Cristiano nem köp oda, ahonnan enni kap

"Vannak dolgok, amelyeket nem érdemes kommentálni" - így reagált Cristiano Ronaldo José Mourinho tegnapi ironikus megjegyzésére az "igazi" Ronaldót illetõen. A Real Madrid sztárja a csapat amerikai túráján nyilatkozott a sajtónak.

„Nagyon boldog vagyok itt, most pedig csak edzeni és készülni akarok. A Real Madridban játszom. Hogy késõbb mi lesz, az majd kiderül, de most jól vagyok itt” – oszlatta el a kétségeket pályafutásával kapcsolatban Cristiano Ronaldo, aki a Real Madrid amerikai túráján tartott sajtótájékoztatót. „Még nem került pont a szerzõdéshosszabbításom végére, de egyelõre nem is akarok errõl beszélni, mert nem ez a megfelelõ pillanat. Késõbb tudni fogunk konkrétumokat is. Számomra minden idény egy új kihívás is egyben, és igyekszem jobban teljesíteni, mint az elõzõben. Ez nehéz, de ilyen ember vagyok: imádom a versenyt. Megpróbálom a maximumot nyújtani, segíteni a csapattársaimat, és továbbra is ugyanolyan harcos maradni, mint eddig” – mondta.

Amikor Cristianót Carlo Ancelotti munkájáról kérdezték, nem habozott dicsérni az új szakvezetõt. „Nagyon elégedettek vagyunk az új edzõvel. Jó úton haladunk afelé, hogy a lehetõ legjobb formában kezdjük az új szezont. Carlo nagyon kedves a játékosokkal. Õ egy becsületes ember, és nagy edzõ. Tanulni akarunk tõle– mondta, majd Zidane-ról is elismerõen nyilatkozott. „Nagy hatással van a fiatal játékosokra. Fantasztikus, hogy velünk van. Biztonsággal tölt el minket.”

A portugál támadó ezután beszélt a pályán elfoglalt pozíciójáról is. „Az edzõnek sokféle stratégiája és elképzelése van a posztjainkat illetõen. Nekem nem jelent gondot, ha más pozíciókban is játszom. Majd meglátjuk, hol fogok játszani a szezon során. Csak a csapat érdekel, nem a poszt.”

Az új igazolásokkal kapcsolatban elmondta: „Nagyon jó játékosok érkeztek. Elégedett vagyok, ahogy a társaim és a mester is. Nagyon hasznosak lehetnek a csapat számára, de nem lenne helyénvaló, ha bármelyiküket is kiemelném. Mindannyian nagyon jók, és biztos vagyok benne, hogy sokat fognak segíteni. Ismerik a spanyol bajnokságot, és az elmúlt mérkõzések során bizonyították, hogy beleillenek ebbe az együttesbe. Nagyon pozitívan látom a dolgokat, és reméljük, hogy hozzátesznek majd a csapathoz.”

Cristiano üzent José Mourinhónak is, aki a minap ironikus megjegyzést tett a sajtóban honfitársára. „Vannak dolgok az életben, amelyek nem érdemelnek kommentárt, és ez is közéjük tartozik. Nem köpök abba a tányérba, ahonnan enni kapok, és nem beszélek azokról, akik valami rosszat mondanak rólam. A pozitív dolgokkal foglalkozom. Hamarosan a Chelsea-vel fogunk játszani, de nem az edzõjükkel. Ez egy újabb felkészülési meccs lesz, és nyerni akarunk, hogy a lehetõ legjobb formában érkezzünk a rajthoz.”

Amikor arról kérdezték, játszana-e valamikor az amerikai futballbajnokságban, így nyilatkozott: „Még túl fiatal vagyok ahhoz, hogy ezen gondolkozzak. Semmi elõl nem zárkózom el, és csak Isten tudja, mi lesz a jövõben. Szeretek Európában játszani, de meglátjuk, mi lesz.”

Ronaldót végül Gareth Bale-rõl és a Barcelonához igazolt Neymarról is kérdezték. Elõbbi lehetséges leigazolásáról azt mondta: „Nem az én kompetenciám, hogy az új játékosokról beszéljek. Örülök azoknak, akik már velünk vannak, mert csupa nagy játékos szerepel a keretben. Ugyanígy nem beszélhetek az összegekrõl sem, amelyek felmerülnek vele kapcsolatban. Megvan a véleményem, de nem fogom elmondani a kamerák elõtt.” Ami Neymart illeti, Cristiano leszögezte, hogy „nem aggódik a Barcelona miatt, és csak a saját csapatára koncentrál.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK