Alonso reagált a doppingvádakra

Mourinho az ilyen meccsek specialistája - nyilatkozta Xabi Alonso a The Timesnak adott interjújában, amikor a Real Madrid szerdai, Manchester United elleni találkozójáról kérdezték. A spanyol középpályás nem csak az edzõjérõl beszélt, de nyilatkozott a Manchesterrõl, a doppingvádakról és arról is, hogy mi hiányzik neki Angliából.

Tagadja a Real Socidedaddal kapcsolatban felmerült doppingvádakat Xabi Alonso. A baszk klub korábbi elnöke, Iñaki Badiola azt állítja, hogy a Sociedad tiltott teljesítményfokozókat vásárolt 2001 és 2007 között, vagyis a 2008-as hatalomra kerülését megelõzõ idõszakban. Alonso, aki akkoriban a kék-fehérek játékosa volt, határozottan cáfolta a híreket a The Timesnak adott interjújában. „Amíg a Real Sociedadnál voltam, sosem láttam, vagy hallottam, hogy bárki is használt volna ilyen szereket. A Real Sociedad mindig egy feddhetetlen klub volt, és a továbbiakban is az lesz” – fogalmazott.

Xabit azonban más témákban is megkérdezték a brit lap szerkesztõi, különösen a Real Madrid szerdai, Manchester United elleni Bajnokok Ligája-meccsérõl. A találkozó azért is lesz különleges a középpályás számára, mert liverpooli évei alatt többször is szembekerült Ferguson együttesével. Az alábbiakban az interjú kivonata olvasható.

Mourinhóról: „Õ az ilyen meccsek specialistája, mint a United elleni is. Imádja, ahogy felkészülhet, elemezheti az ellenfelet, ahogy mentálisan befolyásolhat minket és adhat nekünk plusz motivációt. Mindenki nagyon várja már a meccset, mert nagyon szeretnénk jobb hangulatban lenni utána.”

A Mou-val való kapcsolatáról: „Imádok vele dolgozni. Játékosként nagyon sokat fejlõdtem neki köszönhetõen, és rengeteget tanulok tõle arról, hogy hogyan váljak jó menedzserré, amilyen én is szeretnék majd lenni. Képes nagyon közel kerülni a játékosaihoz, és kihozni belõlük a legjobbat – ezzel teremti meg a különbséget, és ebben tér el annyira a többiektõl.”

A Manchester Unitedrõl: „Õk a United. Nehéz ezt szavakba önteni, de mindenkivel felveszik a versenyt. Ez valószínûleg Ferguson miatt van, hiszen õ és a csapat egységet alkotnak, a csapat átvette a filozófiáját. A liverpooli éveim alatt láttam, hogy miként továbbítja mindezt a játékosai felé. Egy nagyon kemény, nehéz meccsre számítunk.

Tavaly talán nem voltak annyira erõsek és versenyképesek, ahogy ismerjük õket, de idén láttam õket, és ismét nagyon szilárd csapatuk van. Nagyon sok meccset nyernek. Elég csak ránézni a Premier League tabellájára, és láthatjuk, hogy remek csapatokat elõztek meg, ami jelzi, hogy mennyire jók.”

Visszatérni az Old Traffordra, mint ex-liverpooli: „Hát gyerünk! Élvezni fogom valamilyen formában. Azt hiszem, büszke leszek, hiszen ez azt jelenti, hogy az emberek emlékeznek a Liverpoollal való kapcsolatomra. Tudom, hogy valahányszor pályára lépek az Old Traffordon, mindig meg fogom kapni ezt a címkét, hiszen így mûködik az élcelõdés a Premier League-ben. A Liverpoollal mindig különleges volt az Old Traffordra látogatni, ahogy a Real Madriddal is az lesz, bármit is skandáljanak rólam. Ez a fajta szenvedély az egyik, ami hiányzik Angliából.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK