án szenvedett súlyos égési sérüléseket.

Az elmúlt napokban a #Dawabsheh_A_Madrid és a #AlDawabshahToMadrid hashtagek keringtek a Facebook és Twitter hasábjain és adtak hangsúlyt ennek a kezdeményezésnek, aminek célja, hogy örömöt hozzon a 4 éves kisfiú életébe, aki egyedüliként élte túl családi házuk porig égését még júliusban.

A kezdeményezést a ’Merengue Palestine’ szurkolói klub álmodta meg és népszerűsítette, a szomszéd országban található ’Blanco Jordan’ szurkolói klubbal karöltve. Levelet is írtak a Real Madridnak támogatásukat kérve – mesélte Jaled Suman, a palesztin szurkolói klub elnöke, amely világszerte 2000 palesztin tagot számlál.

„Írtunk a Real Madridnak, a támogatásukat kértük, hogy Ahmad Madridba juthasson. A kisfiú szörnyű traumát szenvedett el, mindennek ellenére továbbra is imádja a Real Madridot. Rengeteg fotója van a játékosokról, a címerről és a zászlóról.” – nyilatkozta.

Suman szerint a Real Madrid elfogadta a javaslatot és felvette a kapcsolatot a Palesztin Labdarúgó-szövetséggel a folyamat felgyorsítása érdekében, ugyanakkor a kisfiú orvosával is lelkesen egyeztetnek, hogy az egészségi állapotának függvényében tervezzék meg az utazását. Az esetet természetesen nyomon követjük, ha pedig megtörténik a nagy találkozás, arról be fogunk számolni. Hajrá, Ahmad!

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK