Lopetegui: A szövetség elnöke volt a legelső, aki értesült a távozásomról

Így zajlott az új vezetőedző, a baszk származású Julen Lopetegui bemutató ceremóniája.

Az esemény Florentino Pérez határozott hangvételű beszédével indult: „Köszöntök minden megjelentet. Eredetileg egy világbajnoki trófea társaságában akartuk megtartani ezt a ceremóniát, de a körülmények sajnos közbeszóltak. Mindazonáltal hatalmas örömmel és elégedettséggel mutatom be a Real Madrid új edzőjét. Egy olyan személyt köszönthetünk ma itt, aki tökéletesen ismeri a klubot, a történelmünket és a hagyományainkat. A Castillában és a felnőtt csapatban is megfordult aktív játékosként, most pedig egy legendás generációt vesz át, amely sorozatban három BL-címet nyert. Egy briliáns teljesítménnyel fémjelzett időszakot követően tér haza, mely során biztosította Spanyolország vb-részvételét, ráadásul egyszer sem szenvedett vereséget.”

„Tudom, hogy ez a nap érzelmekkel teli számodra. Ez bizonyos értelemben egy belső konfliktushoz vezetett, hiszen két összeférhetetlen dologról álmodoztál: világbajnokságot nyerni a spanyolokkal és edzeni a Real Madridot.”

„A tárgyalófelek szabad mozgásterének köszönhetően nagyon gyorsan megállapodtunk Lopeteguivel, az átláthatóság és a pletykák kivédése érdekében pedig úgy döntöttük, hogy nyilvánosságra hozzuk a megegyezésünket. Rubiales reakciója abszurd. Még sosem volt arra precedens, hogy hűtlenségként vagy árulásként értelmezzék azt, hogy egy tréner megállapodik egy klubbal egy világverseny utáni időszakra. A média több ilyen esetet is felelevenített, mint például Kubala, Miljanić vagy Scolari leszerződése a La Rojához, de mivel egyikük sem a Real Madriddal egyezett meg, így fel sem merült, hogy esetleg ártottak volna a válogatottnak. A Real Madrid mindig is büszke volt arra, hogy komoly mértékben hozzájárul a nemzeti tizenegy sikereihez. Tegnap azt mondták, hogy ez a megegyezés köztünk és Lopetegui között sértette a nemzeti csapat érdekeit. Ezt csak egy olyan ember gondolhatja komolyan, aki a központi erő felügyelet nélküli hatalomgyakorlásában hisz. Szerencsére ez az elv a mai gyermekek számára már csak a múlt egyik poros maradványa. Nem szeretem, ha az áldozat szerepében kell tetszelegnem, de Rubiales lépése kizárólag arra irányult, hogy rombolja a klub tekintélyét.”

Ezután az este főszereplője állt ki a pódiumra.

„Habár a mai nap az izgatottságról szól, remélem, hogy nem viszem túlzásba. Édesanyám halála óta a tegnapi volt életem legszomorúbb napja. A mai azonban a legboldogabb, mert érzem, hogy már a Real Madrid családjához tartozom. Köszönöm a bizalmat az elnök úrnak, a Real Madridnak. Tudom, hogy mit vállaltam, tudom, hogy a követelmények hatalmasak. Mindent bele fogok adni, hogy helyem legyen a klub történelmében. Még egy olyan csodálatos játékosokból álló csapat számára is lehetséges a továbbfejlődés, mint a Real Madrid. A célunk egyértelmű: minden trófeát meg akarunk nyerni.”

Lopetegui beszédét pedig az újságírói kérdések követték.

Hazatérés: „Nagyon boldog vagyok. A videóból, amit az előbb vetítettek, nagyon sok dologra tisztán emlékszem, mint például az érkezésem napjára sok-sok évvel ezelőtt. Szerencsésnek érzem magam, hogy a Castilla játékosa voltam, és még az első csapatban is pályára léphettem. Itt tényleg megtanultam, hogy mit jelent a lojalitás. A visszatérésem olyan, mintha egy körfolyamat vége lenne.”

Portugál-spanyol meccs: „Nézni fogom, és ugyanúgy fogok szurkolni, mint bármelyik hithű spanyol hazafi. Tudom, hogy a válogatott csodálatos teljesítményt fog nyújtani, és megnyeri a világbajnokságot.”

A szövetség és az elmúlt napok történései: „Rövid leszek, és az igazságot fogom elmondani. Rubiales volt az első, aki értesült a távozásomról. Rengetegen gratuláltak nekem. A tárgyalásokat már jóval a világbajnokság kezdete előtt lezártuk. A játékosaim is tudtak a dologról, remekül fogadták a hírt. Miután elmondtam nekik, a hét legjobb hangulatú edzését tartottuk meg. A kommunikáció hiánya? Florentino Pérez úr már mindent elmondott ezzel kapcsolatban. Minket egyedül az motivált a megegyezés nyilvánosságra hozatalakor, hogy megőrizzük a klub átláthatóságát, és hogy elejét vegyük a találgatásoknak. Fogalmam sincs, hogy történhetett meg mindez. De az ország iránti hűségemhez nem férhet kétség.”

Megalázottság: „Nem érzem magamat megalázva. Ez nem a cselekvő fél szándékán múlik, hanem a szenvedő fél reakcióján. Én pedig büszkén távozom, mert mindig őszintén és profihoz méltóan végeztem a dolgomat. Ha visszamehetnék a múltba, akkor egyedül Rubiales reakcióját változtatnám meg. Hogy akkor is így alakultak volna-e a dolgok, ha nem a Real Madridról van szó? Jó kérdés…”

Cristiano Ronaldo: „Ő az a játékos, akit mindig a csapatomban szeretnék tudni. A világ legjobbja a Real Madridnál van, efelől semmi kétségem.”

Lehetőségek és átigazolási célpontok: „Bármi is történik az előttünk álló hónapokban, a világ legjobb csapatát irányítom majd.”

Forrás: realmadrid.com; as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK