Raúl elárulta, hogy melyik profi karrierjének kedvenc pillanata

13 trófea a spanyol bajnokság, Bajnokok Ligája és spanyol szuperkupa sorozataiból. Minden idõk legeredményesebb gólszerzõje a Real Madridban, a történelem egyik legcsillogóbb klubjában. De még most is úgy gondolja, hogy elsõ behívója a blancók elsõ csapatába – 17 évesen és 124 naposan – profi karrierje kedvenc pillanata.

„Szerencsés vagyok. Rengeteg emlékem van. De mindig ugyanazt mondom, az elsõ meccs a legjobb.”

„Amikor fiatal voltam, arról álmodtam, hogy profi labdarúgó leszek. Amikor a Real Madrid harmadik számú csapatában játszottam, hívtak az elsõ csapattól. Két napig edzettem, majd azt mondták, hogy benne vagyok a kezdõben. Én pedig azt gondoltam: ’A kezdõben? Az egy dolog, hogy velük edzhetek és ülhetek a padon, na de a kezdõ?’”

Raúl még mindig nagy szeretettel emlékszik vissza a debütálására. 1994 október 29-én pályára lépett a Zaragoza ellen a La Romaredában.

„Úgy gondolom, hogy csodálatos volt az a nap. Mindenre emlékszem. A meccs elõtti húsz órára, a meccsre és arra is, ami utána volt. Láttam a családom és a barátaim örömét, realizálódott bennem, hogy ott vagyok az újságokban és a TV-ben. Az életem egy pillanat alatt megváltozott.”

Bár beleegyezett, hogy választ egy ilyen pillanatot, de a rengeteg lehetséges jelölt közül nagyon nehéz egyre rábökni.

„Rengeteg szép emlékem van arról, hogy olyan játékosokkal játszom, mint Fernando Hierro, Figo, Roberto Carlos, Beckham. Minden játékos, aki a Real Madridban futballozott, tehetséges volt és jó ember is. Csodás volt 17 éven át megélni az álmomat. Remélem, hogy az itteni emberek élvezik a Cosmos meccseit. Tényleg nagyon remélem.”

Forrás: New York Cosmos
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK