2022. October 1., Saturday

Ebben a menüpontban összegyűjtjük azokat az írásokat, amelyek az Egyesülettel kapcsolatban jelentek meg a sajtóban.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület a Real Madrid hivatalos honlapján

Egyesületünk aloldala a klub hivatalos weboldalán.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnöke a Sztár Sportban (nyomtatott lap)
„Ugyan nincs nagyobb öröm annál, mint amikor a Barcelona kikap, a legnagyobb és legfontosabb ellenfél tiszteletet érdemel" – interjú Dévai Márk Sebastiannal.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnöke a Népszabadságban
„A huszonnyolc éves Dévai Márk Sebastian nélkül manapság nem kezdenek Real Madrid-mérkőzést a Santiago Bernabeu Stadionban. Ő azonban nem egyszerű focidrukker: ő madridista! Szeretne tartozni valahová. Tartozik is, és mindent meg is tesz érte. Csakúgy mint azért, hogy a hozzá hasonlóan érzők is tartozhassanak valahová. Ezért alakult meg javaslatára a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület, amelynek célja a Real Madrid FC magyarországi szurkolóinak összefogása, színvonalas tájékoztatása, a spanyol egyesület megismertetése, minél szélesebb körben.”

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület által szervezett meccsnézés a Vasárnapi Hírekben
„A héten kilenc hónapon belül kilencedjére is megmérkőzött egymással a jelenkor két futballgigásza, a Barcelona és a Real Madrid. Az El Clásicók sorát a mezei futballszurkolók lassan unni kezdik, nem úgy a két csapat idehaza is hatalmas szurkolótábora. Megnéztük, hogyan drukkolnak törzshelyeiken a két csapat hívei. Két – egyenként talán elfogult – tudósítás az elmúlt évek legjobb rangadójáról.”

Az Ocho Macho zenekar tagjaival így indult a kapcsolatunk... (Vasnépe)
„De még mindig nincs vége a meglepetéseknek: a konzul közbenjárásával a zenekar tagjai személyesen is megismerkedhettek Dévai Márk Sebastiannal.”

A kapcsolat pedig kiváló, amit mi sem bizonyít jobban, mint az együttes Pancho (Bum Bum) cd lemezének ajánlója (zenewebshop.hu)
„A dalt hallva hívta meg a bandát a madridi Oferta Especial zenekar egy közös koncertre június 19-én, így a 2010-es futball vb pár mérkőzését a Santiago Bernabeu stadion környékén nézték a fiúk, megadva a módját a Pancho helyi premierjének. A kislemez támogatója a Budapesti Honvéd FC, valamint a Real Madrid magyar szurkolói tagozata is.”

Magyar ember a Real Madrid elnöki páholyában (FourFourTwo)
„Saját névtáblát kapott, néhány méterre volt Florentino Péreztől – Dévai Márk Sebastiannak egy életre szóló élmény volt a vasárnapi, Real Madrid–Manchester United öregfiúk találkozó.”

Magyar színek a futball madridi templomában (FourFourTwo)
Bejegyzett magyar szurkolói klubja már van a Real Madridnak, zászló azonban eddig nem volt – legalábbis olyan, ami a Bernabéu-stadionban lett volna kifeszítve. Na, most már ez is múlt idő!

Xabi Alonso magyar klubhoz írt alá! (fotó) (FourFourTwo)
A világ- és Európa-bajnok középpályás, a Real Madrid egyik legjobb játékosa a szurkolóknál is népszerű, így nem meglepő, ha mindenki vadászik az aláírására. Aztán van, aki szerencsével jár, és van, aki nem...

Buzássy - Az elfeledett Real-legenda nyomában (FourFourTwo)
Egy távoli rokoni kapcsolaton és a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületén keresztül sikerült kideríteni, hogy Buzássy 1909. augusztus 24-én született Magyarsók Szelőcén, és itthon Ferencként ismerték, a spanyol források azonban valamiért mégis Jánosként tesznek róla említést, míg valahol csak a vezetéknevét tüntetik fel.

Mi folyik a Real Madridnál? (origo.hu)
Ronaldo kibukott Özil távozásától, Casillas klublegendaként, a legszebb kapuskorban ragadt a kispadra, Bale jobb marketingeszköz, mint amilyen focista, Ancelotti pedig látványosan feszült. Sok szurkolónak nem tetszik, ami a Realnál történik, Pérez elnök megítélése vitatott, Neymar viszont senkinek sem hiányzik. (Szerkesztőségünk egyik tagja az origo.hu-nak nyilatkozott. A beszélgetésben a szakértő szerepét Hajdú Attila töltötte be!)

Puskás-hetek a Real Madridnál (bekesifi.hu)
Ha a békéscsabai fiatalok közül van valaki, akiről közismert, hogy vérbeli Real Madrid-szurkoló, akkor az egyértelműen a jelenleg Budapesten tanuló Pangert Roland. A hivatalos, Madridban is bejegyzett Magyar Real Madrid Szurkolói Egyesület (Peña Madridista Húngara) tagja is jelen volt a sajtótájékoztatón, s találkozott a legendás Keselyűvel.

Magyarországra jött a Real Madrid! (videók)
A BL-döntő ideje alatt, szombaton, egy kicsit olyan volt, mintha Magyarországra érkezett volna a Real Madrid. Ilyen még nem volt az országban...

Tisztelet Bözsi néninek (FourFourTwo)
A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (Peña Madridista Húngara) vezetői voltak a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vendégei. A háromtagú különítmény a program első felében egy Puskás Akadémia-körút keretében meglátogatta a Pancho Arénát, ezt követően pedig Budapesten emlékplakettet adományozott Puskás Ferenc özvegyének, Erzsébet asszonynak, aki ezennel az egyesület tiszteletbeli tagja lett.

Tisztelet Bözsi néninek (PFLA.hu)
A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület (Peña Madridista Húngara) vezetői voltak a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia vendégei. A háromtagú különítmény a program első felében egy Puskás Akadémia-körút keretében meglátogatta a Pancho Arénát, ezt követően pedig Budapesten emlékplakettet adományozott Puskás Ferenc özvegyének, Erzsébet asszonynak, aki ezennel az egyesület tiszteletbeli tagja lett.

Puskás sörrel koccintottak a magyar Real-drukkerek
Közös meccsnézésre hívtak minket a SamsungSport Klub szervezői. A programnak a Samsung Electronics Magyar Zrt. budapesti SMART&Prémium Megoldások Központja adott otthon, ahol a résztvevők Puskás sörrel koccintottak a Real Madrid Levente elleni ötgólos sikerére.

„A madridizmus örök” − Real Madrid-peña interjú
„Nem kell az Ibériai-félszigetig utaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk a spanyol futball legnagyobb fanatikusait. A KultúrTapas magazin új sorozatában felkeressük a spanyol klubok hazai szurkolóit, elsőként a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesületet. Gyertyánági Andrással, az egyesület alelnökével a Padrón Tapas Bárban beszélgettünk.”

Mi folyik a Real Madridnál?
„Ronaldo kibukott Özil távozásától, Casillas klublegendaként, a legszebb kapuskorban ragadt a kispadra, Bale jobb marketingeszköz, mint amilyen focista, Ancelotti pedig látványosan feszült. Sok szurkolónak nem tetszik, ami a Realnál történik, Pérez elnök megítélése vitatott, Neymar viszont senkinek sem hiányzik.”

Roberto Carlos magyar kisfia lehet a Real új sztárja - videó
„Roberto Carlos kisfia, Cristofer Da Silva Horváth a Real Madridnál járt próbajátékon! Cristofer 3 gólt szerzett a mérkőzésen és kimagasló teljesítménnyel rukkolt elő. Gratulálunk!” – írta a penamadridista.hu Facebook-oldala, amely videót is posztolt a meccsről.

Ezt várják a magyar szurkolók az El Clásico-tól
„Mindenki megszólalt már a mérkőzés kapcsán, kivéve a szurkolókat, így a KultúrTapas magazinban ezúttal a valódi szakértőket kérdeztük meg, akik talán a legjobban várják a ma esti futballünnepet.”

Budapestről szurkoltak a BL-csapatnak
„Real Madrid-szurkolók ünneplésétől volt hangos az egyik zuglói pub kedden este. Nem maradt le semmiről, nem magyar klubcsapat látta vendégül a sztárgárdát a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi játéknapján, Zinédine Zidane együttese a Santiago Bernabéu Stadionban a Legia Varsót győzte le meglehetősen magabiztosan.”

2026 magyar madridista ünnepelte a Tizenkettediket (AS)
Madrid és Spanyolország második legnagyobb sportújsága külön cikket közölt az egyesületünk által szervezett BL-döntős meccsnézésről, melynek a budapesti Tüskecsarnok adott otthont. (A cikk tartalma itt magyarul is elolvasható!)

Madridista Magyarország! Ünneplés a Tizenkettedikkel
A Bernabéu Digital névre hallgató madridista hírportál rövid írásban foglalkozott a cardiffi fináléra szervezetett meccsnézésünkkel.

El Clásico: Ronaldo vagy Messi ünnepelhet ma? (BorsOnline)
„Tíz éve a helyi egyetemen ösztöndíjat nyert akkori barátnője után költözött ki Madridba Dévai Márk, aki a Santiago Bernabéu stadion mellett talált munkát. A pénzügyi elemzőként dolgozó magyar férfi egyik nap bekopogtatott a Real szurkolói osztályának ajtaján, hogy szeretné megalapítani a klub első hivatalos magyar szurkolói egyesületét. Megkeresését örömmel fogadták, különösen, hogy a klub legendájának, Puskás Ferencnek a szülőhazájából érkezett. Az­óta Márk a kapocs a Real és a Peña Madridista Húngara között, amely az elmúlt időszakban hazánk legnagyobb madridista közösségévé nőtte ki magát.”

Nem hiszi el, mi volt az év posztja a 10 millió VIP Facebook-országában (Index)
Egyesületünk közösségimédia-platformja is bekerült az Index.hu évértékelő írásába mint a 2017-es esztendő huszadik legnépszerűbb magyar nyelvű Facebook-oldala (interakciók száma szerint).

Zidane-nak fontosabb lenne a pihenés, mint a klubváltás
Gyertyánági András, a Real Madrid Szurkolói Egyesület alelnöke és Nyeste Viktor, a penamadridista.hu szerkesztője volt Zelinka Ildikó műsorvezető vendége a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

„Las Peñas de LaLiga se juntan en Budapest”
A LaLiga hivatalos, spanyol nyelvű honlapja külön cikkben foglalkozott a budapesti Cervantes Intézetben rendezett szurkolóiegyesület-találkozóval, ahol természetesen a Peña Madridista Húngara is képviseltette magát.

A magyar szurkolók is összecsaptak az El Clásico előtt
Barcelonai siker az I. Peña El Clásicón.

 

Folytatjuk... (?)


Tabella