Mourinho: Nem szeretek örökké hõs lenni

A neki címzett füttyszót megérti, de elvárja, hogy Adánt tiszteletben tartsák. José Mourinho nem a legnépszerûbb ember Madridban, miután tegnap ismét padra ültette Iker Casillast, az eredménnyel viszont ezúttal nem volt gond: 4-3-ra sikerült nyerni a Real Sociedad ellen. Interjú a meccs után.

Kifütyülte a Santiago Bernabéu közönsége José Mourinhót, amikor a szpíker bemondta a nevét a Real Madrid tegnapi, Real Sociedad elleni mérkõzésén. Az edzõnek nincs baja a közönség reakciójával, sõt, megérti azt – mondta a meccs után.

„Tökéletes, hogy kifütyülik a nevem a meccs elõtt, aztán pedig biztatják a csapatot. Ez tökéletes számomra. Gondolom, azért fütyültek ki, mert padra ültettem Casillast, és mert nem szereplünk jól a bajnokságban. Az embereket meg kell tapsolni, vagy ki kell fütyülni a teljesítményükért. Normális, hogy kifütyülnek, hiszen nem jó a teljesítmény. Ha emiatt fütyülnek ki, azt elfogadom. Nem szeretek örökké hõs lenni” – fogalmazott.

Az viszont már kevésbé tetszett Mourinhónak, hogy az az Adán is hasonló fogadtatásban részesült, aki Casillas helyett állt a kapuban, igaz, csak néhány percig, mivel hamar kiállíttatta magát. „Megmondtam a meccs elõtt Adánnak, hogy ha füttyszót hall a meccs elõtt, az nekem szól, nem neki. Azt hiszem, nem tartották õt tiszteletben. Ez a srác, aki 16 éve van a Real Madridnál és Madridban született, nem ezt érdemli. Boldogságot érdemel, és nem tudom, miért történik ez Spanyolországban. Az a baj, hogy a sajtó a Mourinho elleni támadását az Adán iránti tiszteletlenségbe fordította. Ez a helyzet.”

Adán kiállításával kapcsolatban Mourinho így nyilatkozott: „Még nem láttam a jelenetet felvételrõl, de az emlékeimben úgy él, hogy Varane hagyta Adánt nehéz helyzetben, akinek aztán el kellett volna rúgnia a labdát. Õ viszont úgy döntött, hogy becsúszik, de rosszul jött ki. Egy másik pályán és egy másik csapatban ez szerintem sárga, és nem piros lap.”

Mourinho Carvalhóról is szót ejtett. „Nem szeretek egyéni értékelésekbe bocsátkozni, ezért az óriási munkát végzõ Cristianóról sem beszélek. Ricardo viszont különösen nagy meccset játszott. Nyáron úgy döntöttünk, hogy távozhat, és hogy helyette Varane-nal és Albiollal számolunk, de végül itt maradt. 10 emberrel játszottunk egy fizikailag megterhelõ meccset, és remekül reagált.”

„A szünetben elmondtam a játékosoknak, hogy ha 10-en vagyunk, nem játszhatunk kilenc emberrel, és hogy a maximumot kell nyújtani. Nagyobb elszántságot akartam látni. A közönség könnyebben melléd áll, ha emberhátrányban vagy, és ez most is így történt” – mondta.

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK