Egytõl egyig: Valencia – Real Madrid

Nehezen, de sikerült begyûjteni a három pontot a Valencia otthonában a Real Madridnak. Ismét megpróbáljuk a mérkõzés képe alapján, egy tízes skálán értékelni a csapatok és a játékosok teljesítményét. Mérkõzés utáni rovatunk következik.

Csapatok

Valencia (7,5)
Ha csak a második félidõt vennénk alapul, akkor jobb pontszám állna a hazaiak neve mellett, ám az elsõ félidei teljesítményük lehúzza az osztályzatot. A mérkõzés elsõ játékrészében a denevérek inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt, nagyon óvatosak voltak, így a támadások építésére már nem fordítottak túl sok energiát. A második félidõre azonban megváltozott a mérkõzés képe, a hazai csapat vérszemet kapott, és a meccs végére sikerült megszorongatnia a Real Madridot. Akaraterejükért minden dicséretet megérdemelnek.

Real Madrid (7)
Nem volt túl sok elképzelése Ancelotti csapatának arról, hogy milyen játékot is szeretnének játszani. Nem tudták ráerõltetni akaratukat a hazaiakra, ami miatt a mérkõzés második felében elég nehéz helyzetbe kerültek. Sem támadásban, sem pedig védekezésben nem tudtak maradandót alkotni tegnap este. Ettõl sokkal több kell egy olyan csapattól, amelyik a Bajnokok Ligája gyõzelemért akar harcba szállni.

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Ángel Di María (8,5)
Az argentin játékos ismét jelezte, hogy nem felejtett el futballozni. Nem feltétlenül a mérkõzés egészén mutatott teljesítményével érdemelte ki ezt a címet, sokkal inkább góljának és gólpasszának fontossága miatt. Az elsõ félidõ legjobbja egyértelmûen õ volt, ám a második játékrészre beleszürkült a mezõnybe, ráadásul ismét láthattunk tõle több buta megmozdulást is. Ettõl függetlenül el kell ismernünk, hogy ha nem lett volna, akkor aligha szerezte volna meg a gyõzelmet Ancelotti csapata (ezzel egyidejûleg pedig szeretnék elnézést kérni tõle innen, a távolból, amiért a hét elején szubjektív cikkemmel savaztam a hozzáállását).

Diego López (6)
Bár sok dolga nem volt, azt sem lehet mondani, hogy amikor kellett, hárított. Az elsõ gólról nem tehetett, viszont a másodikban õ is ludas, még ha nem is õ a legnagyobb bûnös. A Real Madrid hálóõre a szögletnél elindult a magasan érkezõ labdáért, majd megtántorodott, és visszalépett a kapujába. Nem szeretnék belemenni abba, hogy mi lett volna, ha…López nem szokott bizonytalan lenni a beívelt labdák esetében, ezért lehet kiemelni most ezt a hibáját.

Álvaro Arbeloa (4)
Bár a statisztikája jónak nevezhetõ, hiszen hét labdaszerzést és egy felszabadítást mutatott be a neki jutó 80 perc alatt, számomra mégis érthetetlen, hogy miért töltött ennyi idõt a pályán. Borzalmasan kevés volt a jobb oldalon, az elsõ gólnál is azért érkezhetett középre a labda, mert õ nem volt a helyén. Lassú és körülményes, a támadásokban használhatatlan.

Sergio Ramos (3)
Rémesen gyenge produkcióval rukkolt elõ tegnap este az andalúz védõ, nem is emlékszem, mikor játszott ennyire rosszul utoljára. Rendre a rossz megoldásokat választotta, ráadásul szinte minden párharcot elveszített. A hazaiak mindkét góljában nyakig benne volt, mindkétszer õt elõzték meg. Össze kellene már szednie magát, mert az utóbbi hetek teljesítményétõl sokkal többre képes.

Nacho (7)
Négy labdaszerzés és három felszabadítás fûzõdik a nevéhez, valamint szinte hibátlan teljesítmény. Korántsem õ volt a leggyengébb láncszem a védelemben, pedig õ rendelkezik a legkevesebb rutinnal. Mindig a legegyszerûbb megoldást igyekezett választani, semmilyen felesleges dologba nem bonyolódott bele. Csak így tovább!

Marcelo (7)
Rengetegszer csatlakozott a támadásépítéshez, ám játékát mégis a pontatlanság jellemezte. Hiába volt nagyon aktív, most nem tudta olyan hatékonyan segíteni a csapat offenzíváit, mint máskor. Ennek ellenére egy gólpassz mégis fûzõdik a nevéhez, hiszen remek keresztlabdával találta meg az elsõ félidõben Di Maríát, aki megverve védõit nagyszerû góllal köszönte meg ezt a brazil bekknek.

Luka Modric (8,5)
Akár õ is lehetett volna a mérkõzés embere, hiszen remekül játszotta végig a meccset, viszont góljainak fontossága miatt Di María elhalászta elõle ezt a címet. A horvát középpályás játékát öröm volt nézni (ahogy ebben az idényben szinte minden meccsen). Hihetetlenül sokat mozgott, remekül kötötte össze a védelmet a támadószekcióval, valamint meglátásaival rengeteget segített a támadások építésében. A mindent eldöntõ gól elõtt õ szolgálta ki Jesét is, így egy gólpasszt is feljegyezhet a több mint 80 pontos passza és 10 (!) szerelése mellé.

Xabi Alonso (7,5)
Alaposan felkészültek a Valencia játékosai a Real Madrid motorjának játékából, és azzal próbálták meg hatástalanítani, hogy össze-vissza rugdosták, vagy éppen ütötték. Ennek ellenére a baszk játékos nem játszott rossz mérkõzést, fõleg a középpályás védekezésben jeleskedett, hiszen hétszer szerelte az ellenfél játékosait, valamint két felszabadítást is bemutatott. A támadások építéséhez nem tudott hozzátenni annyit, mint horvát csapattársa, ám ennek ellenére is dicséretet érdemel.

Isco (5)
Nem sok értékelhetõ megmozdulása volt tegnap este, fõleg az elõzõ hetekben mutatott teljesítményéhez mérve. Nem tudta kellõen segíteni a támadásokat, sokszor a rossz megoldást választva, pontatlanul játszott. Mindannyian tudjuk, hogy ettõl sokkal többre képes, de kíváncsiak vagyunk, hogy képes lesz-e valaha úgy játszani, ahogy tette azt a szezon elsõ kettõ vagy három mérkõzésén.

Cristiano Ronaldo (7)
Ugyan szerzett egy gólt, valamint a hozzáállására sem lehet panasz, mégis pontatlanabb, gyengébb játékot mutatott be, mint amit tõle látni szoktunk. Sokkal körülményesebbnek tûnt, mint máskor, de még így is õ volt a legveszélyesebb játékosa a vendégeknek. Nem várhatjuk el tõle sem, hogy mindig bombaformában legyen, de reméljük, hogy ettõl csak jobb meccseket fog játszani.

Karim Benzema (1)
Ez az „Ülj le, egyes!” tipikus példája. Mindegy lett volna, ha ki sem fut a pályára, mert ha nem lett volna, akkor segített volna a legtöbbet csapatán. A Real Madrid összes olyan támadása elakadt, amelynek résztvevõje volt a francia csatár. Szinte minden héten úgy kapcsolom ki a televíziót a mérkõzés után, hogy Karim ettõl gyengébb játékra már nem képes, ettõl csak jobb lehet, de aztán õ mindig alul tudja múlni önmagát. Kíváncsian várom, hogy mikor teszi olyan magasra a lécet, hogy már õ sem lesz képes megugrani azt.

Cserejátékosok

Jesé Rodríguez (7)
Ma õ volt a megváltó. Már könyörögtem a szünetben is, hogy jöjjön be Benzema helyett, de ez nem valósult meg, viszont érkezett a 73. percben, Iscót váltva. Ismét jelezte, hogy a jövõben a futballisták elitjében szeretné tudni magát, amire ha így folytatja, igen jó eséllyel pályázik. Nem csak a gólja miatt érdemel dicséretet, egyszerûen minden megmozdulásán látszik, hogy nem egy átlagos játékos.

Daniel Carvajal
Értékelni nem szeretném, hiszen tíz percet töltött csak a pályán, de érdemes megjegyezni, hogy sokkal aktívabb lett vele a csapat jobb oldala. Vetélytársával ellentétben õ képes arra, hogy segítse a támadásokat, és a védekezésben is kielégítõ teljesítményt nyújtson. Ideje lenne stabilizálni helyét a csapatban.

Asier Illarramendi
Még Carvajaltól is kevesebb játékidõt, egészen pontosan hét percet kapott Ancelottitól. Azért érkezett, hogy még stabilabbá tegye a középpályát (hiszen Di María helyett küldte be õt az olasz mester), de ilyen rövid idõ alatt nem tudott értékelhetõ teljesítményt letenni az asztalra.

Játékvezetõ

Fernando Teixeira Vitienes (6)
Egy játékvezetõi szempontból nem túl nehéz találkozón van túl. Összességében jól bírálta el a mezõnyben elkövetett szabálytalanságokat, és egy véleményes büntetõ szituációt leszámítva jól hozta meg a kényesebb döntéseket is. Ami kissé rontja teljesítményét, az asszisztensei ténykedése. A partjelzõk több les-nem les szituációnál is rosszul foglaltak állást, így például Ronaldo fejes gólja is lesrõl született, de több esetben elmulasztottak segédkezni a közelükben történõ szabálysértések megítélésében is.

Ne felejtsétek el, hogy ezek szubjektív értékelések. Nem értesz egyet az osztályzatokkal? Írd meg a véleményedet a fórum megfelelõ topicjában! (Van, aki már megtette.)

 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK