2020. January 20., Monday

Gullit: A FIFA megalázza Ronaldót

  • Gy. András
  • Dec. 17, 2012, 7:45 p.m.
Ruud Gullit, a legendás holland futballista is szerepet kap majd a Zürichben megrendezésre kerülõ Aranylabda átadáson, január 7-én. A Milan és a holland válogatott korábbi kiválósága szerint Cristiano Ronaldo jobban megérdemli az elismerést, mint Messi, és azon sem lepõdne meg, ha Ronaldo többet nem jelenne meg ezeken az eseményeken.

Sanchís vs Ruud Gullit, 1989„Ronaldo megérdemli, hogy megkapja a világ legjobb játékosának járó díjat.”

„Jobban megérdemli, mint Messi, és egyáltalán nem érdemli meg, hogy a FIFA és a szervezõk megalázzák azzal, hogy a teremben, ahol meg kell jelennie, élõben végig kell néznie, ahogy Messi besöpri az elismerést.”

„A legutóbbi UEFA által rendezett eseményen, ahol a legjobb Európában játszó játékosnak adtak át díjat, õ ott volt, ott ült az elsõ sorban. A díjat nem õ kapta.”

„Hihetetlenül tisztelem õt ezért. De el tudom képzelni, hogy ezek után azt fogja mondani, hogy többet nem jelenik meg ezeken az eseményeken, ha számára megint rosszul sül el a dolog.”

„Cristiano megérdemli, hogy elismerjék, õ egy hihetetlenül jó játékos. Ezt megtehetnék úgy, hogy neki adják az Aranylabdát. Számomra pedig egyértelmûen õ 2012 legjobbja. Tényleg azt akarom, hogy a legnagyobb egyéni elismerést a futballban õ kapja meg.”

„Õ egy igazi fenomén, akiben minden megvan, amire egy világklasszis játékosnak szüksége van.”

„Nagy, erõs, hihetetlenül jól fejel, remekül cselez, nyugodt, halálos szabadrúgásai és tizenegyesei vannak. Emellett minden szögbõl képes betalálni. Ráadásul taktikailag is nagyon tudatos.”

„Messivel egy különleges kategóriába tartoznak. Persze Messi megdöntötte a legendás Gerd Müller rekordját a múlt héten. Ez nyilván csak hab lesz a tortán a szavazáson. De a szememben Ronaldo legalább ugyanannyira jó.”

„Mindig második helyen végez, de legalább annyira megérdemli az elsõ helyet, mint Messi.”

„Az átadásra csak az elsõ helyezettet kellene meghívni, ezzel két ember megalázását lehetne megspórolni.”


Hozzászólások

Tabella