Zidane: A lehető legelőkelőbb helyen kell végeznünk

Zinédine Zidane osztotta meg gondolatait a sajtószobában a Leganés elleni mérkőzést megelőzően a média munkatársaival.

Célok„Ugyanaz a célunk, mint a legutóbbi mérkőzéseinken: minél több pontot kell szereznünk a második hely elérése érdekében. Öt találkozónk van, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legelőkelőbb helyen legyünk a végelszámolásnál.”

Az ellenfél„Erősen akarunk kezdeni, de holnapra az a tervünk, hogy intenzív játékot nyújtsunk, amivel problémát okozhatunk az ellenfelünknek. Ezen felül fenn kell tartanunk a koncentrációnkat, mert a Leganés személyében egy jó csapatot tisztelhetünk. Figyelnünk kell az erősségeikre, és a saját játékunkat kell játszanunk.”

Zidane csapata: „Eltöltöttem már itt néhány évet, és most olyan edzőkkel említenek engem egy lapon, akik hosszú ideig vezették az együttesüket. Boldog vagyok, jól érzem magam a bőrömben, és általánosságban jól teljesítünk. A csapat két és fél éve jó formának örvend, de kicsit még mindig várnunk kell arra, hogy azt mondhassuk, ez a Real Madrid valóban Zidane csapata.”

A folytonosság fenntartása„A Real Madridra soha nem voltak jellemzőek a nagy pálfordulások. A dolgokat nyugodtan intézik, Ramos fogalmazott találóan, amikor azt említette, hogy a dolgokat a higgadtan kezelik, és a megfelelő időben hozzák meg a szükséges döntéseket. Jelenleg ez nem foglalkoztat, csak az idényünk minél sikeresebb befejezésével törődöm.”

Javítás hazai pályán a Bajnokok Ligájában„Nem értek egyet. Az utóbbi két-három hónapban megváltoztak a dolgok: kiemelkedően játszunk hazai pályán. Volt egy rossz sorozatunk a szezon kezdetén. A háromgólos torinói győzelem után, a visszavágón rögtön a kezdés után gólt kaptunk, ami nehézzé tette a mérkőzést a számunkra. Különleges volt Münchenben nyerni, a visszavágót pedig jól kell kezdenünk, és elszántnak kell lennünk. Ez az, ami kedden erősebbé tehet bennünket.”

Sérülések„Sosem jó elveszíteni olyan játékosokat, mint Isco és Carvajal, de ugyanakkor nincs is befolyásunk a sérülésekre. Ez van. Meglátjuk, hogy a napok előrehaladtával milyen ütemben gyógyulnak. Egy biztos, nem fogunk kockáztatni egyikőjük esetében sem, és ez Nachóra is vonatkozik. Ha egy játékos nincs százszázalékos állapotban, nem lesz a keretben. Nem lehet előre megmondani, a felépülés milyen ütemben fog haladni.”

Nacho„Egyáltalán nem rosszabbodott az állapota. A felépülése a normális ütemben, jól halad. Már egy hónapja nem lépett pályára, de minden nap elteltével jobb állapotba kerül. Nem akarunk kockázatot vállalni. A legfontosabb, hogy teljesen felépüljön, csatlakozzon a csapathoz, és teljes intenzitással tudjon edzeni. Ismét fel kell vennie a csapat ritmusát.”

Bale és Benzema„Szükségünk van rájuk. Mindent megteszek azért, hogy érezzék, fontosak a csapat számára, és, hogy ne befolyásolják őket a külső hangok. A labdarúgás ilyen, tudom, hogy a játékosok mindig a pályán akarnak lenni, de ez nem lehetséges abban az elgondolásban, amit én képviselek. A fontos, és ami egyúttal üzenet mindenki számára, az, hogy készen állunk. Egy hónap van hátra a szezonból, és a legjobbunkat kell nyújtanunk.”

Guti„Nem az a fajta vagyok, aki a lehetséges utódjáról beszél. Ő is a Real Madrid családjának a tagja, és a pályafutásának majdnem az egészét itt töltötte. Nem tudtam, hogy a szezon végén távozik. Ez az ő döntése. Az én tanácsom, hogy maradjon, de a döntés az övé, ezt tiszteletben kell tartanunk.”

Iniesta búcsúja„Két vagy három alkalommal volt szerencsém találkozni vele. Kimért, de szerethető embernek ismertem meg. Szeretem azokat az embereket, akik a pályán megmutatják, kik is valójában, de a pályán kívül nyugodtak. Csak jókat tudok mondani róla, csodálattal adóztam a játékának. A legjobbakat kívánom neki mint játékos és mint ember egyaránt. Megérdemelte volna az Aranylabdát, különösen, amikor világbajnokságot nyert.”

Duplázás hazai porondon vagy Bajnokok Ligája-győzelem?  „Minden cím értékes, és nem lehet különbséget tenni közöttük. Mi már csak a Bajnokok Ligájában diadalmaskodhatunk, de holnap a nem ott lesz meccsünk, és jól akarunk zárni a ligában is. Ez nem egy olyan dolog, ami ne lenne fontos. Jól kell teljesítenünk, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Azután elérkezik majd a keddi nap, amikor már csak egy mérkőzésre leszünk a döntőtől, ami sokat jelent nekünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK