Ébredés, változás – A Barcelona idegileg kicsinálva!

Hiába tartalékolt a Real Madrid, hiába kezdett a padon Cristiano Ronaldo, mostanság olyan formában van, hogy még a Barcelona ellen is csak nyerni tud: az elsõ félidõben még a katalán csapat uralta a meccset, CR7 beállítása után viszont megtáltosodtak a hazaiak, s annak ellenére megérdemelten nyerték meg a meccset, hogy az utolsó pillanatban a katalánok nem kaptak meg egy jogos tizenegyest.

José Mourinho alaposan leértékelte ezt az El Clásicót, de a Barcelona is tett arról az elsõ félidõben, hogy beigazolódjanak a vészjósló találgatások: valóban az történt, hogy a Real Madrid tartalékos felállásban, meglehetõsen könnyedén kezelte ezt a rangadót, és a katalánok sem tudtak kellõképp felpörögni, a találkozóban egyáltalán nem lehetett érezni az ilyen meccseken megszokott tüzet.

A madridiak még azt is megtették, hogy Cristiano Ronaldót leültették a padra – egy ideig be is igazolódott a portugál mester taktikája, az 5. percben ugyanis remek akciót vezetett a Real Madrid, a fiatal Álvaro Morata tökéletesen tekerte középre a labdát, a senki által nem zavart Karim Benzema pedig közelrõl az üres kapuba tessékelte a labdát.

Az elsõ félidõ hátralévõ perceiben aztán csak a labdát vadászta a királyi gárda: nem is lehetett meglepõdni, hogy egyenlített az amúgy szintén nem remeklõ Barcelona, a 18. percben Lionel Messi okosan húzta vissza a labdát a rövidbe, ezzel meglett az egyenlítés.

Ezután jött a nagy semmi – szó szerint. A Barcelona tanácstalanul adogatott, a Real Madrid pedig nyugalommal nézte ezt, és még csak kísérletet sem tett a labda megszerzésére. Összességében könnyedén felejthetõ színvonalú elsõ félidõ után 1–1-re álltak a csapatok a szünetben.

 

 

Még szerencse, hogy jött a második félidõ! Rá sem lehetett ismerni a Real Madridra, és ami azt illeti, a Barcelonára sem. Nyoma nem volt az elsõ félidõben látott magabiztos labdatartásnak, ellenben a királyi gárda minden tekintetben feljavult, és fõleg Cristiano Ronaldo beállítása után a játék minden elemében felülmúlta lelkileg nagyon megtört ellenfelét.

A gyõztes madridi gól elõtt elõbb a portugál ász bombaerõs szabadrúgása jelezte a Mourinho-csapat valódi szándékait, majd nem sokkal késõbb Pepe tanári labdája után az ifjú Morata is helyzetbe került, de elpuskázta a tiszta helyzetet.

Már az elsõ félidõben is ötlettelenül és lassan játszott a Barcelona, de ami a szünet után történt, azt csak az összeomlás szóval lehetett volna jellemezni katalán részrõl: törvényszerû volt, hogy a Real Madrid megszerzi második gólját is a meccsen, a 82. percben egy szöglet után Sergio Ramos remek mozdulattal csúsztatott a kapuba, amivel újra vezetett a hazai együttes.

A Real Madrid a végén is törekedett a játék irányítására, veszélyes támadásokat vezetett, és a 87. percben Cristiano Ronaldo majdnem el is döntötte a három pont sorsát, a szabadrúgása azonban kifelé pattant a felsõlécrõl.

Amikor pedig már mindenki azt várta, hogy a játékvezetõ lefújja a találkozót, jöhetett volna egy újabb slusszpoén: a 93. percben Adrianót a tizenhatoson belül alighanem buktatta Sergio Ramos, Pérez Lasa azonban továbbot intett, tévesen. Mindenki reklamált a vendégek közül, ez azonban semmin nem változtatott, a büntetõ elmaradt, a Real Madrid összességében megérdemelten nyerte meg a meccset a Barcelona ellen.

Real Madrid–Barcelona 2–1 (1–1)
Madrid, Bernabéu-stadion (80 000 nézõ). Vezette: Pérez Lasa

Real Madrid: Diego López – Essien, Varane, Sergio Ramos, Fábio Coentrao (Arbeloa, 68.) – Pepe, Modric – Callejón, Kaká (Khedira, 57.), Morata – Benzema (C. Ronaldo, 57.)

Barcelona: Valdés – Jordi Alba, Mascherano, Piqué, Daniel Alves – Busquets, Iniesta, Thiago (Tello, 84.) – Villa (Alexis, 66.), Messi, Pedro (Adriano, 76.)

Gólszerzõk: Benzema (5.), Sergio Ramos (82.) ill. Messi (18.)

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK