Sajnálom!

A helyi fanatikus madridisták (és itt most nem az ultrákra gondolunk) jelentõs része nem úgy gondolkodik Iker Casillas távozásával kapcsolatban, mint általában a magyarországi szurkolók. Ennek sok oka lehet, az egyik legfontosabb például az, hogy õk ott élnek, ahol a dolgok történnek. Emellett sokkal tájékozottabbak a klub körül történõ eseményekkel kapcsolatban, mint mi, teljesen más kultúrában nõnek fel, más az általános vérmérséklet. Az alábbi levél írója, Marcos Sánchez is fanatikus szurkoló, a Real Madrid sociója, rengeteg helyi szurkolóval áll napi kapcsolatban. Írásában egy Madridban tapasztalható, általános "utca embere" gondolatmenetet fejt ki. Vigyázat, Iker fanatikusoknak nem fog tetszeni.

Iker Casillas elhagyta a Real Madridot, én pedig mély sajnálatot érzek.

Sajnálom! Igen, jól olvassátok. Elmagyarázom, miért.

Sajnálom, hogy már jó ideje nem voltál a régi, nem úgy viselkedtél, mint egy vezér, és nem voltál igazi kapitánya a csapatnak.

Sajnálom, hogy körbe vetted magad olyan emberekkel és újságírókkal, akik inkább ártottak, mint segítettek volna.

Sajnálatos volt az anyagias, kicsinyes hozzáállásod, annak ellenére, hogy egy ilyen nagy vagyonnal rendelkezõ ember vagy. Sokszor hallottuk az újságíró barátaid által kiszivárogtatott véleményed, miszerint: “Ha távozom, akkor a szerzõdésem szerinti, utolsó euróért is küzdeni fogok.” Ez pedig fájdalmas és negatív képet festett rólad.

Kár, hogy nem voltál hajlandó elfogadni, hogy a korral bizony veszítesz a régi, nagyszerû formádból, fõleg, ha ilyen magas szintû teljesítményrõl beszélünk, ennek elkerülése pedig munkával, sokkal több munkával jár. Ha nem érted, hogy mirõl beszélek, akkor ajánlom figyelmedbe egyik klubtársad munkáját és odaadását, akit Felipe Reyesnek hívnak. Nem nyilatkozhatod azt, hogy „nekem nincs szükségem kondicionáló edzésre”, mert ez, barátom, egyenesen tiszteletlenség az elit sporttal szemben. Ha egy élsportoló hullámvölgybe kerül, akkor bizony minden erõfeszítést meg kell tennie és odaadónak kell lennie. Persze lehet, hogy tévedek és kiskorodban kriptonitban fürdettek, de ezt nem hinném.

Nagy kár, hogy jobban kiálltál a barcás barátaid mellett, mint a saját csapattársaid mellett. A Real Madrid az elsõ és mindenek felett áll!

Nagy kár, hogy sohasem voltál igazi KAPITÁNYA a csapatnak.

Nagy kár, hogy nem veszed észre, hogy mindannyian Casillas-pártiak voltunk és nem gondolkodtál el azon, hogy valamit eléggé rosszul csináltál, mivel a saját hódolóid egy jelentõs része egyenesen megutált téged. Én nem utállak, de csalódtam benned.

Sajnálom, hogy bár saját szemeddel láttad, ahogy kettétörik a madridizmus, te pedig nem voltál hajlandó a miattad kialakult helyzetet rendezni. Egy olyan Bernabéu keletkezett, ahol rendszeressé vált a füttyszó (amit én egyébként kategorikusan ellenzek, a stadionban buzdítani kell a csapatot és pont), ami megtörte a szurkolók egységét.

Nagy kár, hogy az utolsó trófeákhoz, amiket a magasba emeltél, munkáddal és kimagasló teljesítményeddel nem járultál hozzá. Jól tudod, hogy a Tizediket csodával határos módon nyertük meg, miután egy neked köszönhetõ öngóllal (igen, abban a gólban olyannyira benne voltál, hogy akár öngólnak is lehetne nevezni) korán hátrányba kerültünk, ami az utóbbi idõben általad mutatott hozzáállásnak az eredménye volt.

Ehhez képest mennyire más volt a Kilencedik, aminek az elhódításában hatalmas szereped volt!

A Portóba mész? Tényleg így fogod befejezni a karriered, 16, az elsõ csapatban, illetve 25, a klubnál eltöltött év után? Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de szánalmasnak tartom a döntésed, amiért ráadásul életed klubjának, a Real Madridnak kell fizetnie 18 millió eurót. (Hát hogyne. Itt mindenért fizetni kell. Ha valaki érkezik, ha valaki távozik, ha valaki levegõt vesz.)

Nem gondoltál bele, hogy lesz egy holnap is? Hogy esetleg a visszavonulásod után, egy nap majd szeretnél visszatérni a Real Madridhoz? Belegondoltál abba, hogy hogyan fognak majd ezek után fogadni az emberek? Én tudom, hogy idõvel úgyis vissza fogsz jönni, az élet hosszú. Sok ember majd az arcodba fogja ezt vágni, tudni kell illendõen elbúcsúzni.

Sajnálom, mert itt is befejezhetted volna a pályafutásodat, lehetett volna olyan szép búcsúztatód, mint Tottinak, Gerrardnak vagy az általad olyannyira szeretett barátodnak, Xavinak volt.

De te mégis idõ elõtt távozol és sokan, akárcsak én, nem fogjuk sajnálni. Vannak, akik örülnek és vannak, akik sajnálják. Nagy kár.

Sok címet hagysz magad mögött, ami bármely halandó számára kimagasló megtiszteltetés lenne. De Te ahelyett, hogy tovább küzdöttél volna, inkább feladtad és a távozás mellett döntöttél.

Jó utat és sok sikert kívánok Neked. De nem is tudom, ez már a Te dolgod. Engem ez már nem tud érdekelni és valójában ezt sajnálom a legjobban, kedves Iker.

 

Mindig a Real Madrid történetének része leszel, mert kiérdemelted. De egy nap majd a fiad megkérdezi tõled: „Apa, miért nem a Real Madridból vonultál vissza?” Én nem leszek majd ott, de biztos vagyok benne, hogy abban a pillanatban mély és õszinte sajnálat fog kiülni az arcodra. A válasz már a Te dolgod, barátom.

@RealMarcosCF

 

Forrás: meritocraciablanca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK