Lopetegui: Egyedül a mindent eldöntő gól hiányzott

A Real Madrid trénere, Julen Lopetegui értékelte az Athletic Bilbao elleni bajnoki döntetlent.

A mérkőzés: „A játékunk rendben volt, egyedül a mindent eldöntő gól hiányzott. Kétszer annyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint az ellenfelünknek, akiket egyébként minden dicséret megillet. Remekül teljesítettek, különösen a szoros emberfogás tekintetében. A második félidőben ugyanakkor egyértelműen mi voltunk a jobbak, de nem sikerült lezárnunk a meccset, nem volt meg bennünk az a bizonyos gyilkos ösztön, még annak ellenére sem, hogy megtaláltuk a futballjuk ellenszerét. Megterhelő, kiélezett meccsen vagyunk túl.”

Válogatott szünet: „Egy ehhez hasonló nemzetközi szünet után minden egyes játékos esetében fel kell mérnünk, hogy milyen állapotban vannak, készen állnak-e a játékra. Számos tényezőt kell figyelmbe vennünk, ezek alapján hozzuk meg a döntéseinket. Lukának kemény nyara volt,  rengeteg meccsen lépett pályára, de már teljes értékűen itt van velünk, az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Ha nem lenne bevethető állapotban, akkor nem játszatnám. Készen áll arra, hogy nagyszerű szezont produkáljon. Ilyen egyszerű.”

Mariano: „Becserélhettem volna, de máshogy döntöttem. Gareth fáradt volt, szüksége volt a pihenésre, ezért inkább Lucas Vázquez volt az, akit behoztam. Úgy gondolom, hogy Lucas remekül teljesített, számos helyzetet sikerült kialakítanunk a széleken, részben az ő játékának köszönhetően.”

Kroos posztja: „A tapasztalata és az alkalmazkodóképessége lehetővé teszi, hogy a hatos és a nyolcas poszton is megállja a helyét. Ma talán nem hozott olyan magas szintet, mint máskor, de ez nem az ő hibája, hanem az ellenfelünk szervezett letámadásának a dicsérete.”

Isco: „Teljes bizalommal viseltetek iránta, ahogy az egész csapat iránt is. A mai teljesítménye egyáltalán nem változtatta meg a vele kapcsolatos véleményemet, épp ellenkezőleg.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK