Pérez: Köszönöm, Raúl!

Raúl, a Real Madrid történelmének élõ legendája, hétvégén befejezte profi pályafutását. Florentino Pérez levélben búcsúzott tõle.

Minden Madrid szurkoló tisztában van a gigászi szerepének igazi fontosságával. Raúl egy kulcsfontosságú személy, ha a Real Madrid közelmúltjának történetét értékeljük. Raúl megtestesíti az alapvetõ értékeket és elveket, amelyek megfogalmazódnak a Real Madrid szentiratában.

Mint a Real Madrid elnöke, különleges érzés látni a pályafutása befejezését. A klub legendás történetének egyik legnagyobb játékosának búcsúja ez. Megtiszteltetés a számomra, hogy olyan felejthetetlen pillanatokat és sikereket élhettem meg vele együtt, mint a Kilencedik.

Mindenekelõtt, megemlíteném azt, ami különleges módon egyesít minket. A büszkeség, hogy egy ilyen megszállottan gyõzni akaró csapathoz tartozhatunk. Az összes Real Madrid szurkolónak Raúl mindig is egy példakép volt, most is az és örökké az is marad. A becsületesség, a munka, a tehetség és a futball iránti szenvedély ragyogó példája.

Mint ahogy a Real Madridnál eltöltött 16 éve alatt is képes volt képviselni az intézményünk értékeit. Egy 113 éves klub legendájához méltóan. A fiataloknak és bárkinek, aki arról álmodik, hogy egyszer a részese lehet ennek a csapatnak sokkal könnyeb dolguk lesz a jövõben. Csak rá kell nézniük Raúlra, aki mindig példás hozzáállásról és viselkedésrõl tett tanúbizonyságot.

Ma itt az ideje, hogy ismét kifejezzük hálánkat, amiért 741 mérkõzésen képviselte a Real Madridot. 741 találkozó alatt megmutatta, hogyan kell csapatkapitányként felelõsséget vállalni, hogyan kell tisztelni a csapattársakat, a szurkolókat és az ellenfeleket. Raúlnak, aki a Real Madrid történelmének legtöbb mérkõzésen pályára lépõ játékosa, mindig is erénye volt a hûség és a kötelességtudat. A Real Madrid szurkolóknak pedig egy igazi megtiszteltetés.

Biztos vagyok benne, hogy a mi szeretett tiszteletbeli elnökünk, Alfrédo Di Stéfano is ugyanolyan büszkeséget érezne Raúl iránt, mint mi, akik imádjuk õt. Raúl Alfredo Di Stéfano nagyszerû és sikeres utódainak egyike volt.

Köszönöm Raúl, hogy tehetségeddel és elkötelezettségeddel segítetted a Real Madridot. Köszönöm, hogy tökéletesen megértetted, mint jelent küzdeni ezért a klubért. Köszönök mindent, amit a futballért tettél, és köszönöm, hogy ilyen nagyszerûen képviselted a Real Madridot.

Kedves Raúl, a te példádra örökké emlékezni fogunk a Real Madridnál. Tudod, hogy az ajtók itt mindig nyitva állnak elõtted, mert éveken keresztül írtad a klub történelmét, és mert te magad is egy legenda vagy.

Florentino Pérez

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK