2022. November 30., Wednesday

Robbant a bomba: Valdés az Anzsié, Casillas a Barcáé!

  • Gy. András
  • April 1, 2013, 9:31 a.m.
Ma reggel bombaként robbant a spanyol médiában a hír, miszerint a hosszú idõ óta köztudott ellentét kapitány és edzõ között immár helyrehozhatatlanná vált, ezért Iker Casillas azonnali hatállyal szerzõdést bontott a Real Madriddal. A katalán Sport ennél is tovább ment, õk azt is tudni vélik, hogy a Barcelona formálisan már meg is egyezett az Európa- és világbajnok kapussal a folytatásról.

Mint az köztudott, Victor Valdés nem szándékozik meghosszabbítani szerzõdését a Barcelonával, a katalán klub pedig hagyja, hogy a játékos szabadon tárgyaljon más együttesek képviselõivel. Nem is kellett sokat várni a kapus végsõ döntésére, hiszen Valdés igent mondott az Anzsi Mahacskala ajánlatára.

Mindeközben a madridi sajtó sem maradt adós szenzációval, ami nyugodtan mondhatjuk, nagyobb még az elõzõnél is. A hónapok óta tartó, eddig mindkét fél által tagadott ellentétek a Marca és az AS állítása szerint is helyrehozhatatlanná fajultak José Mourinho és Iker Casillas között, ez pedig a Madrid elsõ számú hálóõrének távozásához vezetett.

Iker Casillas azonnali hatállyal szerzõdést bontott a Real Madriddal, amiért 20 millió eurót kell fizetnie a klub számára, de sem ez a hatalmas összeg, sem pedig a játékosok és vezetõk marasztaló szavai nem tudták meggyõzni arról a szurkolók kedvencét, hogy megmásítsa döntését. Pontos információk egyelõre nincsenek, azonban az biztos, hogy Casillas barátnõje, Sara Carbonero is érintett az ügyben, aki állítólag felpofozta José Mourinhót Valdebebas parkolójában. A hölgy korábban is okozott már galibát a Real Madrid öltözõjében, amikor egy televíziós csatorna mûsorában beszélt a csapaton belüli klikkesedésrõl, Mourinho ellenességrõl.

A Barcelona vezetõsége nem sokáig tétovázott. A szemfüles katalánok felismerték a lehetõséget a botrányban, és azonnal lecsaptak az õsi riválistól eléggé zavaros körülmények között távozó Casillasra. A kapust személyesen Sandro Rosell kereste meg, aki még az éjszaka folyamán Madridba repült, ajánlata pedig elég meggyõzõ volt ahhoz, hogy formális megegyezés születhessen a felek között.

Az avatott szemeknek úgy tûnhet, hogy egy jól megkomponált forgatókönyv bontakozott ki a futball szerelmesei elõtt, hiszen az Anzsi Mahacskala álomszerû ajánlatára igent mondó Valdés helyét a Barcelona õsi riválisának kapusa, Iker Casillas foglalhatja el.

Talán nem mondunk nagy butaságot, ha azt állítjuk, a Real Madrid szurkolóinak emlékeiben ez a nap egy fekete hétfõként marad majd meg, José Mourinho támogatottsága pedig hatalmasat zuhan a drukkerek körében. Különbözõ spanyol fórumokon egyébként arról is lehet már olvasni, hogy a Mourinho maradásáért szervezett menet (amelyen egyébként egyesületünk is képviseltette volna magát) elmarad.

Mielõtt azonban sokan elindulnának megerõsítõ forrásokat keresni a fenti rémhírhez, érdemes egy pillantást vetni a naptárra. Reméljük, néhány olvasónkat sikerült bolonddá tenni ezen az áprilisi napon, ezzel az utolsó bekezdéssel pedig megnyugtatni és megnevettetni egyaránt. További szép napot mindenkinek! De ne feledjétek, ma bolondok napja van!


Hozzászólások

Tabella