2019. január 21., hétfő

Egytõl egyig: Eibar - Real Madrid

  • Ny. Viktor (viiiik)
  • 2015.11.29. 22:28
Kötelezõ feladat volt a három pont megszerzése a jelenlegi helyzetünkben, és bár nem szemkápráztató játékkal, de sikerült legyõzni az Eibar csapatát. Mi ismét megpróbáljuk értékelni a csapatok, a madridi játékosok és Benítez teljesítményét egy tízes skálán. Mérkõzés utáni szubjektív rovatunk következik.

Csapatok

Eibar (5)

A hazai csapat egyértelmûen a védekezésre rendelkezett be, ami hiba volt részükrõl, mivel az idei teljesítményüket elnézve kicsit bátrabb játékkal talán több keresnivalójuk is lehetett volna, mint a vereség elkerülése. Riesgót, a kapust mindenképpen ki kell emelni, aki a két kapott gól ellenére is jó munkát végzett, valamint a japán Inuit, aki az Eibar legaktívabb játékosa volt támadásban. Ha ebben lettek volna társai, akkor gyümölcsözõbben is alakulhatott volna a hazaiak szempontjából az eredmény.

Az olvasók osztályzata: 5,24

Real Madrid (6)

Igaz, nagy konfettiesõ és tülkölõ anyósnyelvsereg a mieinket sem illeti meg. A csapat egyik felének egész jól ment (persze azért nem tökéletesen), míg a többieknek – más-más okok miatt – alig jött össze valami. Voltak biztató jelek (uramisten, mekkora közhely), de semmi több. Idegenben azonban meg kell becsülni a gyõzelmeket, különösen, ha a tabella elsõ felében található csapat ellen gyûjtjük be. A sorsolás miatt némi fellendülésben lehet bízni, azonban messze vagyunk a trófeáktól, és egyelõre nagyobb esély van rá, hogy a vitrin csak azért fog nyílni az idény végén, hogy lefújjuk az egyszezonos port a serlegeinkrõl. Ne legyen igazam! Triplázás! Fanfár, trombitaszó, miegymás.

Az olvasók osztályzata: 5,43

Játékosok

A mérkõzés legjobbja – Luka Modric (7,5)

Ha Pinokkió lenne, már csak egy gyufaszál maradt volna belõle – annyiszor faragtak alá. Szépen mozgatta a szálakat a horvát, beadásból szereztük meg a vezetõ gólt, emellett szerelésekre és labdaszerzésekre is futotta az erejébõl. A társak sokszor hozták nehéz helyzetbe, de többségében képes volt jó helyre továbbítani. Egy-két kósza indítási kísérlettõl eltekintve több, mint rendben volt a játéka, bízunk a remek folytatásban.

Az olvasók osztályzata: 7,39

Keylor Navas (6)

Egy megpattanó lövésnél kellett igazán résen lennie az elsõ félidõben, és lehúzott néhány eltévedt labdát. A maradék idõben újrafüvesíthette volna a tizenhatost.

Az olvasók osztályzata: 7,06

Dani Carvajal (5,5)

Nem volt az igazi, a szokásosnál több hibával játszott, a támadásokat sem kísérte olyan mértékben, mint azt gondolhattuk volna. A végén ráadásul összeszedett egy sérülést is (hiányzott, mint mókusnak az erdõtûz).

Az olvasók osztályzata: 6,43

Pepe (7)

A védelem vezére volt ma a csapat kapitánya. Szinte egymaga tartotta tisztán a kapu elõtti területet, nyolc tisztázás mellett ötbõl öt fejpárbajt nyert meg, és kiharcolt három szabadrúgást is. Az elsõ félidõ végén majdnem sikerült egy 60 méteres gólpasszt is adnia, csakhogy nem lett gól az akcióból.

Az olvasók osztályzata: 6,23

Nacho (5,5)

Érdemben jóval kevesebbet tudott hozzátenni a meccshez, mint portugál kollégája, aki tulajdonképpen helyette is tette a dolgát. A passzmutatója a 70%-ot sem érte el, ráadásul övé a legtöbb szabálytalanság a csapatból. Nem lebecsülve az Eibart, egy komolyabb ellenfél ellen ez kevés lenne.

Az olvasók osztályzata: 5,97

Danilo (6)

Elõször tudott úgy befejezni hosszú idõ után egy meccset, hogy nem temettem volna a kezembe az arcomat. Arányaiban még mindig a kelleténél több a rontott passz, több a bizonytalanság, de védekezésben és a támadások segítésében is véltem felfedezni optimizmusra okot adó jeleket.

Az olvasók osztályzata: 5,08

Toni Kroos (5)

Nem tudom magas színvonalon értékelni a jellegtelenséget. Pozitívum, hogy nem követett el eredményt befolyásoló hibát, elfáradni biztosan nem fáradt el.

Az olvasók osztályzata: 5,21

Mateo Kovacic (7)

Kellemes meglepetés volt, hogy kezdõként kapott szerepet, és nem is vallott szégyent. Kicsit halványabban kezdte a meccset, de ahogy telt az idõ, úgy szaporodtak a jó megoldások is. Négyszer faultolták, ugyanennyiszer szerelt, és több szép cselt is bemutatott. Kár, hogy nem játszhatta végig a meccset.

Az olvasók osztályzata: 6,76

James Rodríguez (5,5)

Kivételes képességû játékos, az akarással ezúttal sem volt gond. Azzal viszont igen, hogy frusztráltnak éreztem, voltak sajnos bántóan rossz megoldásai. Kell, hogy érezze az edzõ bizalmát, anélkül nem lesz az igazi, pedig egy klasszisról beszélünk. Ennyit számít az érzelmi kötelék, ennyit számítanak a mentális tényezõk.

Az olvasók osztályzata: 5,34

Gareth Bale (7)

Vezetõ gólt szerzett egy szép fejessel, majd két percre rá akár a másodikat is meglõhette volna, nem lett volna rossz egy gyors duplázás. A meccs nagyobbik részében azonban a lehetõségek megteremtésén ügyködött, és nem is tette ezt rosszul.

Az olvasók osztályzata: 6,86

Cristiano Ronaldo (5)

Minimum mesterhármassal kellett volna zárnia a meccset. Elõször James rajzolt oda neki egy labdát, amit megint emelni próbált, ahelyett, hogy szépen elteszi Riesgo mellett (Clásico? Déjá vu?), majd a második félidõben Vázquez labdáját pofozta az oldalhálóba. Kétszer is próbálkozott szabadrúgással, amitõl meg el kellene tiltani. De tényleg, csak az a kérdés, hogy sorfal, vagy nézõtér, esetleg az izgalomfaktor növelése érdekében lehet a szektorra, ülésszámra tippelni. Egy büntetõt sikerült begurítania, és ennyi.

Az olvasók osztályzata: 5,68

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (7)

Rafa, jegyzetelsz? Ez a srác, amikor pályára lép, a lelkét kiteszi a pályára. Elsõ momentuma egy labdavesztés volt, a második, hogy pár másodperc múlva vissza is szerezte azt. Elõször gólpassz értékû labdát adott Ronaldónak, majd kiharcolt neki egy tizit, hogy legyen nyolcvan szögbõl fénykép a jól ismert teátrális gólörömrõl. Carvajal sérülése után jobbhátvédként kellett fociznia a meccs végén, de azt is megoldotta. A keret legalulértékeltebb játékosa.

Az olvasók osztályzata: 6,16

Casemiro és Karim Benzema nem kapnak osztályzatot, elõbbi feltûnõen sok hibával játszott a neki szánt negyedórában, míg utóbbinak egy helyzet jutott, azonban a kapu mellé tekert.

Edzõi értékelés

Rafa Benítez (4)

Kovacic szerepeltetése jó döntés volt, a fiatal horvát olyan jól teljesített, hogy öt meccsig biztosan nem látjuk majd, akárcsak a kiválóan beszálló Vázquezt. Kroos ellenben végigjátszotta a meccset, de minek. Benzema beállását sem értettem, sem a taktika, sem a neki szánt idõ szempontjából. A magas osztályzat a három pont begyûjtése miatt jár.

Az olvasók osztályzata: 3,7


Hozzászólások

Tabella