Lopetegui: Az a Bale, akit én megismertem, nagyon jól érzi magát Madridban

A csapat vezőedzője, Julen Lopetegui értékelte a Milan elleni győzelmet a szezon utolsó barátságos mérkőzésén.

A meccs: „A Santiago Bernabéuban rendezett mérkőzések mindig különlegesek, különösen most, hogy a hazai csapat edzőjeként vagyok itt. A Milan nagyszerűen játszott. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, ahol gyengén teljesítettünk, de összességében elégedett vagyok. Jól ment a gólszerzés, itthon tartottuk a trófeáét egy nagyon komoly múlttal rendelkező csapattal szemben. Természetesen a fejlődés lehetősége mindig adott. Mostantól a szezon első valódi kihívására, a szuperkupa-mérkőzésre kell koncentrálnunk. Alig néhány napunk van a felkészülésre.”

Előszezon: „Az előszezont remek mérleggel zárjuk. A játékosok napról napra közelebb kerülnek a koncepcióm tökéletes elsajátításához.”

Bale: „Nem érdekel, hogy mi volt az érkezésem előtt. Az a Bale, akit én megismertem, nagyon jól érzi magát itt, elkötelezett és motivált. Az edzésmunkájával sincs semmilyen probléma. A posztja? Nagy szabadságot kap tőlem a pályán, de a védekezésből is ki kell vennie a részét.”

Benzema: „Karim erőssége nemcsak a gólszerzésben rejlik, de – mint minden csatár – ő is nagyon szeret az ellenfél kapujába találni. Örülök a sikerének. Bale-hez hasonlóan ő is nagyon elkötelezett.”

Saját nevelésű játékosok: „A srácok mindannyian nagyszerűek voltak, ma és az egész felkészülés során is. A Real Madridban mindig is nagyon fontos volt, hogy bizalmat szavazzunk az utánpótlásból érkező fiataloknak. Mayoral és Reguilón jövője? A keret még nem végleges, meg fogunk hozni bizonyos döntéseket a hónap során.”

Kapusgond: „Mindig előnyös, ha nagy a csapaton belüli verseny. Keylor és Thibaut együttes jelenléte nem probléma, hiszen így mindig két csodálatos opció közül választhatok a kezdőcsapat összeállításakor. Hogy hogyan osztjuk majd el a játékidőt? Meglátjuk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK