Mourinho: Nem féltem a posztom

Adán most jobb, mint Iker Casillas - ezzel az egyszerû mondattal indokolta vitatott döntését José Mourinho, aki a padra küldte a Real Madrid kapitányát a mai estén. A csapat ráadásul ismét vereséget szenvedett, ezúttal a Málaga ellen. Újabb érvek és magyarázatok a sajtóterembõl - 16 pontra Barcelonától.

„Nem, sem a meccs alatt, sem azután” – válaszolta José Mourinho arra a kérdésre, hogy megfordult-e a fejében a lemondás gondolata. A Real Madrid ma este 3-2-es vereséget szenvedett a Málaga otthonában, amivel 16 pontos hátrányba került a Barcelonához képest a bajnoki tabellán. Az edzõ, aki meglepetésre a padra küldte Iker Casillast, így indokolta választását: „Ez az én technikai döntésem volt. Értékelem a helyzetet, a rendelkezésre álló játékosokat, és kijelölöm a kezdõcsapatot. Olyan sztorit találtok ki, amilyet akartok, de ez tisztán technikai döntés volt, semmi több.”

„Szerintem Adán most jobb, mint Iker. Miután az edzõ az, aki kiválasztja a játékosokat, és miután csak a segítõim véleményére támaszkodhatok, ezt a döntést hoztuk. A kapus nem befolyásolta az eredményt” – folytatta.

Mourinho ezután elismerte, hogy a bajnokságban kevés remény maradt. „A Madrid bajnok lett tavaly, és kilenc pontot vert a másodikra. Idén leküzdhetetlen hátrányban vagyunk, és fel kell vállalnunk, hogy nincs jó idényünk. Tavaly mi voltunk elöl. Nem akarok elmenekülni a felelõsség elõl, és felmenteni magunkat, de ez az igazság.”

A portugál a saját pozícióját illetõen sem hagyott kétségeket maga körül. „Hogy féltem-e a posztomat? Nem, nem is gondolok rá, egyetlen percre sem. Nem vagyok már gyerek. Mi, edzõk tudjuk, hogy a futballban nincs emlékezet, és hogy csak az a fontos, ami ma történt. Nem számít sem az elvégzett munka, sem a trófeák. Ha azt érezném, hogy a játékosokban nincs akarat, túl õszinte lennék ahhoz, hogy egy elvesztett csatában harcoljak, de nem így érzem. A Málaga és az Espanyol ellen is nyerni akartak, de ha nem megy, akkor nem megy.”

Mourinho a bírókat és a balszerencsét is okolta a sikertelenségért. „Vannak döntések, vannak kapufák, amelyek minden meccsen összegyûlnek. Jókor jön a szünet. A játékosok szomorúak, hiszen nem kaptak jutalmat a munkájukért. Ha a pontokra gondolunk, nem lesz, ami motiváljon minket, de ha arra, hogy mit jelent a Real Madrid, rögtön más a helyzet.”

A mester nem akarta a kapus nyakába varrni az utóbbi hetek gondjait „Nem, belátom, hogy globális problémáról van szó. Nem szerepelünk jól a játék bizonyos elemeiben, és idetartozik a védekezés is.”

Az újságírók emlékeztették korábbi nevezetes mondatára, mely szerint sosem lenne a Málaga edzõje. Mourinho így reagált: „Sosem leszek a Málaga edzõje, ahogy sosem leszek sok klubnak az edzõje. Én döntöm el, hogy hol akarok dolgozni. Ez nem a Málaga, és fõleg nem a város ellen szól. Ha felsorolsz még pár klubot, ugyanezt fogom mondani.”

Végül Mourinho leszögezte, hogy semmivel sem hibáztatja a játékosait a mai mérkõzés után. „Mindig fáj a vereség, de akkor jobban, ha nem adunk bele mindent. Ma nem így történt. Megmondtam a játékosoknak is, hogy a vereség szomorúságával mehetnek haza, de nyugodtak lehetnek, mert mindent elkövettek.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK