Ancelotti elsõ interjúja

Óriási érdeklõdés mellett került sor Carlo Ancelotti elsõ, a Real Madrid edzõjeként tartott sajtótájékoztatójára, hiszen nem kevesebb, mint 180 újságíró gyûlt össze a Santiago Bernabéu-stadion sajtótermében. Az olasz szót ejtett Zidane-ról, a Barcelona csapatáról, de beszélt többek között Modricról is.

Carlo Ancelotti elmondta, hogy hétfõ óta tudja biztosan, hogy a Real Madrid edzõje lesz és megköszönte a Real Madrid elnökének erõfeszítéseit, melyet szerzõdtetése érdekében tett.

Zidane-nal kapcsolatban megjegyezte, hogy a francia edzõ szeretne lenni, valamint biztos benne, hogy “hasznos tagja lesz az edzõi stábjának, ám a klubhoz tart vele a PSG-tõl állandó segítõje, Paul Clement is“. Hozzátette, hogy Zidane-nal az egyetlen probléma, hogy “csak a padon ül és nem játszhat“.

Ancelotti kiemelte, hogy a csapat játékát illetõen fontos a támadójáték, a kontroll, nagy hangsúlyt kell fektetni a középpályára és a labdabirtoklásra.

Saját bevallása szerint, “egy valóra vált álom“, hogy a Real Madrid edzõje lehet a következõ szezontól.

Amikor az igazolásokról kérdezték, az olasz azt mondta, hogy a következõ napokban fognak dönteni a lehetséges érkezõkrõl és távozókról, valamint kiemelte az utánpótlás fontosságát is. Elmondása szerint elképzelhetõ néhány változás, de a Real Madrid így is egy remek csapat, nincs szükség nagyobb átalakításra. Fontos lesz a verseny a csapaton belül.

A kérdések között felmerült természetesen Kaká is, akirõl elmondta, hogy elõször látni szeretné edzeni, és csak ezután fog dönteni a jövõjérõl, valamint a csapaton belül betöltött szerepérõl. Remek játékosnak tartja, szerinte képes arra, hogy ismét a legjobbak közé kerüljön.

Szóba került természetesen José Mourinho is, a Real Madrid korábbi trénere. Ancelotti bevallása szerint egy teljesen más személyiség, mint elõdje. Különbözõ a mentalitásuk is. Leszögezte, hogy nem szeretné, ha a jövõben összehasonlítanák õket.

Elmondta, hogy a Barcelona egy remek csapat, várja, hogy játszhasson a katalánok ellen, de a Real Madrid semmivel sem rosszabb a barcelonaiaknál. 

A sajtótájékoztatón felmerült Isco neve is. Ancelotti szerint a fiatal spanyol “egy fantasztikus játékos, a világ bármely csapatában játszhatna, így a Real Madridban is, de hogy valóban így lesz-e, az még a jövõ zenéje.

Az újságírók természetesen kérdezték Iker Casillasról is, a csapat kapitányáról, akivel kapcsolatban Carlo Ancelotti a következõket mondta: “Fantasztikus játékos, mindent megnyert, õ a csapat kapitánya.” Ugyanakkor az olasz leszögezte, hogy a futball törvénye szerint mindig az játszik, aki megérdemli, így elõre semmit sem akar kijelenteni.

A sajtótájékoztatón világossá vált, hogy Ancelotti Mourinhóhoz hasonlóan menedzsere lesz a Real Madridnak, így a fontosabb kérdésekben õ fog dönteni, valamint az erõnléti edzõ a következõ szezontól Giovanni Mauri lesz.

Ancelotti köszönetet mondott a Paris-Saint Germain csapatának, és hozzátette, hogy ez már csak a múlt, immár csak a Real Madridra koncentrál.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK