Kikre akadt ki José Mourinho?

José Mourinho számított arra, ami Granadában történt. Éppen ezért, hogy elkerülje a kudarcot, azzal biztatta játékosait a meccs elõtt, hogy minél jobban játszanak a bajnokságban, annál jobb állapotban érkeznek majd a Manchester elleni BL- és a Barcelona elleni kupameccsre.

„Büszkének kell lennetek, hogy minden alkalommal a maximumot hozzátok. Minél jobban játszotok a ligában, annál jobban játszotok a BL-ben” – szólt a mérkõzés elõtti üzenet a Marca információi szerint. Mindig a lehetõ legnagyobb intenzitással játszani, hogy a Real Madrid ismét tavalyi fényében ragyoghasson – ezt akarta elérni Mourinho. A portugál újra és újra megismételte a fenti mondatot, mert tudta, hogy szükség van rá. Azt akarta, hogy a játékosai kellõen motiváltak legyenek akkor is, ha a bajnoki cím már csak szép álom a fõvárosiak számára.

„Másodiknak lenni jobb, mint harmadiknak, öt vagy hat ponttal végezni a Barcelona mögött jobb, mint 15-tel vagy 16-tal” – szólt Mourinho másik intelme. A mestert aggasztja, hogy csapata egyáltalán nem törõdik a bajnoksággal, pedig még négy hónap és tizenöt meccs hátra van a sorozatból. Látja, hogy a játékosait csak a Bajnokok Ligája és a Király-kupa motiválja, de ugyanakkor tudja azt is, hogy ha vasárnaponként pihennek, akkor nagyon nehezen fognak tudni koncentrálni és maximális intenzitással küzdeni szerdánként.

Bár Mourinho többször is tudatosította játékosaiban ezeket a gondolatokat, végül minden igyekezete hiábavalónak bizonyult. „A rossz eredmény a legfontosabb. Még egy döntetlent sem értünk el, ezért az eredmény zavar engem. Az elsõ félidõ is zavar, ami szörnyû volt. Bár a második félidõben javultunk, domináltunk, és voltak lehetõségeink, ez sem volt elég ahhoz, hogy akár minimálisan is elégedettek lehessünk” mondta a vereség után.

Mourinho keményen odaszólt azoknak, akik fáradtak voltak a Granada ellen, pedig elõtte pihentek a hétközi kupameccsen. „Játszottak néhányan, akik szerdán is pályán voltak, és néhányan, akik nem. Néhányan fáradtak voltak azért, mert rengeteget dolgoztak a Barcelona ellen, viszont mások nem tudom, hogy miért voltak fáradtak, hiszen szerdán vagy a padon, vagy a lelátón ültek” – fogalmazott.

De vajon kikre célozhatott Mourinho? A Marca TV szerint az edzõ három játékosára dühös, amiért nem tartják magukat megfelelõ kondícióban. Benzemán, Higuaínon és Marcelón is van némi súlyfelesleg: a csatárok kettõ, a brazil hátvéd pedig öt kiló plusszal rendelkezik. Másokkal azért elégedetlen, mert nem nyújtanak megfelelõ teljesítményt a pályán. Közéjük tartozik Coentrao és Di María is. Utóbbi különösen kihúzta a gyufát Mourinhónál azzal, ahogy a mérkõzés utolsó percében viselkedett, amire az edzõ szintén kitért a lefújás utáni sajtótájékoztatón. „Ha megsérül egy vesztésre álló csapat játékosa, és már csak néhány perc van hátra, de nincs komoly baj, akkor nem kell megvárnia az orvosi csapat érkezését, hanem fel kell áldoznia magát, még akkor is, ha fájdalmat okoz a játék.”

Természetesen vannak, akik mégis elégedettségre adnak okot. Cristiano, Alonso, Khedira és Arbeloa a csapat alappilléreinek számítanak, és mindig a maximumot nyújtják, így Mourinho a Granada elleni kudarc után sem okolta õket.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…