Pérez: Sokszor hazudtak már, de ma utoljára

Iker Casillas és Sergio Ramos ultimátumáról adott hírt ma délelõtt a Marca nevû spanyol sportlap. Az újság szerint a Real Madrid kapitányai közölték Florentino Pérez klubelnökkel: vagy õk távoznak, vagy José Mourinho. Pérez ma délutáni sajtótájékoztatóján cáfolta a hírt.

„Abszolút hamis az az állítás, miszerint a csapatkapitányok bármiféle ultimátumot intéztek volna felém a találkozónkon” – mondta Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, aki a Marca ma délelõtti értesüléseire reagált. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a spanyol lap azt állította, hogy Iker Casillas és Sergio Ramos válaszút elé állította Pérezt: vagy õk távoznak, vagy a csapat vezetõedzõje, José Mourinho.

„A történtek komolysága miatt megtörtem a csendet, amit eddig tartottam. Csodálatos hangulatban beszéltem a kapitányokkal. A találkozón csakis a prémiumokról tárgyaltunk. Nem igazak az ezzel kapcsolatos hírek. Magamra vállalom a kritikákat, bár igazságtalannak tartom õket” – közölte ma a 13 órára összehívott sajtótájékoztatón.

„Azt hiszem, vannak etikai határok, amelyeket senkinek sem szabad átlépnie, még azoknak sem, akiknek nem tetszik a projektünk. Senki sem hívott fel minket, hogy megerõsítsük az állításokat, vagy hogy elmondjuk a saját verziónkat. Ez nagyon súlyos dolog. Értem, hogy valakinek az a célja, hogy eltávolítson egyes embereket a klubtól, akár az elnököt, akár az edzõt, de nem tartom etikusnak, hogy folyton visszatérnek a hazugságok. Korábban sokszor történt ilyen, de ma utoljára.”

„Emlékeztetni szeretnék, hogy a szurkolók és a sociók egysége tett minket a világ legjobb klubjává” – tette hozzá Pérez. Az elnök leszögezte: „Azért jöttem ide, hogy cáfoljak egy téved információt, amelynek az a célja, hogy elbizonytalanítsa a világ legnagyobb presztízzsel rendelkezõ intézményét.” 

Miután Pérez mindezt elmondta, az újságírók kérdéseire is válaszolt. Az általános sajtóhírekkel kapcsolatban így nyilatkozott:  „Hallok én mindenfélét. Hallok Falcaóról, hogy leigazolok egy játékost, hogy valaki más meg el fog menni, hogy megnöveljük valakinek a fizetését… Mindenfélét hallani. De most csak arról szerethék beszélni, hogy megjelent egy hír, aminek nincs valóságalapja, és ami veszélyezteti a klub stabilitását.”

„Ismétlem, azért jöttem, hogy egyetlen információt megcáfoljak” – mondta, amikor Mourinhóról kérdezték. „Nézze, talán nem tudom megértetni magam. Kérdezhetnek, amirõl csak akarnak. Nem beszéltem Mourinhóval. Önállóan döntöttem úgy, hogy idejövök.”

Forrás: Marca, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK