A Real-szív elég volt a United ellen

José Mourinho remekül cserélt, a Real Madrid egy vitatható ítéletnek köszönhetõen bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntõjébe. Az Old Trafford szinte romokban.

Taktikusan, óvatosan játszottak a csapatok az elsõ félidõben. Ahogy várható volt, a Real Madrid az elejétõl kezdve megpróbálkozott a gólszerzéssel, a United ugyanakkor nagyon szorosan védekezett, és esélyt sem adott arra, hogy kibontakozzon ellenfele.

Egy-egy komolyabb helyzetet dolgoztak ki a csapatok a szünet elõtt, elõször Gonzalo Higuaín lõtt ígéretes helyzetben kapu mellé, majd nem sokkal késõbb a hazaiak is veszélyeztettek: már-már gólt látott az Old Trafford közönsége, a szöglet után ide-oda pattanó labdát azonban valahogy hárította Diego López.

A második félidõben jöttek a gólok: egy ideig úgy nézett ki, hogy a United kedve szerint alakulnak a dolgok, Sergio Ramos ugyanis a saját kapujába kotorta a labdát, ezzel jelentõs lépéselõnybe került a hazai együttes. (1-0)

Sokáig azonban nem tarthatott az öröm: az 57. percben Nani Arbeloa elleni talpalását túl durvának ítélte meg a játékvezetõ, ezért kiállította, tíz emberre fogyatkozott a United. A madridiak pedig megragadták a kínálkozó lehetõséget: a 66. percben Luka Modric pontos lövését nem tudta hárítani David De Gea (1-1), majd nem sokkal késõbb Cristiano Ronaldo is bevette a Vörös Ördögök hálóját, összeesett a United. (1-2)

Egy vitatható ítéletnek köszönhetõen sínre került a Real Madrid, és már nem engedte ki a kezébõl a továbbjutást, bár még volt egyenlítési lehetõsége a házigazdának. Emlékezetes meccsen továbblépett a spanyol csapat.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK