A tûzzel kokettáltak a pokolban

Isztambulban is vezetett, ennek ellenére izgulnia kellett a Real Madridnak a Galatasaray otthonában. A törökök három gyors gólt szereztek a második félidõben, így egy ideig még veszélyben is forgott a spanyol csapat továbbjutása...

Ha bármi kétség is lett volna a meccs elõtt a Real Madrid továbbjutását illetõen, akkor azokat hamar eloszlatta a spanyol együttes: a Galatasaray egyáltalán nem tudta azt játszani, amit eltervezett a meccs elõtt, a labda az elsõ percekben szinte folyamatosan a török térfélen pattogott – a hazai szurkolók így lázba sem tudtak jönni, az amúgy telt házas Telekom Aréna hangulatán sokáig nem lehetett érezni, hogy itt bizony történelmi fordítás lenne készülõben…

Érett a gól, amikor meg is szerezte a vezetést a Real Madrid, amely már a nyolcadik percben végleg eldöntötte a párharcot: ekkor Mesut Özil passzolta középre a labdát, az érkezõ Cristiano Ronaldo pedig közelrõl a kapuba továbbított és megszerezte tizedik gólját is a Bajnokok Ligájában.

Ez a gól még inkább megbénította a Galatasarayt, ezek után már csak az volt a kérdés, mennyit ad ki magából José Mourinho csapata és ragaszkodik-e ahhoz, hogy Isztambulban is megnyerje a meccset. Nos, egy ideig ragaszkodott, mert ha nem is erõlködött különösebben a Real Madrid az elsõ félidõben, arra azért mindig ügyelt, hogy a Galata kulcsemberei szoros õrzésben részesüljenek, és még csak lövésig se tudjanak eljutni.

A szünet után aztán – némileg érthetõen – álmosan folytatta a Real Madrid, és erre rá is fizetett, és csak késõbb derült ki, hogy nagyon: bár a gól addig egyáltalán nem volt benne a törökök játékában, az 57. percben sikerült az egyenlítés, miután a lendületbõl érkezõ Emmanuel Eboué 17 méterrõl úgy találta el a labdát, mint a legnagyobbak, ennek pedig hálószaggató nagy gól lett a vége…!

Ez pedig felpaprikázta az addig észrevehetetlen törököket, és ki hitte volna, de a végjátékban majdnem drámát látott az isztambuli közönség: merthogy beindult a Galatasaray, amely rövid idõn belül kétszer is bevette Diego López hálóját. Elõbb Wesley Sneijder lõtt a királyi gárda kapujába, majd egy beadás után Didier Drogba meseszerû mozdulattal szerezte meg a Galatasaray harmadik találatát a meccsen.

Néhány perc alatt hihetetlen sokat változott a meccs, márpedig így az utolsó tizenöt percre veszélybe került a Real Madrid továbbjutása – a törököknek ugyanis már csak két gól kellett volna a továbbjutáshoz, a spanyolok pedig láthatóan elbizonytalanodtak, és alig várták, hogy a játékvezetõ végre lefújja a találkozót, ami a saját szempontjukból kezdett egyre inkább kínosabban alakulni.

A végén aztán nem került még nagyobb bajba a Real Madrid, mert a 93. percben Cristiano Ronaldo másodszor is betalált, ezzel tulajdonképpen „elfogadhatóvá” tette az isztambuli vereséget. Mégis, az utolsó negyedórára aligha fognak majd szívesen visszagondolni a Real-szurkolók, akik azért a vereség ellenére örülhettek (és megkönnyebbülhettek…), hiszen csapatuk sorozatban harmadszor jutott a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe.

Galatasaray-Real Madrid 3-2 (0-1)
Gólszerzõk: Eboué (57.), Sneijder (71.), Drogba (72.) ill. C. Ronaldo (8., 93.)

Kiállítva: Arbeloa (92.)

Forrás: fourfourtwo.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK