Van Dijk és Henderson: Meg akarjuk nyerni a döntőt

A Bajnokok Ligája döntője előtti sajtótájékoztatón a Liverpool játékosai közül Virgil van Dijk és Jordan Henderson álltak az újságírók rendelkezésére.

Virgil van Dijk:

13 év telt el azóta, hogy a Liverpool Isztambulban csodálatos fordítást hajtott végre az AC Milan ellen. Plusz motivációt jelent ez számotokra?

Úgy gondolom, hogy nincs szükségünk extra motivációra, mindenki készen áll és várja a meccset. Fantasztikus mérkőzés lesz. Nincs sok játékos, aki ilyen meccseket játszhat karrierje során, de mi most itt vagyunk. Mindent bele akarunk adni, reméljük, hogy így jó eredményt érhetünk el.

Úgy tűnik, hogy a csatlakozásod óta egyfajta vezető szerepet töltesz be a csapaton belül.

A pályán kívül szeretek lazítani, ilyen vagyok. De ha a mérkőzés elkezdődik, akkor minden erőmmel a csapat segítésén és a mérkőzés megnyerésén dolgozom. Úgy gondolom, hogy a pozícióm megköveteli, hogy hallassam a hangom a pályán, szervezzek, de ez is én vagyok. Bizonyos dolgokat el kell várnom másoktól, de természetesen magamtól is. Én csak azt teszem, ami szerintem ezen a poszton a feladatom.

Van Dijk

Komoly hatással voltál a Liverpoolra, de milyen hatással volt rád a klub?

Az első naptól kezdve az edző, a stáb, a csapat tárt karokkal fogadott, ami segített a beilleszkedésben és jöttek az eredmények. Nagy hatással voltak rám. A Liverpool a csapatom, az Anfield az otthonom. Imádok itt játszani, és úgy gondolom, hogy a klub megérdemli a folyamatos BL-szereplést, ami remélhetőleg be is következik majd. Most, hogy itt vagyunk a döntőben, reméljük, meg is fogjuk nyerni.

Ez karriered legfontosabb meccse. Milyen érzés két másik hollanddal osztozni az öltözőn?

Az egész csapat számára különleges alkalom ez, mindenki nagyon várja. Egyszerűen ki kell élveznünk, a végén pedig remélhetőleg nagyon örülni fogunk.

 

Jordan Henderson:

Arról, hogy milyen érzés Steven Gerrard nyomdokaiba lépni:

„Nagyon jól érzem magam! De ez nem rólam szól. Nem töltöm be senki más szerepét. Ez a csapatról szól és arról, hogy a saját történelmünket írjuk. Fantasztikusan teljesítettünk az ide vezető úton. De még egy lépést meg akarunk tenni, azt akarjuk, hogy az emberek azért emlékezzenek ránk, mert megnyertük a Bajnokok Ligáját.

Arról, hogy néhány szurkolónak nehézséget okozott a Kijevbe való eljutás:

„Ez természetesen csalódás. Ez most számukra egy nehéz helyzet, megpróbálnak eljutni ide. Sajnálom, ha nem tudnak itt lenni a döntőn. De remélhetőleg fognak találni alternatív megoldást. Ha viszont mégsem, akkor biztos vagyok benne, hogy otthon, Liverpoolban fognak szorítani értünk.”

Henderson

Arról, hogy a Real megtalálja a módját a mérkőzések megnyerésének:

„Bármi megtörténhet bármelyik meccsen, de ez különösen igaz a BL-döntőkre. Mindenre fel kell készülnünk. Tudjuk, hogy a Real Madrid egy fantasztikus csapat, csodálatos játékosokkal, de hiszünk abban, hogy mi is jók vagyunk. Olyan szintű teljesítményt kell nyújtanunk, amire tudom, hogy képesek vagyunk. Úgy érzem, hogy ha ezt sikerül véghezvinnünk, akkor gondot okozhatunk nekik.”

Klopp és Zidane stílusáról:

„Nem igazán tudom őket összehasonlítani, mivel nem ismerem Zidane-t. De ami az edzőnket illeti, ahogy már korábban is elmondtam, kitüntetett helyzetben vagyunk, hogy velünk van, rengeteget tanulunk tőle. Amit az érkezése óta tett a klubnál, már az is csodálatos. Biztos vagyok benne, hogy nagyon aktív lesz a pálya szélén, de ez nekünk jó. Ezt bárki láthatja, és így szeretünk játszani.”

A szurkolókról:

„A szurkolók a klub fontos részét képezik, óriási szerepük volt abban, hogy idáig jutottunk. Biztos vagyok benne, hogy a Madridnak is nagyon sok szurkolója lesz a stadionban. Nem tudom, hogy pontosan hányan lesznek holnap, de reméljük, hogy a saját szurkolóink az Anfieldéhez hasonló hangulatot varázsolnak majd a stadionba, hiszen ez az egész sorozat során óriási pluszt jelentett nekünk.”

Henderson

Arról, hogy lehet-e tanulni a 2016-os Európa-liga döntőjének elvesztéséből:

„Nagyon nehéz volt, amikor nem nyertünk, de úgy gondolom, hogy felhasználhatjuk az ottani tapasztalatokat. Az egyértelmű, hogy mindenkinek nagyon fájt az az este, és sosem felejtjük el, de ezt felhasználhatjuk motivációs célokra. Azóta ezt már meg is tettük, és segített is. De az is fontos, hogy trófeákat nyerjünk, és remélhetőleg szombaton ezt el is kezdjük majd.”

A csapat esélyeiről:

„A klub nyert már néhányszor a legrangosabb európai kupasorozatban, vagyis benne van a Liverpool DNS-ében a győzelem, és a csapat is trófeákat akar nyerni nem csak magának, hanem a klubnak és a szurkolóknak is. Ezért dolgozunk.”

Forrás: LiverpoolFC
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK