Marcelo: Mindennap tanulok Zidane-tól

Évek óta ugyanazzal a lendülettel száll harcba Marcelo, a Real Madrid játékosa, aki állítja: még mindig tele van illúziókkal. A brazil védõ idei elsõ sajtótájékoztatóján változatlan profizmusáról és elkötelezettségérõl tett tanúbizonyságot, miközben elismerõen beszélt Ancelottiról, Zidane-ról, mi több, Gareth Bale-rõl is.

„A Madrid egy nagy klub, ahol mindig jó játékosok jönnek-mennek. Ilyen szempontból nem mondhatom, hogy Higuaín hiányozni fog. Amit mondtam, azt úgy értettem, hogy emberként fog hiányozni” – nyilatkozta Marcelo, amikor egy néhány nappal ezelõtti Twitter-üzenetérõl kérdezték.

A Real Madrid futballistája elsõ sajtótájékoztatóját tartotta, mióta kezdetét vette a nyári felkészülési idõszak, ám az újságírók hiába kíváncsiskodtak, nem kommentálta Coentrao lehetséges távozását. „Mindig a jelennel foglalkozom. Coentrao velünk van, és harcolni fogunk a kezdõcsapatba kerülésért” – zárta rövidre, az új edzõrõl, Carlo Ancelottiról azonban szívesen megosztotta a véleményét. „Egyelõre még ismerkedünk egymással, de jó ember, és egy igazi gyõztes. Reméljük, velünk is ugyanazt fogja átélni, amit más csapatoknál már megtapasztalt. Nem beszéltünk arról, hogy elõrébb fogok-e játszani, vagy hátul kell-e majd maradnom, de azt fogom tenni, amit kér tõlem.”

Nem maradhatott ki a témák közül a Real Madrid idei legnagyobb átigazolási mizériája, a Gareth Bale-ügy sem. Marcelo szerint a walesi egy „nagy játékos, akivel csak néhány alkalommal találkozott, így nem különösebben ismeri, abban viszont biztos: ha Madridba igazol, örömmel fogadják majd.”

A brazil védõnek ez lesz a nyolcadik idénye a Real Madrid játékosaként, de továbbra is ugyanazzal a motivációval száll harcba, amivel korábban, ráadásul nem gondolja, hogy ebben a pillanatban a válogatottbeli pályafutásával kellene foglalkoznia. „Tele vagyok illúziókkal. Amióta itt vagyok, minden évben harcoltam, és mindig a maximumot akartam nyújtani. Ez idén sem lesz másképp. A világbajnokságig még nagyon sok idõ van hátra, most pedig azért kell küzdenem, hogy helyet kapjak a Madrid kezdõjében. Bár idén érkeztek hozzánk új emberek, a gondolat nem változott: nyerni akarunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolóinkat.”

Ami az új érkezõket illeti, Marcelo szerint Zinedine Zidane nagy szolgálatot tehet a csapatnak új szerepében. „Õ egy gyõztes. Segít nekünk, mi pedig profitálunk a tapasztalatából. Minden edzésen tanulhatunk tõle valamit” – mondta. 

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK