A Nyolcadik: 1999/2000

A Real Madrid visszatért a Bajnokok Ligája döntõjébe két évvel az elõzõ után, egyetlen céllal: megtorolni az 1981-ben a Liverpool ellen elszenvedett vereségüket Párizsban.

 A Habfehérek nem csak nyertek, hanem meggyõzõen játszottak: 3-0 látszódott az eredményjelzõn a kilencven perc letelte után, a csapat komoly és hatásos futballt játszva nem adott egy pillanatot sem a Valenciának. A Vicente Del Bosque vezénylete alá tartozó játékosok a félidõ vége elõtt szerezték meg a vezetést Morientes fejesével.

 

A második félidõben Mc Manaman látványos lövése után és Raúl briliáns elfutásából született gól amivel eldõlt a döntõ. A Real Madrid kifényezte a koronáját és megmutatta, hogy összehasonlíthatatlan Európában.Ez volt az elsõ Bajnokok Ligája döntõ két csapat között. Iker Casillas a tizenkilencedik születésnapja után pár nappal játszotta az elsõ döntõjét Párizsban. A döntõbe vezetõ úton a Real Madrid kiejtette a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent is.

Csapatok: 

Real Madrid: Casillas, Michel Salgado, Karanka, Helguera, Iván Campo, Roberto Carlos, Redondo, McManaman, Raúl, Anelka, Morientes

Valencia: Canizares, Angloma, Djukic, Pellegrino, Gerardo, Mendieta, Farinós, Gerard, Killy González, Angulo, Claudio López

 

Gólok:

1-0 (39′) Morientes
2-0 (67′) McManaman
3-0 (75′) Raúl

Játékvezetõ: Stefano Braschi
Stadion: Stade de France (Párizs)
Dátum: 2000 május 24.

 

 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK