Lopetegui: Vereség esetén sosem szabad kifogásokat keresnie egy edzőnek

A Real Madrid trénere, Julen Lopetegui így értékelte az Atlético Madrid elleni szuperkupa-vereséget.

Első benyomás a vereséggel kapcsolatosan: „Mikor hátrányban volt a csapat, kockázatos döntéseket kellett meghoznunk. Ezek nem úgy sültek el, ahogy vártuk. Szerintem most az a legfontosabb, hogy tanuljunk a hibáinkból. 2-1-nél ott volt az esély, hogy lezárjuk a meccset, de nem sikerült élni a lehetőségeinkkel.”

Hibák: „Az Atlético könyörtelenül megbüntette a védelmi hibáinkat. Nem irányították a mérkőzést, de megérdemelték a győzelmet. A harmadik gól? Mentálisan egy kicsit padlóra kerültünk Koke találata után. Utána is elszántan küzdöttünk az egyenlítésért, de talán már nem hittünk annak realitásában. Vereség esetén sosem szabad kifogásokat keresnie egy edzőnek. Nem játszottunk rosszul, de négy gólt kaptunk, ami egyáltalán nem elfogadható. A dolgunk tehát az, hogy kijavítsuk a hibáinkat, és elkerüljük a hasonló pofonokat a jövőben.”

Érkezők: „Nem hiszem, hogy még sok változás lesz a keretben, pláne nem emiatt a vereség miatt. Ettől most sokkal fontosabb, hogy összeszedjük magunkat, hogy feldolgozzuk a kudarcélményt, s hogy így jó formában kezdjük meg a bajnokságot. Téved, aki azt hiszi, hogy a csapat elveszítette a motivációját vagy a sikeréhségét, de ha nem akarunk csalódást okozni a szurkolóinknak, akkor sokat kell javulnunk.”

Bale: „Én elégedett vagyok a teljesítményével. A második félidőben halványabb volt, mint az elsőben, de az idény legelső tétmeccsén a játékosok sosincsenek csúcsformában. Nagyon sokat várok tőle az előttünk álló mérkőzéseken.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK