Cristiano levele Messinek

Jelen cikk célja pusztán a szórakoztatás, szerkesztõségünk nem kívánja megkérdõjelezni Lionel Messi képességeit vagy eredményeit. Szeretnénk leszögezni, hogy a levél természetesen nem valódi, kérjük kedves Olvasóinkat, hogy valóban csak tréfaként tekintsenek irományunkra.

 „Kedves Lionel,

Ezen levelemmel szeretnék gratulálni Neked ahhoz, hogy elnyerted az Aranylabdát. Megint. Ahogyan az arckifejezésembõl is láthattad, nagyon boldoggá tett a sikered. Ne haragudj, hogy nem gratuláltam Neked személyesen a gálán, de míg én magas és jó felépítésû ember vagyok, Te egy kicsi, ráadásul rémes testtartással rendelkezõ egyed, így nem találtalak meg sajnos a tömegben. Továbbá mivel láttam, hogy csúnyán megviccelt valaki, amikor azt mondta Neked, hogy azt a rémes, rikító pöttyös öltönyt viseld, nem akartalak feltartani, hogy hazasiethess átöltözni végre. Ennyire figyelmes vagyok.

Ismét remek évem volt, gondolom ezt Te is elmondhatod magadról. Világrekordot kellett döntened ahhoz, hogy felülmúlj a szerzett gólok tekintetében. Ugyanakkor az intelligensebb emberek nyilvánvalóan tudják, hogy a csapatként elért eredmények sokkal fontosabbak az egyéni mutatóknál és míg Te csak Spanyol Kupagyõzelemhez tudtad segíteni csapatodat, addig én bajnoki címig vezettem az enyémet. Abban az évben, mikor én nyertem Király Kupát nem kaptam Aranylabdát. Azt hiszem ez csak azt mutatja, hogy az emberek többet várnak tõlem, mint Tõled.

Mindenesetre most már zsinórban negyedszerre is elnyerted az Aranylabdát. Gondolom örülsz neki. Ennek ellenére, Anglia legnépszerûbb szexista kommentátora, Andy Gray megkérdõjelezi, hogy vajon egy hideg stoke-i estén is képes lennél-e ilyen teljesítményt nyújtani. Végül is Te csak egyetlen bajnokságban, egyetlen klubban nyertél címeket, míg én a spanyol mellett a világ másik legerõsebb ligájában, a Premier League-ben is bizonyítottam. Ugyanakkor csak nagyon kevés játékos olyan erõs mentálisan, hogy különbözõ országokban, különbözõ bajnokságokban is meg merje mérettetni magát, úgyhogy emiatt csak kicsit kell rosszul érezned magadat.

Az emberek folyamatosan próbálnak minket összehasonlítani, de tulajdonképpen ennek semmi alapja sincsen. Igen, mindkettõnket egy híres amerikairól neveztek el – én Ronald Reagan, két mandátumot végigszolgáló amerikai elnök után kaptam a nevemet, aki mellesleg remek színész is volt, Te pedig Lionel Richie-tõl örökölted a neved, egy embertõl, aki a plafonon való táncolásról énekelt. Ez ugyebár egyrészt lehetetlen, másrészt abszolút röhejes elképzelés. Én már 2010-ben gyermeket nemzettem, sajnos Neked még két évedbe telt rájönnöd, hogy vajon hogyan is kell ezt csinálni. Én természetesen lettem magas és jó felépítésû, Te pedig annyi hormonnal tömted tele magad, hogy még Lance Armstrong is elszégyellné magát, hogy aztán végül alacsony és esetlen maradj. Én elegáns szmokingokban jelenek meg hivatalos rendezvényeken, Te pedig egy bohóc gatyájából átalakított öltönyben flangálsz. Úgy gondolom tehát, hogy összehasonlításunk buta és tisztességtelen dolog.

Összefoglalva tehát, gratulálok Neked, Leo. Vésd azonban az eszedbe: teljesen mindegy, hány Aranylabdát nyersz még a pályafutásod során, mindig én leszek az, aki kettõnk közül elõször megkapta.

Tisztelettel,

Cristiano Ronaldo

Utóirat: Ne haragudj, hogy angolul írtam Neked ezt a levelet (ez az egyik a sok nyelv közül, amit beszélek), hiszen tudom, hogy Te csak spanyolul tudsz. Kérd meg Gerard Piquét, hogy fordítsa le Neked.”

Forrás: Yahoo Sports
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK