A „Z” terv

Zinedine Zidane ambiciózus, személyre szabott edzéstervvel készült minden egyes játékosa számára, ami reményei szerint meghozza a gyümölcsét a következő hetekben. A Real Madrid újdonsült edzője úgy döntött, hogy azonnal változtat, mivel a február 17-én esedékes Bajnokok Ligája mérkőzésig csupán hetente kell pályára lépnie csapatának.

Bár a legtöbben Zidane-nal kapcsolatban a pályán mutatott varázslataira emlékszünk még játékos korából, a francia szerint a csapat győzelmét az előzetes kemény fizikai felkészítés alapozhatja csak meg. Ez olyasvalami, amit még a Juventusnál tanult.

Lassan rájött, hogy az egész szezonon át tartó folyamatos sikerek hátterében azok a Marcelo Lippi által vezényelt fullasztó edzések álltak, amelyektől annyira szenvedett.

Most, a Real Madrid élén azt tapasztalta, hogy a csapata fizikai kondíciójában vannak hiányosságok, és elkötelezett annak érdekében, hogy játékosai csúcsformába kerüljenek. Ebben a küldetésben segíti őt Bernardo Requena, aki az első csapat fizioterapeutája lett. Zidane azzal a feladattal bízta meg őt, hogy rázza gatyába a csapatot.

Ez nem valami régi vágású, keményvonalas kiképzőtáborokra jellemző módszerekkel fog járni. Éppen ellenkezőleg – minden játékos állapotát egyénileg elemezték, majd ez alapján egyénenként testreszabott megoldást alakítottak ki, szem előtt tartva a játékos karakterét és a pályán betöltött szerepét. A klubnak is tetszik Requena szerepköre. A szakember Sergio Ramos javaslatára érkezett a csapathoz, rengeteg hasznos tapasztalattal a hátizsákjában, amelyet olyan nagy kluboknál gyűjtött, mint a Sevilla, az Athletic Bilbao vagy épp a spanyol korosztályos válogatottak.

A valdebebasi edzőkomplexumban, ahol általában meg lehet őt találni, mindenki azt mondja róla: „Azonnal lehetett látni, hogy ő a megfelelő ember a feladatra.”

A tehetsége és rengeteg tapasztalata ellenére a csapat korábbi edzői eddig előnyben részesítették saját erőnléti szakembereiket, akiket stábjuk részeként magukkal hoztak a csapathoz.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK