Keylor Navas: Itt az esély, hogy történelmet írjunk

A csapat Costa Rica-i hálóőre Nico de Vicente újságíró vendége volt egy promóciós tévéműsorban.

A BL-döntő: „Az első, ami eszembe jut ezzel kapcsolatban, az az, hogy mennyire örülök. Nyugodtan, magabiztosan és alázatos hozzáállással várjuk a döntőt. Ezek az értékek tették lehetővé, hogy eljussunk idáig. Habár legtöbbször mi számítunk esélyesnek egy-egy meccsen, és talán a mostani döntő esetében sincs ez máshogy, mi sosem becsüljük alá az ellenfelet. Jól tudjuk, hogy mindent bele kell adnunk a győzelemért. Itt az esély, hogy történelmet írjunk.”

Tapasztalat: „Az öltözőnkben rendkívül sok a tapasztalt és sikeres labdarúgó, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk éhesek a sikerre. Épp ellenkezőleg. Tisztában vagyunk azzal, hogyan tudjuk megfelelően kezelni az szezon során felmerülő nehézségeket. Ebből kifolyólag a lehető legjobb formában érkezünk majd Kijevbe.”

Védések az elődöntőben: „Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, de a közös munka az, ami lehetővé tette számunkra a továbbjutás kiharcolását. Minden labdarúgó az ilyen összecsapásokról álmodik, és persze a döntőbe jutásról. Nagyon boldogok voltunk a visszavágó lefújása után. Hogy ideges szoktam-e lenni az ilyen nagy mérkőzések előtt? Néha igen, de ez normális. Egyesek már a reggelinél is izgulnak, mások csak délután kezdenek el, megint mások pedig már csak a buszon. De amikor megkezdjük a bemelegítést a stadionban, mindenkiből eltűnik ez az érzés. Olyankor már csak a koncentráció van.”

Liverpool: „Nehéz meccs lesz. Ismerjük az erősségeiket és a stílusukat. Egyénileg és csapatszinten is képesek megteremteni a különbséget, de úgy gondolom, és ezt minden tisztelettel mondom, hogy a Real Madrid védelme a legjobb a világon. Bízom a csapattársaimban és bízom önmagamban.”

Szurkolók: „Mindig is azt mondtam, hogy amikor a stadionig vezető úton látod azt a rengeteg szurkolót, akik a csapat köszöntése miatt vonultak ki az utcára, az olyan, mintha extra vért kapnál a vénáidba. Tehát motiválóan hat rád. A szurkolók elképesztően fontosak számunkra, és szerencsére egyetlen percig sem éreztük úgy a szezon során, hogy kételkednének bennünk. Mindig ott voltak, ha szükségünk volt rájuk. Remélhetőleg meg tudjuk ajándékozni őket még egy utolsó győzelemmel. Cibeles? Lenyűgöző látvány, amikor a saját szemeddel pillantod meg a több tízezres ünneplő tömeget.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK