Ancelotti szakít Mourinho taktikájával

Az összeállítást nem árulta el, de azt világossá tette Carlo Ancelotti, hogy támadó szellemû, dominanciára törekvõ Real Madridot szeretne látni a csapat holnapi bajnoki mérkõzésén. Az olasz mester elsõ tétmeccsére készül új csapata kispadján.

„A 11-es szám nem Bale-nek van félretéve, hanem egyszerûen senki sem kérte ezt a mezt” – oszlatta el a legújabb találgatásokat a walesi játékos lehetséges érkezésével kapcsolatban Carlo Ancelotti. „Elégedett vagyok a mostani kerettel, bár a nagy játékosok jót tesznek egy csapatnak” – folytatta a Real Madrid vezetõedzõje. Bár a Bale-ügy lezárására még pontosan két hét áll a klub rendelkezésére, a csapat már holnap bemutatkozik a spanyol bajnokság elsõ fordulójában a Real Betis vendéglátójaként.

A madridi debütálására készülõ Ancelotti ugyan nem osztotta meg az újságírókkal a holnapi összeállítást, annyit elárult délutáni sajtótájékoztatóján, hogy „bár Pepének voltak problémái, mostanra felépült, és készen áll a játékra.” Ami a védelem jobb oldalát illeti, Ancelotti egyelõre nem döntötte el, hogy Arbeloa, vagy Carvajal szerepeljen a kezdõcsapatban, igaz, utóbbinak van némi elõnye, hiszen „Arbeloa szerdán játszott a spanyol válogatottban, aztán pedig utaznia is kellett, míg Carvajal nagyon jól dolgozott a hét folyamán.” A sérülésébõl felgyógyult Pepénél kevésbé szerencsés az a Xabi Alonso, akinek a csütörtöki Santiago Bernabéu-kupáig kell várnia, hogy ismét pályára léphessen. A júniusban ágyéksérülést szenvedett középpályás „nincs játékra kész állapotban, és a keretben sem szerepel” – mondta Ancelotti, de hozzátette, hogy a spanyol játékos „akár már csütörtökön visszatérhet a csapatba, ahogy Illarramendi is.”

A holnapi kezdõcsapatot illetõen az is kérdéses, ki szerepel majd a kapuban, Ancelotti ugyanis egyelõre nem döntötte el, hogy Casillasnak, vagy Diego Lópeznek szavazzon bizalmat. „Csak holnap fogom eldönteni” – mondta. „Mindketten jó elõszezont produkáltak, jó meccseket játszottak. Nem könnyû meghoznom ezt a döntést, de ez normális. A döntéshozatalt érzem a munkám legnehezebb részének, amivel nem mindenki van így” – tette hozzá. A Betis elleni szezonnyitó elõkészületeivel kapcsolatban Ancelotti elmondta, hogy „a csapat ma már nem találkozik, hiszen holnap este lesz a meccs, így elég holnap délelõtt összegyûlni, együtt ebédelni, és felkészülni a találkozóra.”

Ami a csapat taktikáját illeti, Ancelotti jelezte, csapata nyomás alá fogja helyezni az ellenfelet, hiszen olyan szisztémára van szükség, amelyben a játékosok kényelmesen mozognak. A cél, hogy ne kontrázzunk, hanem, hogy mi birtokoljuk a labdát” – közölte elvárásait az edzõ. A szezonnal kapcsolatos várakozásairól azt mondta, „bár a Madrid és a Barcelona valóban nagyon erõsek, vannak más, minõségi csapatok is, mint a Zaragoza vagy az Atlético, ezért nagy lesz a verseny a ligában.” Ancelotti azonban ennek ellenére is gyõzni szeretne, sõt: a siker önmagában még nem tenné boldoggá„Már sokszor elmondtam, hogy itt nem elég nyerni, hanem szépen is kell játszani, támadni kell. Úgy gondolom, a csapat bizonyított a felkészülés során, és így fog tenni az új szezonban is. Jól kell játszani és nyerni, semmi több.”

Az olasz mestert Coentrao helyzetérõl is kérdezték, akivel kapcsolatban elárulta, hogy „azért maradt ki a keretbõl, mert arra kérte a klubot, hogy engedje eligazolni.” Rajta kívül azonban nem számíthatunk távozókra. „Azt hiszem, mindenki más elégedett a helyzetével” – fogalmazott Ancelotti, aki szintén boldog a mostani keret láttán. „Kiegyensúlyozottak vagyunk, mert vannak fiatal és tapasztaltabb játékosaink egyaránt. Nagyon jó a hangulat, és amikor egy csapat egységes, akkor minden rendben van. Egységesek vagyunk, és remélem, ez a továbbiakban is így lesz”mondta.

Ancelotti véleményét konkrét játékosokkal kapcsolatban is kikérték így Kakáról elmondta, hogy „ismét régi fényében fog ragyogni”, Benzemáról pedig, hogy „nagyon jól dolgozik, és elégedett a munkájával.” Ancelotti reméli, hogy a francia „gólokat fog szerezni a Real Madridban és a válogatottban is, hiszen utóbbi szintén nagyon fontos a játékosok számára.”

A Mourinho-éra utáni Real Madridról az olasz mester elmondta, hogy „a klub mindig ugyanaz marad, bár az edzõk és a játékosok jönnek-mennek. Ennél a klubnál nagyon különleges légkör uralkodik. Kívülrõl nézve is ez az ember benyomása, belülrõl pedig még egyértelmûbbé válik.” – nyilatkozta Ancelotti, akit Zinedine Zidane is elkísért a sajtótájékoztatóra. 

Forrás: Marca, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK