Varane: Tudjuk, hogy sokan a bukásunkat várják

Raphaël Varane maholnap lesz 25 éves, de már háromszoros Bajnokok Ligája-győztesnek mondhatja magát a Real Madrid színeiben. A védő most az AS-nek nyilatkozott. Beszélt a kritikus hangokról, a Bayern München elleni párharcról és Cristiano Ronaldoról is.

Négy hónapja nem szenvedtél sérülést és nagyszerű formában játszol..

Jól érzem magam. Igaz, hogy három gólt is kaptunk a Juventus ellen, ettől függetlenül úgy gondolom, nem játszottam rosszul. A csapat jó munkát végzett, amikor védekezésben is azt mutatjuk, amit tudunk, olyankor nagyon kevés hely marad az ellenfélnek. Ami engem illet, nagyon boldog vagyok: sokat játszottam az elmúlt időszakban és szerintem jó teljesítményt nyújtottam, sikerült a csapat hasznára válnom. Legyen szó szerelésről, fejpárbajról vagy egy tisztázásról, mindig próbálom a maximumot nyújtani.

A Real Madrid idei bajnoki szereplése finoman szólva is csalódástkeltő, viszont a Bajnokok Ligájában újra ott vagytok az elődöntőben. Ellenfél a Bayern München…

Nagyon nehéz és kemény mérkőzések lesznek. Tudjuk, hogy a Bayern nekünk fog esni és minél jobban hátra akarnak majd szorítani minket. Fizikálisan erősnek kell lennünk, miközben technikailag sem véthetünk hibát – csak így tudjuk meghiúsítani a terveiket. Mi vagyunk a Real Madrid, az ilyen kiélezett mérkőzések éltetnek minket. Tudjuk, hogyan kell megőrizni a nyugodtságunkat, tudjuk, mire van szükség, hogy megnyerjük az ilyen mérkőzéseket. Igen, a Bayern München lesz az ellenfél, de ez nem kell, hogy nagyobb nyomást helyezzen ránk. A legfontosabb, hogy úgy játsszunk, ahogy tudunk, mindent ki kell adnunk magunkból.

Mi a véleményed az antimadridistákról?

Nyílvánvaló, hogy sok ember szeretné látni a bukásunkat. Ebben nem kételkedem. De ők a kisebbség. Érezzük a szurkolóink szeretetét, tudjuk, hogy a Real Madridot világszerte milliók imádják. Az múlt években rendre ott voltunk a döntő közelében, háromszor sikerült is megnyernünk, tavaly dupláztunk. Néhány ember ezt nem tudja kezelni, nem tudja feldolgozni, ezért minél jobban azt akarják, hogy kiessünk. De ez is hozzátartozik a futballhoz. Sokan emiatt is a Bayern mellett fognak állni, és biztos vagyok benne, hogy nehezebb lesz a döntőbejutás, mint tavaly. De ahogy már említettem, a kritikusaink nem a többséget alkotják. Sokkal többen állnak mögöttünk.

Motiválnak a kritikusok?

Már hozzá kellett szoknunk ehhez a nyomáshoz, és szeretjük, igen. Győzni már önmagában is nehéz dolog, minden évben megtenni ezt mindennél komolyabb feladat. Tudjuk, hogy mindenki minket fog nézni, várják, hogy elbukunk vagy újra sikereket érünk el. A Bayern ellen hidegfejjel kell játszanunk, ez a legfontosabb. A tapasztalat a mi oldalunkon áll.

A Bayern revansot akar venni a tavalyi BL-kiesésért – ezt az edzőjük, Jupp Heynckes mondta.

Ez a Bajnokok Ligája elődöntője, ez annyit jelent, hogy a verseny a végletekig kiélezett. Az edzőjük szavai nem változtatnak semmin, ugyanúgy készülünk a két találkozóra, mint eddig.

Eddig főleg Cristiano Ronaldo szállította a Real Madrid góljait. Mi történik, ha rossz napot fog ki?

Akkor majd Benzema vagy Bale lesznek azok, akik elvégzik ezt a munkát. Hiszek a többi támadóban is, képesek fontos mérkőzéseket eldönteni. Tény, Cristiano hihetetlen dolgokat művel a pályán. Mikor már mindenki leírja őt, jön és megdönt egy újabb rekordot. Évről évre lenyűgöz minket a teljesítménye.

A Bilbao ellen 227. mérkőzésedet játszottad a Real Madridban. Pontosan ennyi mérkőzést töltött a pályán Zidane is habfehérben…

Nagyon büszke vagyok erre, különösen, hogy Zidane irányítása alatt értem el ezt a számot. Egy igazi példakép számomra. Még nem beszéltünk erről személyesen, de szerintem a következő napokban sort kerítünk erre is.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK