Owen: A szívem azt mondja, 2-1 lesz a Liverpoolnak

A Liverpool és a Real Madrid korábbi játékosa, Michael Owen közzétett egy blogbejegyzést a hétvégi BL-döntő kapcsán.

A Bajnokok Ligája döntője a világ legjelentősebb klubmérkőzése, a szombati meccs a Real Madrid és a Liverpool között pedig egy csodás eseménynek ígérkezik, ami tökéletes lezárása lehet az európai idénynek.

Mondani sem kell, hogy a Real Madridnak nagyszerű európai múltja van, Kijevben fogják játszani a 16. döntőjüket, ami több, mint amennyit bármely más klub elmondhat. Zinédine Zidane pedig Marcelo Lippi 1996 és 1998 közötti teljesítménye óta az első edző, aki sorozatban három döntőbe jut be csapatával.

Az is igaz, hogy Zidane kezei alatt a Real Madrid sosem esett ki a Bajnokok Ligájából, mind a kilenc kétmeccses párharcát megnyerte, ahogy a két döntőt is, amiben érdekeltek voltak.

Ez tökéletesen megmutatja, hogy a Liverpool milyen feladat előtt áll.

Owen

Az egész idényben úgy gondoltam, hogy a blancók az a csapat, amelyet le kell győzni a BL-ben, és aki kiejtette a PSG-t, a Juventust és a Bayern Münchent, az megérdemli a döntőbejutást.

Mindenesetre olyan energiájú, sebességű, képzett és szenvedélyes csapattal, mint a Jürgen Klopp által inspirált Liverpool, nem találkoztak. Arra számítok, hogy Jordan Henderson magasba fogja emelni a vörösök hatodik trófeáját Kijevben.

Egyébként a Liverpoolnak is megvan a maga öröksége, ami a sorozatot illeti. Nyolcadik döntőjüket játsszák szombaton, ami hárommal több, mint amit bármely más angol csapat felmutathat.

A vörösök eddig 40 gólig jutottak egy BL-idényen belül, ami előttük csak két csapatnak sikerült. A Barcelonának (45 gól az 1999-2000-es idényben) és a Real Madridnak (41 gól a 2013-2014-es idényben).

Ebből Mo Salah (10), Roberto Firmino (10) és Sadio Mané (9) összesen 29 gólt szereztek, és ők lehetnek azok, akik Kijevben is megteremtik a különbséget. A habfehér alakulat remek csapat, de a hátsó négyesük nem a leggyorsabb. Én arra számítok, hogy a Liverpool ki fogja használni ezt a gyengeséget.

Ha születik egy korai gól, akkor őszintén úgy hiszem, hogy bármi lehet a vége.

A fejem azt mondja, Real Madrid, de a szívem a Liverpool győzelmét jósolja.

Mivel a szív felülkerekedik, így a tippem 2-1 a vörösöknek.

Forrás: BetVictor
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK