Cristiano: Bocsánatot szeretnék kérni azért, mert kiestünk

A Real Madridnak ismét nem sikerült a továbbjutás. A szomorú estét Mourinho mellett Ramos és Ronaldo is kommentálta. Ronaldo nem csügged - szerinte még van idõ, jövõre is harcolni fognak a Tízedikért. (A cikk folyamatosan frissül!)

José Mourinho

Folytatja-e Madridban a következõ szezonban? “Nem az a fontos, hogy én itt vagyok, hanem az, amit a Madrid elér. A Madrid különbözõ idõszakokban nyert európai kupákat. Jött az elsõ hat, majd a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik. Most sorozatban három elõdöntõben voltunk ott, visszahoztuk a hitet. De a Madrid nem a majdnemekbõl él és én sem. Három gazdaságilag ragyogó szezont élt meg a klub. Sok pénzt kerestek és nem fizettek bónuszt, hiszen nem nyertünk BL-t. Meg kell nyerni a jövõben. Hogy mikor, azt nem tudom. Ha velem, az nagyon jó. Ha nem, akkor is ugyanúgy ünnepelni fogom. Ott szeretek lenni, ahol az emberek feltételek nélkül kedvelnek. Majd meglátjuk, mi történik. A Madrid a fontos. Sok évem van még hátra, nincs szükségem támogatásra. A Madridnak nem kell aggódnia értem”

A meccsrõl: “A játékosok mindent beleadtak, közel voltak a továbbjutáshoz. Ha korábban betalálunk, több lett volna a lehetõség. Késõbb, a meccs utolsó szakaszában majdnem sikerült, de a futballban vagy összejön, vagy nem. A szurkolók fantasztikusak voltak, sokat segítettek, a végsõkig hittek, ez számukra is sajnálatos. Vannak játékosaim, akik már évek óta a Real Madridban vannak és korábban nem játszottak még negyeddöntõt sem, és most itt voltak harmadjára is az elõdöntõben. Remélem, hogy a közeljövõben a Real Madrid bejut a döntõbe.”

Webb: “Webb jó játékvezetõ, de hihetetlen, hogy nem állította ki Hummelst azért, amit a végén tett, mikor 18 perc volt hátra. Webb jó bíró és jó ember is. Kedvelem a jó játékvezetõket, de a szabályok arra vannak, hogy betartsuk õket.”

Sergio Ramos

“Ez nagyon fájdalmas. Lehet veszíteni, de jobb az, ha így történik, mint ma. Ilyen a futball. Ha Dortmundban a felét megtettük volna annak, amit ma elkövettünk, nem lett volna kérdés. A szurkolók velünk hajtottak, és nagy kár, hogy az elsõ félidõben nem tudtuk értékesíteni azokat a helyzeteket, amik elõttünk adódtak.”

Cristiano Ronaldo

A meccsrõl: “A döntõbe kerülhettünk volna, megmutattuk, hogy milyen nagy csapat vagyunk. Még mindig vannak lehetõségeink arra, hogy megnyerjük a tízediket, jövõre is harcolni fogunk érte. Most szomorúak vagyunk, egy lépésre voltunk csak a döntõtõl, és ezt nehéz feldolgozni. Újabb évet kell várni a fináléra. Gratulálnunk kell nekik, hiszen több gólt lõttek. Nagyon jó meccs volt, nagyon jól kezdtünk, sok lehetõségünk volt, három gólt lõhettünk volna és megváltoztathattuk volna a mérkõzést, de sem Özil, sem Higuaín, sem én nem oldottuk meg. Nagyon más lehetett volna a meccs, beszorultak, kirúgdosták a labdát. Emelt fõvel kell távozni, mert a csapat és szurkolók is jól teljesítettek.”

A sérülésérõl: “Jól érzem magam, nincsenek gondjaim. Jobban is mehetett volna, gólt kellett volna rúgnom. Nem akarom hibáztatni magam ezért, jól vagyok, és mindig a legjobbat akarom nyújtani a meccseken. Most jó sorozatom volt.”

A szerzõdése megújításáról: “Nem aggódom emiatt, még két év van hátra a szerzõdésembõl. Ott akarok nyerni, ahol vagyok. Nagyon jól érzem itt magam, a szurkolókkal is jól kijövök.”

“Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól, hogy nem jutottunk tovább, õk zseniálisak voltak.”

Mourinho jövõje: “Nem akarok róla beszélni, a csapat és saját magam érdekel. Nem aggódom az edzõ miatt.”

Butragueño

“A csapatnak nem lehet semmit felhánytorgatni, a maximumot nyújtották, a végsõkig küzdöttek. Nagy kár ezért. Az elsõ 15 percben úszott el a továbbjutás. Három tiszta helyzetünk volt, szemtõl szembe a kapussal, és egyet sem tudtunk gólra váltani. Az ilyen meccseken mindig van egy bizonyos lelki nyomás. Ha tudtunk volna lõni egy gólt, minden másképp alakult volna. Emellett egy remek ellenfél áll velünk szemben, mely jól játszott akkor is, mikor romlott a helyzet. Dortmundban nagyon komoly vereséget szenvedtünk. A meccsen szükség volt a gólra, és nagy kár, hogy az elsõ 15 percben nem sikerült értékesíteni a helyzeteket. Most azért harcolunk, hogy megszerezzük a Király-kupát, ami a kötelességünk, és eljött a bajnokság utolsó szakasza is. Büszkék vagyunk a játékosainkra az erõfeszítéseikért, és hálásak vagyunk minden segítségért, amit a szurkolóktól kaptunk.”

Pepe

“Nem játszottunk jól az elsõ mérkõzésen. Úgy gondoltuk, hogy lehetséges a visszatérés, és a csapatnak volt tartása. Meg kell köszönjük a szurkolóknak, akik végig támogattak és megtapsoltak minket.”

Xabi Alonso

A mérkõzésrõl: “Nagyon nagy teherrel jöttünk vissza Németországból. Nem voltunk pontosak az elsõ félidõben, amely megváltoztathatta volna a mérkõzés kimenetelét. Büszkék lehetünk, a mérkõzés végéig próbálkoztunk. Ezek olyan hibák, amiket szeretnénk kijavítani a jövõben, mert el akarunk jutni a döntõbe. Szomorúak vagyunk, mert ez egy remek éjszaka lehetett volna, de ugyanakkor boldogok vagyunk a kemény munka miatt, amit a csapat és a klub végzett, a szurkolók támogatása miatt, akik végig velünk voltak, az elsõ mérkõzésen elért rossz eredmény ellenére. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült, pedig nagyon közel voltunk hozzá.”

Cristiano Ronaldóról: “Nincs szükség arra, hogy mindenki Cristianóra összpontosítson. Mindenkinek megvolt az esélye. Ronaldo volt a kulcs ebben a szezonban, sok gólt szerzett. Szeretjük õt és sajnáljuk, hogy nem szerzett ma gólt.”

A jövõrõl: “Most itt az ideje, hogy megemésszük a kiesést. Többször elmondtam már, hogy a döntés Mourinhóról maga az edzõ és a klub kezében van. Remélem maradni fog. Örülünk, hogy létrehoztunk egy szilárd projektet. Most nincs idõ a jövõre gondolni, még kupadöntõt kell játszanunk. Itt az alkalom, hogy nyerjünk egy címet.”

A szurkolókról: “Meg kell köszönnünk a szurkolóknak. Éreztük a támogatást attól a perctõl kezdve, hogy a stadionba megérkeztünk. Éreztették velünk, hogy lehetséges. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy megcsináljuk. Egy pár percre lett volna még szükségünk. Tudom, hogy ez egy kemény este volt, mert ez zsinórban a harmadik év, hogy az elõdöntõben estünk ki. Büszkék lehetünk, és azt gondolom, hogy a szurkolók elégedettek lesznek azzal, amit láttak.”

 

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK