Nacho: Lehetőségünk van tovább írni a történelmet

A Real Madrid hátvédje mondta el véleményét a szezon alakulásáról a Bajnokok Ligája kijevi döntője előtt két héttel.

BL-döntő

A Real Madrid játékosaként hozzászokhattam ahhoz, hogy az emberek mindig trófeákat várnak a csapattól, de madridistaként a Bajnokok Ligája megnyerésének különleges jelentősége van. Már gyerekként is gyakran álmodtam ennek a trófeának az elhódításáról. Jelenleg a Real Madrid történetének egyik legjobb periódusát éljük, és itt a lehetőségünk, hogy tovább írjuk a történelmet.

Egy fináléban nem számít, hogy ki az ellenfeled. A legalapvetőbb dolog, hogy tisztelni kell az ellenfelünket. A Liverpool azért jutott el ideáig, mert a csapatuk fantasztikusan teljesített. Hiszünk magunkban, rengeteg tapasztalattal rendelkezünk az ilyen típusú meccsek tekintetében, de ők is tisztában vannak azzal, hogyan tegyék nehézzé a dolgunkat.

A Liverpool támadósora

A Liverpoolnak három kiváló csatára van, akik rengeteg helyzetet tudnak kialakítani, és kimagasló a sebességük. A számok nem hazudnak, és ha megvizsgáljuk az idei szezonban nyújtott teljesítményüket, egyértelművé válik, hogy komoly fejtörést fognak nekünk okozni. Ennek ellenére hiszem, hogy elég jó a védelmünk ahhoz, hogy kordában tartsuk őket.

Sérülések

Nem ez volt az első alkalom, hogy sérüléssel bajlódtam, de valóban az első, amikor mérkőzéseket kellett kihagynom. Rosszul éreztem magam, mivel nem vagyok ehhez hozzászokva. A Las Palmas ellen éreztem valamit a lábamban, és keményen kellett küzdenem, hogy visszakerüljek a csapatba, de még nem vagyok a legjobb formámban.

El Clásico

A Clásico egy különleges mérkőzés. Ha csak rágondolok, eszembe jutnak a gyerekkori álmodozásaim. Igazán jól játszottunk, többet érdemeltünk volna az egy pontnál. Úgy tekintettünk a meccsre, mint egy döntőre. Bárcsak minden mérkőzés ilyen intenzitással zajlana.

Sevilla

A labdarúgás egy olyan sportág, ahol rendre kemény ellenfelekkel találod magad szembe, a Sevilla is ilyennek bizonyult a tegnapi napon. Győzni akartunk, ahogy mindig, de néha ez nem sikerül. Tegnap volt még lehetőségünk további gólokat szerezni, de okosan játszottak, és egyszerűen ez nem a mi napunk volt.

Cristiano vagy Messi

Cristiano a világ legjobbja. Csapattársak vagyunk, sőt, a barátomnak is mondhatom. Amit az elmúlt években elért, arra nagyon kevesen voltak valaha is képesek. Messi is egy fantasztikus játékos, az egyik legjobb a világon, akire minden pillanatban figyelni kell, mert őt csak tökéletesen koncentrálva lehet megállítani. Szerencsés vagyok, hogy egy csapatban játszhatok Cristianóval, számomra ő a legjobb.

A valaha volt legnehezebb ellenfél

A legmagasabb szinten már nincsenek könnyű ellenfelek. Mindenkinek van erőssége, és kilencven percen keresztül folyamatosan kell koncentrálni. Luis Suárez, Lewandowski, Messi, Drogba… Olyan sokuk ellen játszottam, és egyikük sem tette könnyebbé az életemet.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…