Benítez: Csak dicsérni tudom a játékosokat

A meccs után Rafa Benítez és Kiko Casilla állt az újságírók rendelkezésére, hogy megválaszolják a felmerült kérdéseket.

Benítez:

Alacsony iram: „Természetesen jó iramban játszott az ellenfél, és nyomás alatt tartottak minket. Nehéz meccs volt. A második félidõben lelassult a játék, ekkor könnyebbé vált számunkra a labdatartás.” 

Egyensúly: “Nagyon pozitív. Sokat dolgoztunk a túra során rajta, és csak dicsérni tudom a játékosok hozzáállását, és az eredményeket.” 

Kapusok: “Az elsõ félidõben Keylor védett, míg a másodikban Kiko. Ragaszkodom ahhoz, amit korábban mondtam, hogy folytatnunk kell a munkát, majd idõvel letisztul a kép.” 

Kért más igazolásokat?: “Jó a keret, velük kell dolgoznunk, és ha érkezik még valaki, akkor szívesen látjuk, de annak jobbnak kell lennie annál, mint amink most van. A beszélgetések, amik José Ángel Sánchez, az elnök és közöttem zajlanak, azok köztünk is maradnak.” 

 

De Gea és Van Gaal szavai: “Ez a kérdés Van Gaalnak és De Geának szól.” 

Erõsítések: “Az elsõ félidõben egy nagyszerû kapusom volt, a második félidõben egy nagyon jó, és egy szintén jó kapus vár a padon a bevetésre.” 

Meglepetések a túrán: “Ismertük a csapat karakterisztikáját, sok stílusban láttuk a csapatot, a mutatott játék pedig jobb lett azzal, hogy több hangsúlyt fektettünk a védekezésre. Sok munka vár még ránk, de nem kapunk gólokat, és szerintem támadásban is kreatívak vagyunk. A játékosok hozzák meg a különbséget. Edzõként adsz nekik néhány ötletet, de õk váltják ezt gyakorlattá.” 

A kezdõ tizenegy: “A kerettel szeretek dolgozni, nem a kezdõ tizeneggyel. Folytatnunk kell a fejlõdést. Meg kell erõsíteni a jó dolgokat, és ki kell javítani a kevésbé jókat. Az egész kerettel dolgozom, hogy javulni tudjon mindenki teljesítménye. Tudjuk, hogy vannak fontosabb játékosok a keretben, de nálam kulcskérdés, hogy mindenki fontos legyen a szezon során.” 

Bale és az új pozíciója: “Jól teljesített, megfelelõen dolgozott együtt a csapattal is. Szereti, ha van elõtte terület, szeret a sorok között mozogni és a következõ lépésen gondolkodni.” 

Elsõ túrájának tapasztalatai: “Hasonló, mint más csapatoknál volt. A különbség annyi, hogy itt nagyon jók a játékosok, és alkalmazkodnunk kell egymáshoz. Jól mûködik a kommunikáció közöttünk, és a dolgok is jól állnak.” 

Üzenet a szurkolóknak: “Elég egyértelmû, a játékosokon látszik is. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy elõrébb vigyük a dolgokat. Jól akarjuk végezni a dolgunkat, és a játékosok meg fogják teremteni a különbséget.”

Casilla:

Te értékesítetted, illetve hatástalanítottad az utolsó büntetõt, amivel nyert a csapat: „Megéreztem. Közel tizenegy büntetõ után éppen eljött az ideje, hogy egy büntetõt értékesítsünk, egyet pedig kivédjünk. Megéreztem. Erõsen meglõttem a labdát, utána pedig reménykedtem a legjobbakban. Minél hamarabb túl akartam lenni rajta.” 

ICC: „Jó érzés ilyen tornákon részt venni, hosszú a szezon, és a legjobb dolog nagy csapatok ellen gyõzedelmeskedni.” 

Hogy érzed magad a csapatnál? „Jól. Könnyebb úgy beilleszkedni, hogy a csapattársak, az edzõi stáb, és a háttérgárda is segít neked ebben. Már most rengeteg embert ismertem meg, és ez is segít a beilleszkedésben.” 

Verseny a kezdõbe kerülésért: „Nem érzem azt, hogy garantált kezdõ lennék. Csak egy ember vagyok a csapatban, de keményen dolgozom, hogy kezdõ lehessek.”

De Gea: „Nem beszélek olyan játékosokról, akik nem tagjai a csapatnak.” 

Fogadtatás: „Tárt karokkal fogadtak, a célom hogy minél hamarabb beilleszkedjek a csapatba. Nem panaszkodhatok.” 

Izgatottan várod, hogy játszhass? „Minden nap edzek. Tisztában vagyok vele, hogy az ittlétem jutalom, amibõl a lehetõ legtöbbet próbálom meg kihozni.” 

Te akarsz lenni a Real Madrid egyese? „Én csak egy játékos vagyok, nem rajtam múlik, az edzõ dönt. Megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, minél nagyobb mértékben szeretném segíteni a csapatot.” 

Érzelmek: „Emlékszem, milyen nehéz volt a búcsú. Az Espanyolnál jól játszottam, ez hozott vissza engem a csapathoz. Boldog vagyok. Amikor elõször felvettem a habfehér mezt, borsódzott a hátam, szeretném a legtöbbet kihozni a helyzetbõl, és élvezni az ittlétet.” 

Nyomás: „Olyan korban vagyok, ahol a nyomás nincs nagyon hatással rám.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK