Craig Johnston: Ez a döntő még egy gólfesztivál is lehet

A Liverpool korábbi játékosa, a klub nyolcvanas években látott menetelésének egyik főszereplője nyilatkozott az idei Bajnokok Ligája-döntő kapcsán.

„Meglepett a Liverpool, mivel olyan régen láttam már tőlük ilyet. Csak rá kell nézni a listára, hogy kiket és hogyan győztek le az ide vezető úton, de számtalan gólt is szereztek.”

„Azt hiszem nagyjából öt gól volt minden meccsen. Azt kérdeztem magamtól, hogy ’wow, ez meg honnan jött?’. Szerintem a bajnokságban mutatott remek teljesítmény hozta magával. De ahogy a Roma elleni visszavágón is láttuk, a pengeélen táncolás teszi izgalmassá ezt az egészet. Legalábbis akkor ha nem vagy Liverpool szurkoló. Ha az vagy, akkor ez inkább amolyan szívroham közeli állapot.”

Craig Johnston

„Nagyon meglepett, hogy itt vannak a döntőben. Le vagyok nyűgözve, ez csodálatos.”

„Szerintem nem kétséges, hogy a sorozattal kapcsolatos múlt és a rengeteg megnyert trófea a Real Madrid számára jelent előnyt.”

„Ha csak azt nézzük, hogy a jelenlegi keret milyen statisztikákkal rendelkezik és mennyit nyert. A Madrid vagy negyven érmet, a Liverpool egyet sem. Vagyis az egyik keretben van negyven kupagyőzelemért járó érem, a másikban egy sincs. Micsoda ilyen trófeák megnyerésében szerzett tapasztalatbeli különbség…”

„Aztán ha ránézel a statisztikára, miszerint Zidane megnyerte az utolsó hat döntőjét, Klopp pedig elbukta az utolsó ötöt, akkor azt mondod, hogy ’édes Istenem, itt csak egy csapat van’. De aztán belegondolsz, hogy a Liverpool milyen formában van és elhiszed, hogy bárkit legyőzhetnek. Ahogy Klopp is mondta, szárnyalni fognak. Szerintem kiolvasta a titkot a tealevelekből. Ez kell ahhoz, hogy egy rendkívül tapasztalt és kiváló európai óriást legyőzzenek.”

Craig Johnston

„Kritikus lesz Ronaldo megállítása. Madridiként pedig azt mondod, hogy kritikus lesz Salah megállítása. De aztán ott van még Mané és Firmino is.”

„Két támadó szellemű csapatról beszélünk. A történelmet alapul véve igazi gólfesztivál is lehet a döntő, például egy 4-3 vagy 5-4. Mindketten sebezhetők hátul.”

Forrás: Goal
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK