Marcelo: A mérkőzéseket a csapat nyeri, nem egy-egy játékos

A Bajnokok Ligája döntőjét megelőző este Zinédine Zidane Sergio Ramos és Marcelo jelent meg a média képviselői előtt, hogy kifejtsék, mire is számítanak a holnapi mérkőzésen. Lássuk, hogy mit mondott a brazil mókamester!

A mérkőzésről: „Mindkét csapat támadófutballt játszik. Minden azon múlik majd, hogy miként kezdődik a mérkőzés. Pontosan tudjuk, hogy mit kell tennünk, készen állunk, de egy döntőben bármi megtörténhet. Alig várjuk a kezdő sípszót, és biztosak vagyunk benne, hogy a futball kedvelői egy látványos meccset láthatnak majd.”

Motiváció: „Minden egyes nap az edzések, a mérkőzések és a trófeák iránti vággyal ébredünk fel. Újra itt vagyunk a döntőben, ami a kemény munka, az áldozat és a győzelem iránti vágy gyümölcse. Amit eddig nyertünk, az már a múlt, most csak jelenre kell koncentrálnunk.”

Változtatások: „Ahogy telnek az évek, minden csapatban történnek változások. Nálunk egy dolog változatlan, mégpedig a fontos trófeák iránti, szűnni nem akaró vágy. A Real Madrid történelme jól mutatja az irányt, azt, hogy minden lehetséges címért harcolnunk kell. Ami a változásokat illeti, volt belőlük néhány az elmúlt évek során, mégis nehéz megmondani, hogy pontosan hol történt változtatás.”

Szerepek: „Pontosan tudjuk, hogy hogyan kell játszanunk, és én is jól tudom, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy segítsem a csapatomat. A Liverpoolnak nagyszerű kerete van, kiváló szezont futnak, éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak két vagy három játékosukra koncentráljunk. A mérkőzéseket a csapat nyeri, nem egy-egy játékos. Tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de ez minden eddigi mérkőzésünkön így volt. Örülünk, hogy itt lehetünk a döntőben. Megérdemeljük, ahogy a Liverpool is.”

Klopp nyilatkozata: „Nem hallottam a saját fülemmel, hogy mit mondott, csak mások mesélték. Egy ilyen döntő előtt sok valótlanság elhangzik. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ahogy a csapattársaim és a klub is. Nem kell bizonyítanom semmit, senkinek. Alázattal végzem a munkám, és közben nem beszélek mások teljesítményéről. Hogy őszinte legyen, én nem hallottam, hogy azok a szavak elhagyták volna a száját, így nem szeretném kommentálni mindazt, ami a sajtóban megjelent.”
(A sajtó lehozott egy interjút, mely során Jürgen Klopp állítólag azt mondta, hogy Marcelo nem tud védekezni – A szerk. kieg.)

Zidane: „Úgy gondolom, hogy minden, amit eddig nyertünk, az már a múlt. Mindig a jövőbe kell tekintenünk. Folytatnunk kell a kemény munkát, további trófeákat kell nyernünk. Mindenkinek megvan a saját véleménye, de ez egy cseppet sem fogja megzavarni a főnököt. Ahogy nálunk mennek a dolgok: az egyik nap még grillezünk, míg a következőn már nem hibázhatunk. Ettől függetlenül hiszek benne, hogy a miénk a világ legjobb edzője.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK