Mourinho: Casillas? Nem szabad elkényelmesedni

Nem szereti a kényelmi zónát, és a játékosoknak sem javasolja, ezért ültette padra Casillast - legalábbis erre utalt José Mourinho mai sajtótájékoztatóján. A portugál holnap 17 órakor küldi pályára csapatát a Real Sociedad ellen, a cél pedig egyértelmûen az újabb pofon elkerülése.

„Minden poszt a bizalmon alapszik, nemcsak a kapusé. Ez alapvetõ a játékosok számára, és nemcsak a kapusnak. A bizalom általában hatással van a teljesítményre, ugyanakkor a versenyhelyzet sem kevésbé fontos, ezért igyekszünk megtalálni az egyensúlyt. Nem tesz jót a játékosoknak, ha állandóan kényelmes helyzetben vannak. Az én csapatomban mindig a legjobb mezõnyjátékosok és kapusok szerepelnek. Portugáliában kezdetben nevettek, amikor azt mondtam, hogy az én játékosaim a legjobbak. Pedig ez mindig így volt, és ezután sem változik” – mondta José Mourinho, amikor Iker Casillasról kérdezték a Real Madrid holnapi bajnokija elõtt.

Nem árulja el, ki fog játszani. „Senki sem tudja, hogy ki lesz a kezdõ. Csak annyit tudok mondani, hogy aki holnap nem játszik, az a kupában fog.”

Casillast ötödször választották a világ legjobb kapusának. „A kollégája már felvetette a témát. Másik kérdést vártam, erre már válaszoltam.”

Higuaín. „Sok meccset játszottunk egyedül Benzemával. Fontos Higuaín visszatérése a kettejük közti verseny szempontjából, és mert õ gólokat fog hozni magával. Egy újabb játékos, aki képes gólt lõni, és be tud illeszkedni a csapatba, amely nem olyan eredményes, mint korábban volt. Ez jó hír.”

Normalitást sugároznak. Profilváltás. „Most megkérdezel, de sokan írtak már errõl anélkül, hogy tudtak volna bármit is. Emiatt nincs kedvem arról beszélni, hogy hogy jutottunk el ehhez a döntéshez.”

A lehetetlen bajnoki cím. „Nem fogom kísérletezésre használni a bajnokságot. Úgy fogunk játszani, mintha mi vezetnénk, vagy mintha csak kevéssel lennénk lemaradva. Nem fogunk más sorozatokkal foglalkozni, csak meccsrõl meccsre gondolkodunk. Ez nem a próbálkozások és a pihenés helye. Azzal az elvárással fogunk pályára lépni, ami még mindig megvan a Madridban, hiszen nem is tudom elképzelni, hogy másként dolgozzak. Mienk a felelõsség,hogy jobb eredményt érjünk el a ligában.”

A 2013-as kihívások. „Minden meccset meg akarok nyerni. Minden alkalommal csalódni fogunk, amikor nem sikerül gyõzni, és azt fogja jelezni, hogy állandóan fejlõdni kell. Nem szeretem a kényelmi zónát. Sosem kényelmesedek el, különösen, amikor nem olyan eredményeket érünk el, amilyeneket szeretnénk. Ezen a héten azért akarok dolgozni, hogy eltüntessem a korlátainkat, bár tudom, hogy nehéz lesz, mert az ellenfél szokatlan idõpontban érkezik, ráadásul az õ eredményeik jobbak, a mieink pedig rosszabbak a vártnál.”

Real Sociedad. „A Real nincs nehéz helyzetben, ami felszabadítja, természetesebbé teszi a játékukat. Fontos a bizalom a focicsapatoknál: aki bízik magában, az egy lépéssel elõrébb jár, mint az ellenfele. Ráadásul nincsenek eltiltottjaik, sérültjeik, jobb formában vannak, és mentálisan is kedvezõbb állapotban vannak. De nyernünk kell. Tudatában vagyunk ennek a felelõsségnek, és bár vannak korlátaink, bízom azokban, akik játszani fognak.”

Zürich. „Nem megyek el, dolgoznom kell, mert fontos meccsem lesz szerdán a kupában.”

Ramos azt mondta, hogy többet is kiadhatnának magukból. „Semmit sem akarok kommentálni. A játékosok beszélnek, és szabadon mondhatják el a véleményüket. Nem kommentálom a szavait.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK