Eden Hazard: Egy újabb vb-hős Madridban?

Az alábbiakban a MARCA újságírójának fejtegetését olvashatjátok a Real Madrid egyik lehetséges célpontjával kapcsolatban.

Nem újdonság, hogy Florentino Pérez szívesen szemezget a világbajnokságon legjobban teljesítő labdarúgók közül. Mindezt igazolni tudja Mesut Özil és James Rodríguez is.

Mivel Cristiano Ronaldo a távozás küszöbén áll, a Real Madrid kénytelen olyan szemmel is nézni a tornát, hogy ki az a játékos, aki a portugál által hagyott űrt a leginkább képes lenne betölteni. Ez az űr valószínűleg olyan mértékű, hogy önmagában egyetlen játékos leigazolása kevésnek bizonyulna a probléma orvoslására.

Eden Hazard mindenesetre egy olyan futballista, aki szóba jöhet egy ilyen kaliberű kérdés feszegetésekor. Hihetetlenül technikás labdarúgó, aki kiválóan lát a pályán, a sebessége is megvan a Real Madrid szintjéhez, egyszóval világklasszis. Ő az, aki még Zinédine Zidane-ra is nagy hatást gyakorolt, és akit nem egyszer hoztak már hírbe a királyi gárdával. A játékos sem közömbös a klub iránt, és gyakran kifejezésre juttatja üzeneteivel, hogy milyen csodálattal adózik a spanyol óriásklub felé.

Ha mégsem Madridban fog kikötni, az nem azért lesz, mert nem lesznek erre irányuló próbálkozások a pályán és a pályán kívül.

A Real Madrid kitüntetett figyelemmel kísérte a Bajnokok Ligája tavalyi szezonjának nyolcaddöntőjében a Chelsea és a Barcelona párharcát, elsősorban a Hazard miatt. Ő azonban annak ellenére sem emelkedett ki a mezőnyből, hogy a Chelsea mindkét mérkőzésen jó benyomást keltett, sőt a brazil Willian egyenesen túlragyogta a belga csillagot. A londoni kékek tízese nehéz szezonon van túl. Ezen a Stamford Bridge mérgező öltözői légköre sem segített; több játékos kapcsolata sem volt felhőtlen Antonio Conte menedzserrel.

Hazard ellenzői gyakran hivatkoznak a játékos teljesítményének kiegyensúlyozatlanságára, amely megakadályozta, hogy a számára megjósolt, még ennél is fényesebb jövő valósággá váljon. 

A második esélye egyértelműen a világbajnokság, a labdarúgás legnagyobb seregszemléje. Nem lehet azzal vádolni, hogy az ne élt volna ezzel a lehetsőéggel, a torna eddigi szakaszában folyamatosan magas szinten teljesített.

Brazília ellen pedig képes volt még egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolni.

A belgák történelmi győzelme során egyértelműen csapata legjobb játékosaként tündökölt, tízből tízszer kísérletezett sikeresen cselezéssel, amely a valaha volt legjobb teljesítmény a világbajnokságokon a statisztikai mutató bevezetése óta. Ez egy olyan diadal volt, amely bizonyította, hogy Belgium csapata végérvényesen felnőtt a feladathoz, egyúttal pedig lemosták magukról a folyamatosan alulteljesítő együttes bélyegét is.

Hazard ráadásul egy olyan mérkőzésen emelkedett ki, ahol a sztárok egyenesen hemzsegtek a pályán. Hogy ne is menjünk messzebb, az ellenfélnél Neymar és Coutinho felelt a támadójátékért. A brazilok úgy érezhették, hogy kész rémálom ellene védekezni. Már az első félidőben is bizonyította képességeit, de még a másodikban folyamatosan kérte a labdát, ezzel az egyetlen belga játékos volt, aki alkalmanként levegőhöz tudta juttatni az akkor már egyértelműen szenvedő csapatát.

Futballtudás és vezetői képesség: a két legfontosabb dolog, amelyről Eden Hazard tanúbizonyságot tett ezen a mérkőzésen.

Van azonban egy nagy hátránya is: a pályán betöltött szerepének köszönhetően nehezen elképzelhető, hogy Neymarral egy csapatban, egyszerre legyenek a pályán Madridban. Ez az akadály jelenleg leküzdhetetlennek tűnik, de a Chelsea támadója számára még tart a világbajnokság, míg a brazil csillag számára véget ért a torna.

Mi lesz akkor, ha mondjuk Belgium megnyeri a világbajnokságot, és Hazard lesz a legjobb játékosuk? Megelőzheti Neymart a sorban?

Reméljük, Florentino Pérez tudja a helyes választ.

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK