Hova fektetik be pénzüket a La Liga sztárjai?

A La Liga sztárjainak eurómilliós fizetései nem maradnak felhasználatlanul a bankszámlákon. Ramosnak gasztronómiai vállalkozása van, Messi és Casillas ingatlanba fektetnek, míg Iniesta saját pincészetébõl elõállított borokat értékesít.

Azok a futballisták, akik Spanyolországban élnek es adóznak (legyenek külföldiek vagy spanyolok), mind ugyanazt csinálják, mint a hozzájuk hasonló anyagi hattérrel rendelkezõ üzletemberek: befektetik penzüket különbözö üzletágakba, ezzel is növelve az így sem alacsony éves jövedelmüket.

Ez fõleg a nagyobb klubok (Real Madrid és FC Barcelona) játékosaira jellemzõ, akik kenyéradójuk jóvoltából igen magas fizetést rakhatnak zsebre. A gazdasági válság ellenére ezek a játékosok, többszázezer eurót fektetnek különbözõ üzletágakba, mint például az ingatlan vagy egyéb luxus szektorok, ami egyben saját szeszélyeik, vágyaik kielégítésére is szolgál.

Sergio Ramos például torreádor barátjával, José Maria Manzanaresszel egy 100 fõt alkalmazó gasztronómiai céget (Mercado de San Pedro) alapított Sevillában, melynek célja a különleges andalúz ízek népszerûsítése a helyiek illetve turisták felé.

A Real Madrid csapatkapitánya, Iker Casillas elõszeretettel fektet ingatlanokba. Az Ikerca nevû cége több mint 20 ingatlannal rendelkezik, melyek többsége madridi luxus lakóövezetetekben, Boadilla del Montéban és Villaviciosa de Odonban található.

Nincsenek másképp a Barcelona sztárjai sem, õk az egytlenek a spanyol bajnokságban, akik hasonló volumenû befetktetésekre képesek, mint a Real Madrid sztárjai. Lionel Messi például apjával együtt a Limecu nevû vállalat tulajodnosa, amely vidéki es városi ingatlanok adásvételével foglalkozik Spanyolország szerte.

A Barcelona középpályása, Andres Iniesta a borban látja a jövõt. Saját borpincészete (Bodegas Iniesta) van, ami szülõfalujában, Fuentealbillában található. Emellett õ lett az anyagi gondokkal küszködõ futballcsapat, az Albacete Balompie fõ részvényese is, amely jelenleg a spanyol harmadosztályban vitézkedik.

Forrás: Diario Expansión
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK