Karanka elárulta, ki véd a madridi derbin

Aitor Karanka az Atlético Madrid elleni hétvégi bajnoki mérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón szót ejtett a hétközi dortmundi vereségrõl, Cristiano Ronaldo sérülésérõl,

Az újságírók elsõként a hétvégi, Atlético Madrid elleni derbirõl faggatták a csapat másodedzõjét: “Az Atlético elleni meccs különös fontossággal bír számunkra, hiszen városi riválisunk ellen játszunk, ráadásul a második hely megszerzése a tét. A lehetõ legjobb felkészülést a keddi mérkõzésre egy szombati gyõzelem jelentené, mely túllendíthetné a csapatot ezen a nehéz pillanaton. Nincs jobb motiváció egy gyõztes meccsnél, úgy kell pályára lépnünk szombaton, hogy mi örülhessünk majd a végén és pontok tekintetében is eltávolodhassunk riválisunktól. Százhúsz százalékon kell majd pörögnie a csapatnak, hasonlóan az ellenfélhez. Õk biztosan mindent megtesznek majd a gyõzelemért, hiszen hazai pályán, egy remek közönség elõtt idén nagyon erõsek, ráadásul nagyon rég óta nem nyertek már derbit ellenünk, ami plusz moticáviót jelenthet majd számukra.

A sajtó munkatársai a mai edzés elõtt csapattársaival megjelenõ, ám a tréning kezdete elõtt a pályát elhagyó Cristiano Ronaldóról kérdezték: “Már a Borussia Dortmund elleni meccset megelõzõen kisebb sérüléssel küzdött, a hétvégén nem lesz kerettag. Nem edzett a mai napon, ugyanis izomproblémákkal küzd, de bízunk benne, hogy keddre teljesen felépül majd.” A többi hiányzó is szóba került a sajtótájékoztató során: “Marcelo hosszabb idõre esett ki, de Arbeloa sem lesz ott a hétvégi csapatban, mivel nem tudta befejezni a mai edzést. A gyõzelemre általunk legesélyesebbnek ítélt kezdõcsapatot fogjuk hol a pályára küldeni. Diego López a csapat legjobbja volt Németországban, így az õ posztján nincsenek kérdések, a többit majd holnap meglátják.”

A Real Madrid másodedzõje szerint a dortmundi vereség nem vetheti vissza a csapatot: “A Real Madrid játékosai pontosan tudják, hogy milyen elvárásokkal néznek szembe, hogy három nap leforgása alatt minden megváltozhat, akár az egyik, akár a másik irányba. Mentálisan erõsnek kell lenniük. Meggyõzõdésünk, hogy a csapat képes lesz olyan szinten futballozni a még elõttük álló fontos meccseken, ahogyan az elvárható tõlük.

A hibákról is kérdezték Karankát, melyek könnyen a Bajnokok Ligája döntõjébe kerülhetnek: “Már az öltözõben és az edzõi stáb között is szóba került a Dortmund elleni meccs. Tanulmányoztuk a mérkõzést, láttuk a hibákat, tudjuk, mit kell kijavítani. Most csak az Atlético elleni meccsre gondolunk. Mikor három évvel ezelõtt ide érkeztünk, nem volt érdemi eredményünk a BL-ben. Ez most sorozatban a harmadik elõdöntõ, amit játszhatunk.”

A reptéri incidens is szóba került: “Mindig azt kérjük az emberektõl, hogy támogassanak minket a Bernabéuban, de egy ilyen vereség után nem várhatjuk el, hogy rajongjanak értünk. Ezt meg kell érteni, joguk van ahhoz, hogy ne bátorítsanak minket. Ezek az inzultusok mindenkinek szóltak, ezért magunkra is vettük õket. Meg lehet érteni az érzéseiket, frusztráltan mentek haza. Tisztelni kell õket, és megértést tanúsítani feléjük. Kedden meg akarjuk mutatni, hogy a csapat mellett állnak.

Egyes vélemények szerint a szerdai, dortmundi vereségben közrejátszhatott az is, hogy a Real Madrid játékosai nem vették elég komolyan ellenfelüket, ám Karanka tagadta ezt: “Az edzõi stáb ugyanolyan fontosnak tartotta ezt a meccset is, mint bármely másikat a szezonban”. Az esetleges hétfõi, nyílt kapus edzésrõl nem árult el részleteket: “Csak a holnapi meccsel foglalkozunk”.

Forrás: www.realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK