Világsztárok, akik a Real Madridnak szurkolnak

Mindenki tudja, hogy a világ legeredményesebb futballklubja a Real Madrid. Ez a csapat már számos alkalommal bebizonyította, hogy képes lehetetlennek tûnõ fordításokra, szemkápráztató és ellenállhatatlan játékra, s talán ennek köszönhetõen rengeteg híresség szurkol hétrõl-hétre a Realnak a világ minden tájáról. Lássuk, kik is õk pontosan!

Tom Cruise: A Mission Impossible Ethan-je a fõiskolán rendszeresen focizott, s rajongása a sportágért késõbb is megmaradt. A Realnak pedig azután kezdett szurkolni, hogy David Beckham odaigazolt, akivel már azelõtt jó barátok voltak, hogy az angol Los Angelesbe szerzõdött volna. Feleségével, Katie Holmesszal együtt ott voltak Beckham utolsó madridi mérkõzésén is 2007 júniusában a Mallorca ellen, amikor a Real 3-1-es gyõzelmével bebiztosította a bajnoki címet.

 

Penélope Cruz: A népszerû hollywoodi színésznõ bár nem tûnik nagy futball-rajongónak, többször feltûnt a Real Madrid meccsein, a klub amerikai látogatásai során. Egy ízben találkozott Cristiano Ronaldóval is, aki nem titkolja, hogy valósággal rajong a színésznõért. Azt viszont már mindenki fantáziájára bízzuk, hogy a portugálnak valóban a fantasztikus alakításai miatt nagy kedvence-e Penélope, vagy inkább formás idomai miatt…

Viggo Mortensen: A Gyûrûk Ura népszerû színésze is nyíltan beszélt arról többször is, hogy rajong a blancókért. Egy, a Sportyou-nak adott interjújában azonban rendesen odaszúrt Mourinhónak: “Mourinhóval ellentétben én imádom nézni a Real mûvészien pontos és szórakoztató játékát. Nála más értékek fontosabbak. A viselkedése véleményem szerint ellentétes a Real Madrid hagyományaival (utalva az esetre, amikor belenyúlt Tito Villanova szemébe – a szerk.). Ez egy gyáva húzás volt tõle, fõleg, hogy Tito egy udvarias srác, nem beszélve Simeonéról, aki mellesleg ugyanezért p***án rúgta volna…” Majd a végén azért hozzátette:Remélem legalább megnyeri nekünk a Tizediket!”

Ryan Reynolds: Az amerikai színész annak idején Safe House címû filmjének bemutatója kapcsán egy rajongói kérdezz-felelek során vallotta be, hogy a Real Madridért szorít. Kérdés: ‘Szereted a focit? Real Madrid vagy Barcelona?’ Válasz: ‘Igen, nagyon szeretem. Kétségtelen, hogy Real Madrid.

José Antonio Domínguez Bandera, ismertebb nevén Antonio Banderas, a híres spanyol színész is hatalmas Madrid-fanatikus, igaz emellett málagai születése miatt az andalúzoknak is nagy szurkolója. Banderas nemrégiben tartott egy jótékonysági estet, ahol egy alapítvány számára gyûjtöttek pénzt. A végén volt egy árverés is, ahol többek között Callejón, Arbeloa, Xabi Alonso, Kaká és Khedira által dedikált mezeket is lehetett venni. Végül mind az ötöt Banderas vette meg, összesen 20 ezer euróért, így ez az összeg is ment az alapítványhoz. A filmsztárt egyébként a Málaga meccsein is többször fel lehetett már fedezni, ahogy nagy vehemenciával szurkol övéinek.

Jordánia királya: II. Abdullah 1999 óta van hatalmon, és többször kifejezte már a Real Madridhoz való kötõdését. A jordán király Rania Al Abdullah királynét vette felesõgül, aki szintén igen nagy futball rajongó.

Julio Iglesias
: A világhírû spanyol énekesrõl talán a legkevésbé meglepõ, hogy a szíve fehér, hiszen fiatal korában a Real Madrid Castilla kapusa is volt, de egy autó baleset következtében abba kellett hagynia a futballt. Talán a sors akarta így, hiszen késõbb õ adta el az egyik legtöbb lemezt a világon, s ez aligha sikerülhetett volna neki, ha folytatódik futball-karrierje.

 

Placido Domingo: A híres spanyol tenor is Real-drukker, és fellépéseit általában igyekezett úgy intézni, hogy legalább a tévében meg tudja nézni a csapat mérkõzéseit, idõnként pedig maga is kilátogat a Santiago Bernabéuba. A hangja azonban sokkal gyakrabban felcsendül a stadionban, hiszen 2002-ben az egyesület centenáriumi ünnepségsorozatára õ énekelte fel a klubhimnuszt.

Usain Bolt: A világ leggyorsabb embere. Õ tartja a világ- és olimpiai rekordot 100, 200 és 400 méteren. Boltnak Real-iránti hûségét csak növeli, hogy többek között jó barátságot ápol Cristiano Ronaldóval is. Egy alkalommal még a kezdõrúgást is elvégezhette a Bernabéu gyepén. A jamaicai emellett a Manchester Unitednak is nagy rajongója, legutóbb 2012 õszén járt is az Old Traffordon, ahol Sir Alex Ferguson még azt is megígérte neki, hogy legalább egy meccs erejéig le fogja igazolni, nem is akármelyik csapat ellen: “Usain egy hatalmas figura” – mondta Ferguson. “2013-ban fogunk játszani egy jótékonysági meccset a Real Madrid Legendák ellen, az a mérkõzés tökéletes alkalom lesz számára, hogy pályára léphessen.” A futó késõbb így nyilatkozott: “Az emberek azt hiszik viccelek, de ha Alex hív, képtelen leszek nemet mondani.”

 

Robbie Williams: A népszerû brit énekest, – aki mellesleg bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe, amikor 2006-os világkörüli turnéja során egyetlen nap alatt 1,6 millió koncertjegyet adott el – többször kapták már rajta, ahogy Real Madrid mezt visel szabadidejében. Mondhatjuk nyugodtan: take that!

 

Sergio García: Az egyik legnagyobb név a golfban, 2000 és 2009 között a világ legjobb 10 golfozója közt tartották számon, szintén hatalmas Real-fan. Két éve, amikor Király-kupa döntõt játszott a Real Madrid a Barcelona ellen éppen Kínában vett részt egy golf tornán, de a nagy idõeltolódás ellenére sem hagyta ki a meccset, majd utána megosztott egy képet, ahol Real-mezben gratulál a Királyi csapatnak a gyõzelemért. 

 

Rafael Nadal: Napjaink egyik legnagyobb teniszezõjérõl – aki sokáig volt világelsõ is – minden madridista tudja, hogy a Real Madridnak szorít. Minden mérkõzést a helyszínen tekint meg, ha teheti. A játékosokkal is jó viszonyt ápol, így többször elõfordult már, hogy a fehérek játékosai is élõben nézték végig Nadal egyik mérkõzését. Sõt, Mourinhónak is ajándékozott egy általa dedikált teniszütõt. A spanyol egyik nagybátyja, Miguel Ángel Nadal aktív futballistaként elõbb a Mallorca, majd a Barcelona csapatában játszott, valamint a spanyol labdarúgó-válogatott egyik meghatározó tagja volt. Talán ennek is köszönhetõ, hogy kiskorában nem csak a teniszt, hanem a futballt is nagy odaadással ûzte Nadal, egészen addig, amíg apja döntés elé nem állította, s végül a teniszt választotta.


Shakira: Az õ esete talán a legbonyolultabb. Shakira 2005-ben, egy, a nevével ellátott mezt is kapott Florentino Péreztõl. Mióta azonban az énekesnõ összekötötte életét a Barcelona hátvédjével, Gerard Piquével, már nem egyértelmû, melyik csapathoz húz a szíve. Emiatt rengeteg attrocitás érte a Real szurkolói felõl, többek között a Madrid legutóbbi bajnoki sikerénél egy Shakira feliratú guminõvel ünnepeltek a szurkolók. De itt még nincs vége, a spanyol sportsajtó azt is kiderítette, hogy a kolumbiai világsztár egyben a másik barcelonai klub, az Espanyol pártoló tagja is. Na akkor hogy is van ez, Mrs. Waka-waka?

Jennifer López: Az énekes-színésznõ is a blancóknak szurkol. Legutóbb is tiszteletét tette az El Clásicón. A képek tanúsága szerint Lópezen kívül a két gyermeke, Emme és Max is Real-mezt viselt, kizárólag López párja, Casper Smart nem volt képes alkalomhoz illõen öltözni. De legalább a papapazzóknak nem lehetett nehéz lekapniuk a meccsen, mivel valószínûleg egyedüli fekete pont volt a Bernabéu szentélyében az nap este…

Daniel Craig: A legújabb James Bond is a fehérek szimpatizánsa, többször feltûnt a Bernabéu lelátóin a VIP szektorban, valamint lehetõsége volt találkozni a játékosokkal is. Naná, hogy rögtön készült pár közös kép, persze ez 007-nek volt megtiszteltetés…

 

Will Ferrell: Az amerikai színész nevét talán a Felforgatókönyvbõl, valamint a Diszkópatkányok címû õrült vígjátékból lehet ismerni. Ferrell a Los Angeles-i edzõtáborban látogatta meg a Madrid játékosait.

Fabiola belga királyné: A spanyol nemesi család leszármazottja, I. Balduin belga király özvegye. Férje uralkodása során a “belgák királynéja” címet viselte. A 84 éves királyné Madridban született, s egy ideig kórházi nõvérként dolgozott is a spanyol fõvárosban.

Russel Crowe: A 49 éves új-zélandi színész, a modernkori Robin Hood is járt Valdabebasban, és kapott kedvenc csapatától egy mindenki által aláírt mezt.

Fernando Alonso: A kétszeres világbajnok Forma1-es pilótának szintén kedvenc csapata a Real Madrid. Többször nyilatkozott, amikor a csapat kritikus mérkõzések elõtt állt, ezzel is bátorítva a játékosokat, például tavaly a BL elõdöntõjének visszavágója elõtt a következõt mondta: “Remélem, hogy sokkal könnyebb meccs lesz, mint Münchenben, és sikerül kiharcolni a döntõbejutást. Nekem aztán mindegy, hogy az utolsó utáni másodpercekben, tizenegyesekkel, vagy bánom is én hogyan, csak mi nyerjünk.”

Seann William Scott: Az Amerikai pite sztárja többek között facebook oldalán is követi a Real Madridot, de hogy nyilvánvaló legyen, melyik csapathoz húz a szíve, 2008-ban a Példátlan pédaképek címû vígjátéknak spanyolországi premierjén “Stifler” egy Real Madridos melegítõ felsõben jelent meg.

Elsa Pataky: Úgy tûnik nem Penélope Cruz az egyetlen, akirõl Cristiano Ronaldo álmodozik… Legalábbis errõl árulkodik egy 2010-es reklámfilm. A fiatal spanyol színésznõvel azonban volt alkalma a futball kapcsán is találkozni, mikor Elsa elkísérte a Real Madridot a 2011-es nyári világ körüli útjára. Amellett, hogy ott megismerte a játékosokat személyesen, beszélt arról is, mennyire tiszteli José Mourinhót, és szeretné, ha sokáig irányítaná a csapatot, és sok címet nyernének a Real szurkolóinak.

Cain Velasquez, azaz Cain: Hazánkban talán kevésbé ismert sportolóról van szó, de akik rajonganak a ketrecharcért, a nehézsúlyú bajnok neve hallatán felszisszennek. Az UFC bajnoka, akit neveztek már a világ legõrültebb figurájának is, szintén a Real Madrid mellett teszi le a voksát, Cristiano Ronaldót pedig a világ legjobbjának tartja. Vitatkozzon vele, aki nem ért egyet ezzel az állítással. Sok sikert. Cain egyébként 2011-ben meglátogatta a csapat edzõtáborát.

Fabricio Werdum: Szintén UFC, szintén nehézsúly, szintén Real Madrid. A ketrecharcosok között is nagy sztárnak számító brazil fiatalember tíz évig élt Spanyolországban, még most is élnek rokonai Madridban, saját elmondása szerint pedig mindig is rajongott a Real Madridért.

Rey Mysterio: A pankrációról sokáig lehetne vitatkozni, de az talán nem túl merész kijelentés, hogy a “Pankrátor” címû film után egyikünk sem gondolja úgy, hogy könnyû szakma. A következõ Real Madrid szurkoló nem más, mint ennek a sportágnak az egyik elismert képviselõje, a mexikói származású Oscar Gutierrez Rubio, azaz Rey Mysterio. Ebbõl is látszik, hogy a Real Madrid hírneve tényleg az egész világot behálózza.

Természetesen a Real Madridnak szurkoló összes világsztárt felsorolni szinte lehetetlen, azonban ezzel a cikkel megpróbáltunk egy minél szélesebb képet adni arról, hogy a világon mindenhol ismert sztárok közül kik is azok, akikben hozzánk hasonlóan madridista szív dobog.

Persze vannak olyan hírességek, akik egy-egy promóciós esemény, baráti meghívás vagy madridi kiruccanás miatt kerülnek a Real Madrid közelébe, ilyen volt például Sylvester Stallone, és Anthony LaPaglia (A “Nyomtalanul” címû sorozat fõszereplõje) is. Rájuk a cikkben nem tértünk ki.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…