2022. December 1., Thursday

A Real Madrid magyar szurkolóinak egy csoportja már évekkel ezelőtt is próbálkozott egy hivatalos szurkolói klub létrehozásával, azonban akkor nem jártak sikerrel. Az emberek jöttek, mentek, majd egy új és kitartó csapat verbuválódott, 2009-ben pedig meglett a gyümölcse az erőfeszítéseknek, a Real Madrid Club de Fútbol december 15-én hivatalosan is bejegyezte a Peña Madridista Húngara nevű szurkolói csoportot (a klub hivatalos honlapjának szurkolói egyesületekkel foglalkozó részlegében is jelen vagyunk), 2010 januárjában pedig már a magyar bíróság is elismerte létünket mint Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület. Így indultunk tehát.

Hogy mi is történt eddig? A sok-sok közös meccsnézés mellett (melyek közül a legnagyobb létszámú több mint 2000 fősre sikeredett) többször tartottunk taggyűléseket (legtöbbször Budapesten, 1 alkalommal Egerben), ahová az ország minden tájáról érkeztek a klubtagok (pl.: Budapest, Eger, Békéscsaba, Győr). Tagjaink rendszeresen képviseltetik magukat a Real Madrid mérkőzésein Madridban, illetve lehetőség szerint követik a csapatot az idegenbeli mérkőzésekre is. Az egyesületnek van saját logója, amelyet egyik tagunk tervezett, készíttettünk saját, logóval ellátott zászlót, óriás molinót, amik a Real Madrid összes hazai mérkőzésén kifeszítésre kerülnek a Bernabéu stadionban, köszönhetően Dévai Márk Sebastiannak, az Egyesület Madridban élő elnökének, illetve az Egyesület spanyol szekcióját képviselő tagjainknak. Rendelkezünk saját tervezésű, sorszámozott klubkártyával is, amelyet minden tagunknak eljuttatunk az Egyesületbe való belépése után.

2011. december 3-án elindult a Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület, tehát a Peña Madridista Húngara hivatalos honlapja, a www.penamadridista.hu, ahol minden magyar Real Madrid szurkoló igényes formában kap tájékoztatást kedvenc csapatáról.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésed, az Egyesületbe való belépéssel kapcsolatos információkhoz az alábbi oldalon juthatsz: KATT. Ha pedig egyéb kérdésed van az egyesület kapcsán, bátran keress meg minket a pmh kukac penamadridista.hu e-mail címen.

A Real Madrid Magyar Szurkolói Egyesület elnöksége


Tabella