Di Francesco: Gratulálok Zidane-nak, hiszen a legnagyobb eleganciával távozott

Eusebio Di Francesco az AS munkatársával beszélgetett a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-találkozó előtt. Az interjú során természetesen szóba került Zidane távozása, a közelgő Aranylabda-gála, és Marco Asensio is.

A Real Madrid ellen kezdhetnek a Bajnokok Ligájában. Most, hogy Ronaldo távozott, könnyebb legyőzni őket?
Az idény első heteinek eredményei jól mutatják, hogy még mindig nagyon erősek. Jobban tartják a labdát, kevesebbet hibáznak és sok vezéregyéniség van a csapatban. Nagyon jó játékosok alkotják a madridi keretet, olyanok, akik a spanyol nemzeti csapat gerincét is adják.

És miképp változtatta meg Ronaldo érkezése az olasz bajnokságot?
Több értéket, minőséget hozott a pontvadászatba. Felkeltette más országok figyelmét is, ez jó a ligának. Ami a bajnoki címért folytatott harcot illeti, a Juve bizonyította már, hogy nélküle is nagyon erős, szóval ezen a téren nincs sok változás. Azért igazolták le, hogy erősebbé váljanak az európai kupasorozatokban.

Kinek adná az Aranylabdát?
Szívem szerint Buffonnak, mégpedig a mögötte lévő pályafutás miatt. Talán nem az elmúlt egy éve a legnyomósabb érv, de összességében megérdemelné. Aztán ott van Messi, aki még mindig képes egyedül megváltoztatni a mérkőzések képét… Cristianóra ugyanez igaz. A portugál talán nem nyer idén, ez pedig fordulópont lehet. Ami a védőket illeti, Sergio Ramos van a csúcson.

És mi történik, ha Luka Modrić nyeri meg?
Megérdemelt lenni, azért is, amit a horvát nemzeti csapattal véghezvitt. Nagy elismerés lenne ez egy nagyszerű labdarúgó számára.

Hogyan változott meg a Real Madrid Zidane nélkül?
Valami rendkívüli, amit ő tett. Imádtam a nyugalmát, a megfontoltságát. Szeretnék neki gratulálni amiatt is, ahogy távozott a Real Madridtól: a legnagyobb eleganciával. Ő volt a kedvenc középpályásom, a példaképem. Bizonyította azt is, hogy kiváló edző. Lopetegui szeretné még rendezettebbé formálni a csapatot, szeretné, ha még inkább együtt lenne a csapat, még agresszívabban támadna. Korábban többször tűnt úgy, hogy a Real Madrid alszik a mérkőzések közben, majd hirtelen felébredtek. Most sokkal következetesebb a csapat.

Három egymást követő BL-cím után lehet még éhes a csapat?
Igen, mert ilyen a mentalitásuk. A Juve ugyanilyen Olaszországban. Spanyolországban van két-három hasonló felfogású klub, hiszen ott a Barcelona, valamint a Simeone vezette Atlético. Szeretem ezt a fajta, szűnhetetlen vágyakozást a trófeák után.

Kit tart a Bajnokok Ligája favoritjának?
A Liverpool rengeteget erősödött, úgyhogy kiváló jelöltnek tartom őket, különösképp a tavalyi döntőjük után. Aztán a Manchester City-re fogadnék, hiszen övék a világ egyik legjobb edzője… sőt, talán a legjobb.

Melyik madridi játékos illene tökéletesen a Roma csapatába?
Asensio.

Gondolja, hogy Aranylabdát nyerhet a jövőben?
Igen, el tudom képzelni őt Aranylabda-győztesként. Szeretném őt a csapatomban tudni a kora, az általa képviselt minőség, valamint a tehetsége miatt. Képes alkalmazkodni a sokkal támadóbb szerepkörökhöz is.

Igaz az, hogy a spanyol csapatok – ahogy Olaszországban mondják – gyengén védekeznek?
Nos, képzeld el mi lenne akkor, ha jól is védekeznének… (nevet) Másképp védekeznek, megpróbálnak az ellenfél térfelének közepéig tolódni, belemennek egy az egy elleni párharcokba. Igazából nincs abszolút igazság: Franciaország nyerte meg a világbajnokságot egy némileg védekezőbb felfogású futballal. Minden csapatnak megvan a saját mentalitása.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK