Egytõl egyig: Real Madrid – Deportivo

Kilábalni látszik az eleinte igencsak mélynek tûnõ gödörbõl José Mourinho Real Madridja, a Királyi Gárda tegnap este öt gólt vágott a vendég Deportivo La Coruna csapatának, mindemellett Casillas csak egyszer kapitulált, így fölényes gyõzelemnek tapsolhattak a kilátogató szurkolók a mérkõzés lefújásakor.

Iker Casillas – 6,0

Alig akadt dolga a megszokottnál mostanában kicsit gyengébben teljesítõ spanyol hálóõrnek, a vendégek góljáról nem tehetett. 

Sergio Ramos – 7,0

Hosszú idõ után ismét jobbhátvédként kapott szerepet a hírek szerint Mourinhóval összeszólalkozó bekk, aki magabiztosan játszva, a támadásokat gyakran kísérve segítette csapatát. A mérkõzést követõ sajtótájékoztatón azért gyorsan megjegyezte: õ jobban szeret a védelem tengelyében szerepelni.

Raphael Varane – 7,5

A Deportivo gólját megelõzõen talán lehetett volna kissé agresszívebb is, ám összességében elmondható, hogy elegánsan és hatékonyan szûrte meg az ellenfél támadásait. Fejlõdése továbbra is töretlen.

Pepe – 8,0

Ismételten a védelem vezére volt a portugál bekk, aki ráadásul egy remek Xabi Alonso beadás után az ellenfél kapujába is betalált. A védelem vonalából rendszeresen a lehetõ legjobb ütemben lépett ki, így több kontratámadás is az õ szerelését követõen indult.

Marcelo – 7,5

A tõle megszokott lelkesedéssel játszott a kis brazil, a Deportivo védelmére állandó nyomást helyezett felfutásaival, emellett pedig kevés védekezõ feladatát is jól ellátta.

Sami Khedira – 6,5

A német középpályás labdaszerzései mellett ezúttal a támadásokat is gyakrabban kísérte, igaz, a legtöbb alkalommal nem sikerült az optimális megoldást választania. A gyors ellentámadások során teljességel használhatatlan, így helye a kezdõcsapatban erõteljesen megkérdõjelezhetõ. 

Luka Modric – 7,5

Modric ezúttal Xabi Alonso helyén, kissé visszavontabb szerepkörben kapott lehetõséget José Mourinhotól, a horvát pedig élt is edzõje bizalmával, hiszen kimondottan jól teljesített. Sokat mozgott a pályán, a megszerzett labdákat jól osztogatta, gólpassza pedig élményszámba ment.

Mesut Özil – 7,0

Továbbra is javuló formát mutat a szezont pocsékul kezdõ Özil, aki tegnap este már értékelhetõen futballozott, igaz túl sokat még mindig nem tudott hozzátenni a csapat játékához. Nem vállalt sokat, inkább a biztos megoldásokra törekedett, ugyanakkor a labdákat jól fedezve, szépen tartotta meg. Ennél nyilvánvalóan jóval többet vár tõle a szurkolósereg, de már látni a fényt az alagút végén.

Ángel Di María – 9,0

Kiharcolt egy büntetõt, gólt szerzett, agilisan és eredményesen futballozott, ezúttal is kitette szívét-lelkét a pályára. Ha a játékosoknak csak a fele olyan akarással játszana, mint az argentin szélsõ, akkor jelenleg nem nyolc pontos hátránnyal készülne a csapat a Barcelona elleni El Clásicóra. A mérkõzés legjobbja.

Cristiano Ronaldo – 8,5

 Szezonbeli elsõ, madridi karrierje során tizenhatodik (!) mesterhármasát szerezte a portugál klasszis, igaz, három gólja közül kettõ büntetõbõl született. Látszik, hogy felszabadultabb és nyugodtabb, mint néhány héttel ezelõtt, ami kétségkívül csak jót jelenthet a Real Madrid számára, hiszen találataira és vezetõ szerepére nagyon nagy szükség van.

Gonzalo Higuaín – 4,0

Higuaín a mérkõzést megelõzõ csapatfotózás alatt szerepelt a legtöbbet a képernyõkön, ezt követõen minden bizonnyal az öltözõ felé vehette az irányt, mivel a pályán sajnos nem igazán lehetett õt észrevenni. Nemhogy gólig, még helyzetig sem jutott, ez pedig nem túl hízelgõ rá nézve.

Cserejátékosok

Kaká – 7,0

Mesut Özilt váltotta a szünetben a szezon során elõször lehetõséget kapó brazil. Látszott rajta a meccshiány, ám egyértelmû volt, hogy hasznos lehet még csapata számára, elsõsorban olyan mérkõzéseken, ahol az ellenfél hagy területet a támadásokra és nem húzódik be teljesen a saját tizenhatosára.

Xabi Alonso – 7,0

Meglepõ módon csak a padon kezdett, az eddig minden mérkõzést végig játszó baszk, akit José Mourinho nyilvánvalóan pihentetni akart a Bajnokok Ligája mérkõzés és a különös fontossággú, Barcelona elleni meccs elõtt. Rövid idõ alatt gólpasszt adott Pepének, sõt beállását követõen kis híján azonnal betalált, ám Aranzubia bravúrral hárítani tudta távoli tekerését.

Karim Benzema – 5,5

A francia csatár ugyan nagyon próbálkozott lemásolni Higuaín rémes játékát, végül csak félsikert aratott, hiszen a kontratámadások során valamivel jobban helyezkedett argentin társánál, így passzokkal is könnyebb volt megtalálni, ám kapura õ is teljesen veszélytelen volt. A csapatnak egyértelmûen szüksége lenne rá, hogy legalább az egyikük konstans jó formát mutasson, ám sajnálatos módon ez egyelõre várat magára.

 

A mérkõzés legjobbja: Ángel Di María

Forrás: www.penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…