Keylor Navas: A Real Madrid mindig arra törekszik, hogy történelmet írjon

A játékosok is megszólaltak a Bayern München elleni visszavágó lefújását követően.

Keylor Navas
Értékelés: „Nagyon nehéz meccs volt. A Bayern München nagyon erős csapattal rendelkezik, de mi jutottunk be a döntőbe. Ezzel már önmagában is történelmet írtunk. A Real Madrid sosem adja fel, és egyetlen percre sem szoktuk elfelejteni, hogy tisztelnünk kell az ellenfelet. Ez a döntőben sem lesz máshogy, akárki is jöjjön szembe. Nagyon-nagyon meg akarjuk nyerni a kijevi finálét. Köszönjük a szurkolóknak a mai fantasztikus hangulatot. Ezzel a mentalitással kell folytatnunk. A bírói tevékenység? A játékvezetők nem lőnek gólokat helyettünk.”

Új kapusigazolás: „A klubnak nincs szüksége új hálóőrre. Levágattam a hajamat, ezzel lényegében új ember lettem.” (nevet)

Sergio Ramos
Kijev:
„A kemény munkának mindig megvan a gyümölcse, ez ebben az esetben a továbbjutás. Meg voltunk győződve arról, hogy sikerülni fog. Reméljük, hogy idén is sikerül megvédenünk a címünket.”

Az ellenfél: „A Bayern szinte hibátlan teljesítményt nyújtott, és már sokadik éve vannak ott a kontinens legjobb, legerősebb klubcsapatai között. A korai kapott gól? Talán túlságosan elkényelmesedtünk annak tudatában, hogy előnnyel érkeztünk a visszavágóra. Természetesen szerettük volna ezt elkerülni, de az alapvető emberi természetet nehéz megváltoztatni. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor szenvedtünk, de a 180 perc alapján mi vagyunk a jobbak.”

Mentalitás: „Mindenki tudja, hogy a Real Madrid a legvégsőkig küzd. Ez bele van kódolva a klub DNS-ébe. Képesek voltunk valódi csapatként játszani, szenvedni és védekezni. Az ilyen apróságnak tűnő dolgok miatt vagyunk ilyen sikeresek, ez teszi ki a csapat lelkét. Most az ünneplésnek van itt az ideje, utána pedig a felkészülésnek.”

Toni Kroos
Öröm: 
„Őrült meccs volt. Nagyon elfáradtunk a végére, ami nem meglepő, hiszen a világ egyik legerősebb csapata volt az ellenfelünk. Mindenesetre most sokkal jobbak voltunk, mint a Juventus elleni visszavágón. Talán több helyzetet alakítottak ki, mi viszont nagyobb százalékban haasználtuk ki a sajátjainkat. Benzema? Ma briliáns teljesítménnyel párosult a kemény munkája, és ezt nem csak a góljai miatt mondom.”

Szurkolói fogadtatás: „Fantasztikus volt, lenyűgöző volt a hangulat. Igazából nem lepődtem meg, mert a tavalyi évben is hasonló látvány és hangulat fogadott minket az érkezésünkkor, illetve a stadionban is. A szurkolóink nagyon szenvedélyesek.”

Karim Benzema
„Mindenki láthatta, hogy ez volt az idei szezon egyik legkeményebb összecsapása számunkra. A mai este tökéletesen alakult számomra, hiszen két gólt is szereztem, de ami a legfontosabb, hogy megvan a továbbjutás. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk. Nagyon élveztem a mai mérkőzést, a szurkolók fantasztikusak voltak.”

Marcelo
Öröm: „Nem is lehetnék ennél boldogabb. Ez a siker mindannyinuk közös érdeme. Nemcsak a játékosoké, hanem az edzői stábé, az orvosoké, az asszisztenseké és mindenki másé is. Mindenki nagyon keményen dolgozik ennél a klubnál. A Bayern nagyszerűen teljesített, de a Real Madridnak a védekezéssel sincs problémája. Nem szokatlan számunkra, hogy a végsőkig kell küzdenünk a győzelemért.”

Erőnléti állapot: „Nagyon jól érzem magam. Egészséges és magabiztos vagyok. A szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek ma este, nekik is jár a köszönet, és reméljük, hogy boldoggá tudjuk tenni őket a döntő megnyeréséve.”

Tizenegyes: „Nem beszéltem erről senkivel, mert nem érdekel. A labda eltalálta a kezemet, és ha a tizenhatoson belül voltam, akkor büntető járt volna érte, de ahogy már számtalanszor elmondtam, nem fogok a bírókról beszélni. Az emberek azt mondanak, amit akarnak, de lehetetlen feladat hibák nélkül levezényleni egy BL-elődöntőt.”

Lucas Vázquez
„Tudtuk, hogy nehézségekkel teli mérkőzés vár ránk. A Bayern bebizonyította, hogy ott vannak Európa legjobbjai között. Úgy gondolom, hogy összességében megérdemeljük a továbbjutást, mert nagyon hatékonyan futballoztunk. A mérkőzés utolsó periódusában az ellenfelünk már csak a támadással foglalkozott, hiszen nem volt mit veszíteniük, de nagyon jól és keményen védekeztünk, kihasználva az erősségeinket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK